Breaking news:

Aranjamente florale. Ce culori și flori se poartă în 2023?

Când vorbim de organizarea unei nunți, un loc fruntaș pe listă îl ocupă alegerea aranjamentelor florale. Odată cu stabilirea culorilor, a temei și a florilor principale, întregul eveniment capătă coerență și energie. Deși astăzi găsim în fiecare oraș saloane elegante, decorate frumos, care se pot folosi pentru petrecerea de nuntă așa cum sunt, aranjamentele florale sunt cele care desăvârșesc evenimentul și-i conferă personalitate. Nu există nuntă fără flori! Oricât de puține și de discrete ar fi, buchetele și aranjamentele sunt primele lucruri pe care le observi la o nuntă, după rochia de mireasă.

Ținând cont de faptul că Viva Magenta (o nuanță de roșu, electrizantă, plină de bucurie și îndrăzneață) este culoarea anului 2023, stiliștii s-au grăbit să o includă în aranjamentele florale din acest an, de la buchetul de mireasă, mărturii, cocarde, corsaje (care se pun pe mână), coronițe, până la decorațiunile care înfrumusețează salonul: florile pentru candy bar și colțul foto, aranjamente pentru mese, cordonul floral etc. Florile în culori asemănătoare fructelor de pădure sau în nuanțe de lavandă, îmbrățișate strâns în buchete cu ramuri verzi sunt exact ce trebuie pentru o pată de culoare, care să spargă monotonia albului perfect.

Există două tendințe pentru nunțile anului 2023! Pe de o parte, se păstrează stilul boho-chic, cu influențe hippie. Adică buchete fine, delicate, în culori pastel, moi, aproape de alb, cu o estetică curată, folosind multe frunze și flori uscate. Potrivite pentru o nuntă lejeră, în aer liber, pe plajă, într-o poieniță sau în pădure. Se potrivesc foarte bine cu ideea de bază a anului 2023 – revenirea la natură, la simplitate. Cu doar câteva nuanțe de culori, de la alb la roz pal și galben, plus mult verde, poți crea fără probleme un spațiu de poveste! Specialiștii recomandă chiar aranjamente monocrom, în nuanțe de alb, bej, ivoir, cu crenguțe sau paie. Pe cât de minimaliste, pe atât de spectaculoase. Florile potrivite aici sunt, pe lângă cele uscate, bujorii, calele, trandafirii și gerbera. La o astfel de nuntă se recomandă ca mireasa să renunțe la accesoriile clasice și să își prindă flori (naturale sau uscate) în păr! Atribuie momentului un aer romantic și sofisticat.

Pe de altă parte, dacă ești adepta contrariilor și vrei să obții o imagine electrizantă, trebuie să știi că în 2023 revin în forță culorile puternice, în combinații neașteptate. O explozie a vieții, care vine în contrast cu albul ținutei și sobrietatea momentului. Iar dacă alegi astfel de aranjamente, reține că nu există restricții nici la capitolul flori: se pot folosi de toate, în combinații care altădată nu ar fi fost recomandate: trandafiri cu flori de camp și cale, flori ciufulite cu cele fragile, nemuritoare sau uscate. O diversitate care celebrează vitalitatea și nonconformismul.

Laleaua – floarea anului 2023

Floriștii au decis: datorită semnificațiilor ei și istoriei interesante, laleaua este floarea anului 2023. O plantă fragilă dar în același timp versatilă, laleaua este simbolul renașterii. Fiind o floare de primăvară, aceasta transmite speranța unui nou început, fiind darul perfect în perioada pe care o traversăm. Cel mai cunoscut sens al lalelelor este iubirea perfectă și profundă. Deci, dacă dorești să pecetluiești noi începuturi, laleaua alba este ideală. Lalelele roz transmit afecțiunea, grija, urările de bine și dragostea, cele mov trimit către regalitate și eleganță, iar cele roșii țipă prin toți porii dragoste și pasiune.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

3 / 5. voturi: 2

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...