Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Tu știi care este primul pas pe care trebuie să îl faci în lupta împotriva celulitei?

Cum ne afectează celulita

Îți vine să crezi că a existat o perioadă în istoria frumuseții când celulita nu era o problemă, ci dimpotrivă, era chiar admirată? O perioadă în care femeile slabe nu se încadrau în canoanele estetice ale timpurilor, în vreme ce formele plinuțe erau la loc de cinste? Însă, acele standarde nu se mai aplică și pentru vremurile în care trăim iar acum celulita, pe lângă faptul că este considerată inestetică, denotă, totodată, o serie de probleme la nivelul organismului.

Astfel, ți-am pregătit mai jos câteva informații esențiale cu privire la principalele cauze ale celulitei și mai ales o serie de măsuri cum o putem contracara și îmbunătăți aspectul și sănătatea pielii noastre.

Ce trebuie să știi cu privire la cauzele și efectele celulitei

Pentru că ne dorim, desigur, să avem o stare de sănătate cât mai bună, dar și pentru a ne încadra în standardele de frumusețe actuale, e important să înțelegem cum putem preveni și combate celulita.

În primul rând trebuie să știi că studiile arată că aproape 90% din femei sunt afectate de această problemă, și doar 1% dintre bărbați. Aceasta se datorează faptului că țesutul conjunctiv la femei este diferit de cel al bărbaților. Astfel, la bărbați fibrele sunt în forma unui grilaj, țesutul fiind astfel mai puțin flexibil. La femei, în schimb, acestea sunt așezate paralel, țesutul fiind foarte elastic, ceea ce permite apei și grăsimii să se acumuleze.

Totodată, dereglările hormonale (pubertatea, pilule contraceptive, sarcina, menopauza), alimentația necorespunzătoare, digestia lentă, stresul, consumul de cafea, alcool, tutun, lipsa de mișcare duc la acumularea grăsimii, blocând astfel vigoarea țesutului. Iar atunci când metabolismul încetinește, nu mai permite eliminarea toxinelor, fapt ce conduce la acumularea acestora și la formarea acelor adâncituri, umflături și, în cazurile mai grave, noduri, care dau pielii aspectul neplăcut de „coajă de portocală”.

Tu știi care este primul pas pe care trebuie să îl faci în lupta împotriva celulitei?

Cu siguranță, ești deja familiarizată cu expresia: ”Suntem ceea ce mâncăm!” și poate sună exagerat, însă realitatea chiar aceasta este și alimentația se află la baza a tot ceea ce funcționează bine sau deficitar în organismul nostru. Prin urmare, și în lupta împotriva celulitei, una dintre schimbările majore trebuie să pornească de aici.

Cele mai bune și mai rapide rezultate sunt obținute cu ajutorul unei alimentații bazate pe fructe și legume, însă condiția este ca acestea să fie consumate în stare crudă sau, în cazul legumelor, cel mult preparate la abur.

Totodată, este indicat sa se folosească în principal alimente bogate în potasiu deoarece acesta ajută la eliminarea apei din organism. Alegerile pe care te poți baza pentru un conținut bogat în potasiu sunt: bananele, ciupercile, spanacul, pepenele verde, kiwi, caisele, ananasul, merele, carnea de găscă, codul uscat, somonul afumat, păstrăvul etc. Este foarte importantă însă și combinația acestor alimente, întrucât unele dintre ele conțin un procent mare de grăsime.

Continuă cu mișcarea și cu grija permanentă pentru corpul tău!

Pe lângă alimentație este absolut necesară și activitatea fizică. Poți efectua orice formă de mișcare, cu condiția să faci acest lucru cel puțin de 3 ori pe săptămână, în ședințe de câte 40 de minute. De asemenea, este important să ai grijă de corpul tău, să-l îngrijești și să-l răsfeți cu creme, băi și masaje, care vin în ajutorul acestui proces de întreținere și înfrumusețare.

De ce să apelezi la expertiza Natur House pentru a obține rezultatele dorite în lupta cu celulita?

Natur House se situează printre liderii mondiali în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de țări. Centrul oferă celor interesați consiliere din partea unui specialist în nutriție, care, în funcție de obiceiurile tale alimentare, de stilul tău de viață și de anumite afecțiuni de care poți suferi, îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Nu uita că toate consultațiile sunt GRATUITE iar programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.
Ce mai aștepți? Pornește și tu acum către un stil de viață frumos și lucrează pentru un corp frumos și plin de vitalitate!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...