Breaking news:

Cum combați eficient căderea părului

Indiferent de modă, tendințe sau preferințe, un păr sănătos, strălucitor și plin de vitalitate reprezintă întotdeauna emblema unei frumuseți veritabile, a unui stil exemplar, impecabil, încrezător și imbatabil.

Dar, din păcate, există multiple cauze care afectează starea și aspectul firului de păr. Tocmai de aceea este important să cunoști care sunt principalele probleme care cauzează căderea părului și, mai ales, cum să le combați eficient. Află și tu cum să ameliorezi și să tratezi problemele legate de căderea părului și cum să păstrezi sănătatea podoabei tale capilare în condiții optime.

Cauzele principale ale căderii părului

În primul rând, trebuie să știi că, Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, o persoană pierde zilnic, în medie, intre 50 si 100 de fire de par, cel mai adesea în timpul spălării, uscării, perierii sau aranjării părului. Așadar, căderea parului reprezintă un proces normal prin care firele îmbătrânite sunt înlocuite cu altele noi, care vor crește din același folicul.

Cu toate acestea, este estimat că una din trei femei – dar problema este foarte des întâlnită și în rândul bărbaților – se confruntă cu căderea excesivă a părului iar acest fapt este determinat, de cele mai multe ori, de o cauză internă. Iată care sunt cele mai comune probleme care determină căderea părului:

Stresul, cel mai adesea asociat cu oboseala psihică și fizică, uneori cu diferite traume, accidente, situații caracterizate de efort susținut sau dezechilibru emoțional, are un efect direct și virulent asupra stării părului tău care va resimți efectele chiar și după câteva luni bune. Însă, de îndată ce se elimină factorul de stres, părul începe să se regenereze și să îți revină.

Factorii ereditari reprezintă, totodată, una dintre cele mai frecvente cauze ale căderii părului.
Dezechilibrele hormonale, asociate diverselor situații specifice precum perioadele de sarcină, postpartum și menopauză, afectează întreg organismul, provocând inclusiv căderea părului.

O serie de boli, în special afecțiuni ale pielii precum dermatita seboreică, eczemele sau psoriazisul pot conduce, de asemenea, la caderea parului. Alopecia este o afecțiune autoimună ce produce efecte asupra foliculilor piloși de la nivelul scalpului și duce la pierderea localizată sau generalizată a părului. Cauzele sunt, de cele mai multe ori, de natură genetică, în asociere cu factorii de mediu.

Anumite medicamente, cu precădere cele utilizate în tratarea unor afecțiuni precum cancerul, artrita, depresia sau problemele cardiace pot avea drept efecte adverse și căderea părului.

Carențele de vitamine și minerale reprezintă, deopotrivă, o cauză des asociată cu căderea părului întrucât deficitul nutrițional este resimțit din plin la nivelul organismului, mai ales când vine vorba de lipa unor elemente precum fierul sau vitamina B12, deosebit de benefică pentru sănătatea și frumusețea părului și care exercită un rol vital în producția proteinelor ce sunt angrenate în creșterea firului de păr.

Lipsa proteinelor din alimentație încetinește procesul de regenerare a părului iar deficitul de zinc poate contribui la pierderea podoabei capilare.

În general, orice factor ce are capacitatea de a întrerupe ciclul normal de creștere a părului, inclusiv vârsta, alimentația deficitară, anumite infecții, lipsa unui stil de viață echilibrat, va cauza degradarea și căderea acestuia.

Nu în ultimul rând, există și o serie de factori externi care cauzează ravagii în rândul firelor de păr. De la factorii de mediu, poluarea, până la rutina de îngrijire a părului, inclusiv produsele utilizate, în special cele care conțin sulfați, siliconi, ceară, uleiuri minerale sau alcooli, usucă firul de păr, îl degradează și îl fragilizează, fapt care determină căderea mult mai rapidă a acestuia.

Cum combați eficient căderea părului

Întrucât majoritatea cauzelor care conduc la degradarea firului de păr sunt de ordin intern, e de la sine înțeles că o alimentație corectă și echilibrată, precum și un stil de viață sănătos reprezintă primul pas pentru a asigura starea optimă a părului tău. O dietă potrivită unui păr sănătos trebuie să includă Omega-3, Fier, Zinc, Seleniu, Vitamina A, Vitamina C, Complexul de vitamine B.

