Breaking news:

Greşeli de evitat la sală

Mulţi dintre noi am mers de multe ori la sală şi nu ştiam cu ce să începem, având de ales între prea multe echipamente şi fără să ne dăm seama, am trecut peste unele etape importante din cadrul antrenamentului. Vă prezentăm care sunt cele mai importante greşeli de evitat la sală pentru a obţine rezultate mult mai bune şi într-un timp mai scurt.

Sari peste încălzire

Poate că nu faci această greşeală foarte des, însă sunt zile în care sari peste acest lucru important al antrenamentului tău. Oricât de scurt vrei să fie antrenamentul, este important să îţi pregăteşti muşchii cu exerciţii uşoare şi întinderi, ca apoi să poţi rezista fără probleme unui antrenament mai intens.

Faci exerciţii cardio înainte de a ridica greutăţi

Deşi ai impresia că 30 de minute pe banda de alergat îţi vor oferi încălzirea necesară pentru ridicarea greutăţilor, faptul că vei avea un puls mai ridicat, te va face să te simţi mult mai obosit, iar exerciţiile nu vor fi la fel de eficiente. E mult mai bine să începi cu ridicarea greutăţilor şi apoi să treci la cardio.

Foloseşti mereu aceleaşi aparate

Din pricina faptului că te vei plictisi, această greşeală va duce la obţinerea mult mai greoaie a rezultatelor dorite. Rutina ta trebuie schimbată la fiecare câteva săptămâni, pentru a vedea care exerciţii funcţionează cel mai bine pentru tine.

Nu-ţi cronometrezi pauzele

Evită pauzele inutile şi foloseşte un cronometru pentru a nu avea pauze mai mari de un minut între exerciţii. O sesiune de 60 de minute, ar trebui să fie suficientă ca să includă şi încălzirea, şi relaxarea de după o sesiune consistentă de ridicat greutăţi.

Aşadar, tu ce trucuri foloseşti pentru o eficacitate mai bună la sală şi ce greşeli încerci să eviţi în timpul antrenamentelor?

Sursa foto: www.pexels.com

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...