Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

“Un creator este prin definiție un furnizor de vis și frumusețe” – Interviu cu Ioana David Ciocănaru

La cei 27 de ani ai săi, cu studii de master în domeniul artistic, Ioana David Ciocănaru este cu adevărat un creator. Fie că pictează în atelierul său, fie că desenează o nouă linie vestimentară pentru Davi’s Design, Ioana reușește să impresioneze prin sensibilitate, frumusețe și talent. E fiica profesorului și artistului plastic Sava David și, pe lângă faptul că a moștenit tot ce era mai bun de la părinții ei, s-a pregătit cum se cuvine pentru o carieră în artă, mai întâi absolvind Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galați, secția Pictură monumentală “David Sava”, apoi Universitatea de Arte din București, specializarea Design vestimentar, cu masterat tot în Design vestimentar. S-a întors la Galați pentru a duce mai departe renumele firmei și are deja o linie proprie de haine, ce a însemnat o infuzie de prospețime și tinerețe pentru atelierul din strada Portului, pe care tot ea l-a reamenajat.

“Am crescut în lumea asta, în firmă, în atelierul de creație Davi’s Design, în atelierul de pictură al tatălui, de când mă știu am respirat în mediul culorilor, al formelor și totul a venit natural. Dragostea mea a fost mai întâi pictura, aveam trei ani când am pictat pentru prima dată, dar în timp am ajuns să iubesc și designul vestimentar. Iar faptul că am cunoștințe temeinice despre culoare, compoziție, formă mi-a consolidat cariera de designer. În prezent, lucrez cot la cot cu tata la firma Davi’s Design dar și pictez: sunt membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 2016. A fost greu, fiind fiica profesorului și artistului plastic David Sava au fost foarte multe așteptări. Dar mă bucur că el mi-a călăuzit pașii și m-a sfătuit, iar acum mă lasă încet, încet, să preiau frâiele afacerii de familie și să duc mai departe numele Davi’s Design, un nume ce există deja pe piață de aproape 30 de ani și denotă eleganță și un stil propriu, inconfundabil. E o situație win-win: el îmi oferă posibilitatea să demonstrez ce pot, eu îi dăruiesc mai mult timp pentru pictură”, spune Ioana.

 

O zi de lucru din viața Ioanei nu e tocmai simplă, mai ales că ea se ocupă de tot: de la creație la ales materialele, stat de vorbă cu furnizorii și clienții, ședințe foto, expoziții și colecții, promovare și marketing.

“E greu să fii în tot și în toate, dar eu sunt o fire foarte organizată, chiar dacă sunt un artist. Cea mai grea e, firește, etapa de creație. Dar e și foarte frumos. Fac ceea ce îmi place și mă bucur de fiecare victorie”, explică Ioana.

Când nu face toate de mai sus, tânăra ține cursuri de design vestimentar pentru pasionații de toate vârstele. Proaspăt mămică, Ioana nu a renunțat să creeze și să se gândească la frumos. Așa că a amenajat în prelungirea atelierului Davi’s Design un …atelier de frumusețe.

“Beauty Lounge by Ioana David e în totalitate un concept propriu, de la arhitectură la designul interior. Am visat foarte mulți ani să am locul meu, cu amprenta mea personală. E un proiect deosebit, drag sufletului meu, dedicat doamnelor și domnișoarelor îndrăgostite de estetic și frumos, pe care le aștept mai întâi la salon, apoi în atelier, pentru a le desăvârși look-ul”, a precizat Ioana.

Pe viitor, Ioana David va participa la Bienala Națională de Artă ce va avea loc la Galați și dorește să creeze o linie de haine de copii, creații asortate mamă-fiică sau mamă-fiu.

“Sunt fericită că m-am întors în Galați și că fac ce îmi place. Performanța se poate face în orice loc, dacă există suficientă determinare și pasiune. Îmi port cu mândrie creațiile, îmi ascult intuiția, trăiesc clipa și încerc să îmbin viața de familie cu cea profesională.” E rețeta de succes a unui creator made in Galați care s-a întors acasă pentru a dărui acestui loc frumusețe și putere de a visa.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

3.3 / 5. voturi: 3

ai citit?

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Expoziție de Fluturi Vii la Brăila Mall: grație, culoare, transformare!

Admirați pentru fragilitatea și libertatea lor, dar și pentru...