Breaking news:

Toamna a sosit și odată cu ea întâlnirile noastre de suflet cu publicul dornic de spectacole muzicale

Septembrie muzical aduce noi ediții ale festivalurilor de Folk la Dunăre și Danube Jazz, Blues & Rock, la Grădina „Leonard”

Seri pline de muzica contemplativă și liniștită, balsam pentru suflet, cu frumusețea comuniunii dintre muzică și poezie, cu nostalgia armoniilor unice, dar și a umorului critic, uneori acid.

Octombrie ne introduce în lumea magică a sălii de spectacol pentru a descoperi ritmurile alerte ale operetei și musicalului sau universul emoțional al operei.

Vă așteptăm să împărtășiți cu noi, bucuriile și binefacerile muzicii !

Vineri, 9 septembrie ora 19:00 Grădina de vară „Leonard”

Festivalul Folk la Dunăre a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție! Cu această ocazie, vă așteptăm pe 𝟗 𝐬̗𝐢 𝟏𝟎 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎, la Grădina de vară „Leonard”, pentru a ne bucura împreună de nostalgia muzicii folk.

𝑶𝒎𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒓𝒎𝒊𝒔𝒆𝒈𝒆𝒕𝒖𝒛𝒂 deschide prima seară a Festivalului Folk la Dunăre.
Grupul a fost înființat în 2015, susținând spectacole în pub-uri, cluburi, apariții la radiourile și televiziunile locale, participând și la festivaluri de gen.

De la început manifestă tendințe folk prin utilizarea instrumentelor reci și percuție, dar treptat capătă o orientare folk-rock prin noua orchestrație abordată, realizată cu succes, prin înregistrarea singurului album de până acum, denumit „Cântece de peste an”.

În prezent, grupul grupul pregătește un album rock, având deja 6 melodii înregistrate.
Formula de scenă îi reunește pe Mihai Anton – chitară și voce, Mugurel Bezman – chitara bas și voce, Emil Dragomir – tobe.

Pe 𝐂𝐥𝐚𝐮𝐝𝐢𝐚 𝐒̗𝐞𝐫𝐝𝐚𝐧 & 𝐄𝐮𝐠𝐞𝐧 𝐌𝐢𝐡𝐚̆𝐞𝐬𝐜𝐮, îi vom asculta în prima seară a Festivalului Folk la Dunăre

Un nou început, descris de Claudia Șerdan:
„𝐿𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑖𝑠𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑙𝑎𝑏𝑜𝑟𝑎𝑟𝑒 𝑐𝑢 Eugen Mihaescu, 𝑛𝑢 𝑐𝑟𝑒𝑑𝑒𝑎𝑚 𝑐𝑎̆ 𝑝𝑜𝑣𝑒𝑠𝑡𝑒𝑎 𝑣𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎. 𝑀𝑢𝑧𝑖𝑐𝑎 𝑖𝑛𝑠𝑎̆, 𝑠𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑢𝑙 𝑙𝑖𝑚𝑏𝑎𝑗 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑎𝑙, 𝑛𝑒 𝑢𝑛𝑒𝑠̗𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡 𝑐𝑎𝑟𝑒 𝑛𝑒 𝑣𝑎 𝑑𝑢𝑐𝑒 𝑝𝑒 𝑑𝑖𝑓𝑒𝑟𝑖𝑡𝑒 𝑠𝑐𝑒𝑛𝑒.”

Muzica lor? Un pod ce unește sentimentele și trăirile lor! Un pod pe care se plimbă adesea Rock-ul și Folk-ul într-o singură patină: Cea a timpului!

Găsești părti și nuanțe din tine, aici lângă noi! Te așteptăm la o plimbare…! E mai mult decât un concert, e o poveste, ce încă se mai scrie. E aventura unei fete ce a plecat departe, pentru a avea de povestit, cu dragoste și sensibilitate.

Vocea caldă și specială a Claudiei Șerdan și măiestria experimentatului Eugen Mihăescu nu e de ratat, e de ascultat!

Tot în prima seară a Festivalului Folk la Dunăre, îi vom asculta pe Tapinarii. Formația vocal-instrumentală de două voci și o chitară, 𝐓̗𝐚𝐩𝐢𝐧𝐚𝐫𝐢𝐢, vă provoacă la un concert rupt din viața reală. Versuri sincere despre căsătorie, amante, copilărie, parenting, divorț, criza de 40, libertate și fericire.

Așadar, vă așteptăm în acest weekend, într-un număr cât mai mare, indiferent de starea civilă, la Grădina de vară „Leonard”, 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟗 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟗:𝟎𝟎, pentru a ne bucura împreună de muzică bună în compania lui Cosmin Covei și Adrian Tanase.

