Breaking news:

Descoperă povestea pralinelor Leonidas

Ca să creezi niște praline care să rămână în istorie trebuie să fii geniu, să creezi artă, dar să ai şi un pic de noroc. Dar de unde au apărut toate gusturile, aromele, formele și denumirile pralinelor Leonidas? Este lesne de înțeles că fiecare denumire a pralinei reprezintă personalitate și un anumit specific, chiar dacă vorbim de ingredientele sau forma produsului.

Giamanda, Irresistible, Alexandre le Grand sau Louise sunt doar câteva exemple de nume de praline marca Leonidas, însă pe lângă acestea, mai sunt alte peste 130 de sortimente de praline – fiecare cu propria denumire.

Maria şi creaţiile ei

Fiind strănepoata lui Leonidas Kestekides, Maria Kestekides, este în prezent, alături de alți doi strănepoți ai lui Leonidas, administrator activ în cadrul companiei. În “perioada de aur” a pralinelor, Madame Maria a fost extrem de creativă, imaginația sa neavând limite în ceea ce privește designul pralinelor dar și a rețetelor, împreună cu ciocolatierii companiei. După ani de zile, încă mai sunt prezente în vitrinele Leonidas 17 dintre creaţiile sale, fiecare dintre ele având propria poveste.

Astfel, pralinele “Mystere” sugerează apropierea dintre o mamă și fiica ei, “Eve” reprezintă femeia stilizată, iar “Poesie” este un chip privit din profil. Iar “Palet d’Or” este rezultatul fascinant al intuiției lui Monsieur Dimitros (fratele Mariei). Acesta a inventat o pralină cu 72% cacao provenită din Sao Tome, cunoscută și ca insula ciocolatei pentru a ține pasul cu moda acelor timpuri.

Povestea specială a pralinei “I love you”

La 30 de ani de la invenția ei, pralina “I love you” este o ciocolată care ştie să vorbească despre dragoste, fiind o pralină puternică şi citrică în acelaşi timp, sub învelişul de ciocolată intensă.

Este una dintre primele creații ale ciocolatierului Claude Seneque, undeva la începutul anilor ’80, atunci când piața era din ce în ce mai deschisă către gusturi și arome noi, îndrăznețe. În acele timpuri, compania Leonidas nu avea un departament de marketing care să cerceteze constant piața și să estimeze potențialul unor noi produse și tendințe. Dar asta nu înseamnă că nu puteau să încerce să inoveze.

Creatorul acestei praline a venit cu propunerea unei combinații deosebite: o pralină umplută cu cremă de casă, smântână și aromă de lămâie. Numele a fost dat tot de Madame Maria, iar acesta trebuia să sugereze o combinație deosebită, contrastantă și “condimentată”, dar cu valori interdependente.

O pralină crocantă care dezvăluie o inimă acidulată.

Cei de la Leonidas vă așteaptă în locația din Brăila Mall, de pe Str. Principală 4B. Fiecare zi este o sărbătoare, dar nicio zi nu se compară cu momentele de răsfăț când adevăratele delicii sunt savurate de la Leonidas.

Ne găsiți la telefon 0723 392 772 sau pe pagina de Facebook Leonidas Brăila.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...

MANGOLIV – healthy station! Angajament zilnic pentru starea ta de bine

Cum ar fi să mergi într-un loc de dragul...

Un nou răsfăț pentru tine – magazinul de bijuterii Teratai

Ție cum îți place să te porți prin lume...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...