Produse potrivite pentru un păr sănătos

Luând în calcul ritmul frenetic și stilul de viață dinamic și solicitant cu care ne confruntăm, suplimentele alimentare au căpătat deja un rol major în asigurarea și completarea cu succes a anumitor carențe. Astfel, suplimentele contribuie la menținerea stării tale de sănătate generale și, totodată, la asigurarea unui păr plin de vitalitate, rezistent, flexibil și strălucitor, debordând de energie și strălucire.

Iată în cele ce urmează recomandările de top ale experților în sănătate și nutriție de la Natur House pentru o stare de bine a organismului și un păr frumos și sănătos:

Natur House Mivinat Mega B 100, prin complexul de vitamine din grupa B este esențial în dietele echilibrate, sprijinind buna funcționare a întregului organism. Vitaminele din complexul B ajută la menținerea sănătății sistemului nervos, a pielii, ochilor, părului, ficatului, precum și la menținerea tonusului muscular al tractului gastrointestinal și la corecta funcționare a creierului. Vitaminele din complexul B acționează ca niște coenzime, ajutând enzimele să intre în reacții chimice cu alte substanțe și sunt implicate în producerea energiei.

Natur House Drenanat Plus este un adjuvant ce conține fier și coada calului, care este un remineralizant. Formula este completată de extractul de ceai verde, important în detoxifiere și purificare și cu L-carnitină, o moleculă care joacă un rol indispensabil în producerea de energie prin mitocondrii, permițând arderea grăsimii stocate, pentru a obține energia consumată de către organism.

Natur House Juvenki fiole, prin extractul de acerola, uleiul de limba mielului , concentratul de măr, concentratul de portocală, beta-caroten și seleniu susțin buna funcționare a sistemului imunitar.

Totodată, acest complex ajută la absorbția Seleniului, ce protejează organismul de stresul oxidativ și ajută la dezintoxicarea celulară, fiind recunoscut drept Vitamina „tinereții și a fertilității”. Uleiul de limba mielului conținut de fiolele Juvenki este cea mai bogată sursă naturală de acid gamma-linoleic, ce combate inflamațiile și ajută la echilibrarea sistemului imunitar. Beta-carotenul stimulează activitatea glandei timus, una dintre sursele de protecție ale sistemului imunitar. Seleniul combinat cu vitamina C și cu vitamina E sunt vitale acționând ca antioxidanți și apărând sistemul imunitar de formarea radicalilor liberi.

Alege un stil de viață sănătos!

Sănătatea este cea mai bună rețetă. Astfel, prin întărirea sistemului imunitar, suplimentele Natur House contribuie la susținerea unei bune funcționări a organismului. Compozițiile specifice sunt create special pentru a asigura un plus de energie și o stare de bine. Prin urmare efectele sunt resimțite inclusiv la nivelul pielii și părului.

Suplimentele Natur House, completate de un regim de viață sănătos și echilibrat, contribuie la creșterea calității părului tău, îmbunătățindu-i elasticitatea, sporesc rezistența firului de păr, intensifică volumul și accentuează strălucirea. Alege să te bucuri de sănătate în toate, înainte de toate.

Contactează și tu un consultant Natur House și află tot ce e nevoie ca să te bucuri de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Stil și confort pentru vacanța ta! Shopping la Brăila Mall

După zile întregi, poate chiar săptămâni de planificare pentru...

Nou la Brăila Mall: MoneyGold – servicii variate, soluții rapide și eficiente!

O nouă experiență de cumpărături, un nou punct de...

Garanția confortului și a stilului urban! JD Sports a deschis un nou magazin la Brăila Mall!

Brandul JD Sports s-a alăturat celorlalte branduri de renume...

Simte vara în stilul tău! SUMMER BY YOUR OWN RULES la Brăila Mall

Vara aceasta, Brăila Mall te invită să te bucuri...

Revista Urbania nr. 34

Bine ați venit în lumea captivantă a verii gălățene,...

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...