Trupa Fără Zahăr va încheia prima seară a Festivalului Folk la Dunăre.
Vineri ne lăsăm purtați de umorul săntătos aşezat pe acorduri bine balansate de către Bobo Burlăcianu și Bobi Dumitras. Aflându-se la intersecţia dintre muzică, stand-up comedy şi satiră, ei creează mereu o stare de veselie molipsitoare.

Sâmbătă, 10 septembrie ora 19:00 Grădina de vară „Leonard”

Vanghele Gogu & Radu Crăciunescu
Vanghele Gogu este unul dintre puținii rapsozi care au reușit să promoveze cântecul aromân în perioada comunistă!

Prin prezența sa în Cenaclul Flacăra, stadioane pline au auzit „iholul armânesc”, poate pentru prima dată. De atunci, cu armonica sa vrăjită, marele artist ne ajută să ne facem auzite cântecul și graiul, pe marile scene din țară și străinătate.

Interesant și admirabil la Vanghele Gogu este faptul cã, păstrându-și cu încăpățânare identitatea de fiu al „celor mai sudici dintre români aromânii”, lucrează la binele întregii culturi naționale.

O face prin cântece folclorice machidonești (pe care le-am adaptat modern, fără să le atingem autenticitatea păstrată și-n fermecatoarea armonie), dar și prin compoziția sa muzicală, „Ninsoarea de adio”, pe care coautorul-poet, Adrian Päunescu, a considerat-o de la început o capodoperă. Și așa a râmas în muzica noastră actuală.

Cristian Buică este membru al Cenaclului Flacăra din 1983 până în ultima zi, cu o activitate scenic de peste 40 de ani. A realizat până acum trei albume, primul: Noapte de aur (2000), al doilea: Unii cântă, alții beau (2014) și Îndrăznește (2019).

Ecoul – Magda Pușkaș & Sorina Bloj
Magda Pușkaș și-a început activitatea muzicală la 6 ani ajungând ca mai târziu să participe la turnee de muzică ușoară în județul Mureș. În timpul liceului, a făcut parte din grupul Arthemis, grupul de folk al liceului din care s-a născut, în 1981, un nou grup – Ecoul, format din Magda Pușkaș și fosta sa colegă, Sorina Feier-Bloj.

În luna noiembrie a anului 1981 grupul a participat la Festivalul „Baladele Dunării”, în formula Ecoul. În juriu s-au aflat membri ai Cenaclului Flacăra, președintele juriului a fost chiar Adrian Păunescu. Luând premiul cel mare, cele două tinere artiste au fost invitate să devină membre active ale Cenaclului.

Această colaborare s-a fructificat cu câteva piese de un real succes, cântate în turneele susținute alături de Cenaclul Flacăra: „La o cană cu vin”, „Din copilărie” sau „Taina”.

Vocea Magdei Pușkaș este vocea unei generații, generația Flower Power, o voce puternică și suavă în același timp. Interpretarea Magdei Pușkaș este una intimizantă și ludică, iar energia pe care o degajă este de-a dreptul vindecătoare. O puteți asculta pe Magda Pușkaș, alături de Sorina Bloj, sâmbătă, pe 10 septembrie, de la ora 19:00, în Grădina de vară „Leonard”.

Daniel Iancu, inginer de profesie, s-a lansat în lumea fokului, devenind celebru, în anul 2004, cu piesa Vine valu’ îmi ia calu. De atunci, a participat la diverse festivaluri de gen, obținând numeroase premii.

Danile Iancu, în modul său personal, inimitabil ne adresează o provocare originală, de a participa la concertul său din 10 septembrie : ”Ce necaz mai mare poate fi decât acela ca dupa 45 de ani de căsnicie să-ți cumpere soacra medicamente? Vreți să evitați o asemenea situație ruşinoasă? Am eu o metodă care se bazează pe eliminarea din timp a factorului cauzator. Pentru amănunte vă aştept LA GALAȚI!”

Biletele le puteți achiziționa, atât fizic, de la casa de bilete din incinta Teatrului (0236 465 599 si 0753312308), în intervalul orar afișat pe site: www.naeleonard.ro, cât și online, de pe BLT.ro https://bit.ly/3qf5jOP

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Velvet Outlet, acum și în incinta Centrului Comercial Traian Galați!

Bucură-te de stil și de moda care ți se...

Demonstrații dulci la Cofetăria Dana. Invitat special: cofetarul-patiser JEROM

Explozie de arome și finețe în deserturi reinventate! Cofetăria...

Îmbunătățește-ți calitatea vieții cu Art Therapy Orthopedic Center

Căutarea stării de bine și a echilibrului interior este...

Celebrează ZIUA MONDIALĂ A PÂINII, alături de Pain Vivant!

Se spune că o masă oricât ar fi de...

G Danube Boutique Hotel din Brăila: Priveliște la Dunăre și confort premium!

Indiferent unde ne poartă drumurile, există câteva lucruri esențiale...