Breaking news:

Sunrise Marina-wine bistro, simplitate și eleganță

Briza Dunării, o terasă elegantă, un vin bun ce se potrivește mănușă cu meniul ales și o bucată de faleză

Ce poți să îți dorești mai mult când ajungi în Brăila? Și din fericire, această combinație unică e posibilă, mai ales de când s-a deschis, chiar în capătul Falezei, lângă Căpitănie, Sunrise Marina-wine bistro.

Un loc elegant, cu fața către Răsărit, care păstrează din istoria orașului, îmbie la vacanță și provoacă cele mai rafinate gusturi, atât în materie de vinuri cât și în ceea ce privește bucătăria tradițională. Sunrise Marina-wine bistro își propune să ne aducă aminte de rădăcini, de frumoșii greci, de turcoaicele focoase și de românii veseli și harnici.

“Am păstrat din geografia locului și am mers, la interior, pe un decor mediteraneean premium, cu coloane grecești, iar la exterior pe un ambient predominant de tavernă sau kerhana, cu motive tematice pescărești, în jocuri de alb-albastru. Avem, pe terasă și o zonă de live-cooking, dar și un bar, pentru că Sunrise Marina aduce gălățenilor și brăilenilor peste 200 de sortimente de vinuri din zona Horeca, pe care, garantăm, nu le pot găsi în altă parte”, spune Iulian Grigorescu, artizanul acestui loc interesant. Cum motto-ul restaurantului e “Keep it simple!”, Sunrise Marina se vrea un loc al bunului gust și al eleganței simple și rafinate.

Carte de vinuri impresionantă și un meniu de autor

Pentru că Iulian e pasionat de vinuri, Sunrise Marina-wine bistro vine cu o colecție de astfel de licori de notorietate, accesibile sau necunoscute publicului larg. “Vom avea peste 200 de etichete preponderent românești și o frumoasă colecție de vinuri internaționale, din Franța, Italia, Spania, Germania, SUA, Chille, Africa de Sud.

„Ne străduim să ne educăm personalul astfel încât să poată sfătui clienții în alegerea unui vin bun, care să se potrivească felului de mâncare”. Vor fi băuturi pe care nu le găsiți la primul chioșc, de la case de vinuri cu care noi colaborăm în exclusivitate: Casa Cotnari (Horeca), Licorna Winehouse, Davino, Liliac, Lehburg, Corcova, Vlădoi etc. Ba chiar în zona de bar vom inova și vom aduce cocktailuri românești făcute cu spirtoase tradiționale,” ne promite Iulian. Și pentru că un vin bun merge cu un meniu pe măsură, Sunrise Marina-wine bistro aduce un meniu de autor, făcut în colaborare cu un chef experimentat, care a lucrat în străintate și pe vase de croazieră.

“Vom avea un meniu mediteraneean, grecesc cu influențe pescărești, cu rețete vechi românești și influențe turcești, cu feluri din bucătăria moldovenească și nord-românească, pe scurt, un amalgam oriental care ne definește”, explică Iulian Grigorescu. Chiar dacă vor fi bucate cunoscute, ne asigură administratorul Sunrise Marina, datorită ingredientelor folosite, acestea vor avea o savoare aparte. “Ne axăm pe o varietate de specialități din vită și de pește, de foarte bună calitate, rețete deosebite din carne de pui și ceva oaie.

În secțiunea de live-cooking vor fi preparate extra-meniu, pe bază de pește, fructe de mare dar și alte tipuri de carne, în funcție de sezon, gătite în fața clienților. Oricum, ne-am propus să schimbăm meniul trimestrial, pentru că vrem să ne folosim de ingredientele proaspete, eco, românești. Sper ca Sunrise Marina-wine bistro să devină cât mai curând un fel de „acasă” pentru brăilenii și gălățenii care apreciază un ambient elegant, în care pot încerca lucruri noi”, mai spune Iulian.

Iulian Grigorescu este absolvent de management, pasionat de vinuri, cu multe cursuri, școli și specializări la activ, jurat în concursuri naționale și internaționale, distribuitor de vinuri Horeca pe Galați și Brăila, autorul blogului www.blog.pistoanebaricate.ro și inițiatorul concursului de vinuri Pistonul de aur din Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...