Breaking news:

Sclipiri de sărbătoare de la Teilor din Brăila Mall

Garnisite cu emoție, bucurie și entuziasm, momentele preferate ale...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Natur House: Ce sunt endorfinele și de ce ar trebui să le menținem la un nivel ridicat

Așa cum arată și numele lor – compus din „endogeno” care înseamnă „produs de organism” și „morfină” care este un medicament pentru calmarea durerii – endorfinele sunt răspunsul sistemului nervos la durere sau stres. Aceste substanțe chimice au rolul de a ameliora durerea și de a impulsiona starea de bine.

A nu se confunda însă cu dopamina, responsabilă tot cu starea bine! Dacă endorfinele sunt produse de sistemul nervos central și de glanda pituitară, dopamina este sintetizată din aminoacidul tirozină în hipotalamus și glanda medulosuprarenală.

Un nivel foarte scăzut al enforfinelor s-a observat în cazul persoanelor care trec prin depresie, care au migrene cronice sau care suferă de fibromialgie (o boală non-inflamatorie constând în durere cronică în tot corpul, sensibilitatea musculară, oboseală cronică și probleme de somn).

Un nivel optim de endorfime duce la creșterea stimei de sine, atenuează simptomele anxietății și ajută în procesul de slăbire (întrucât reglează nivelul apetitului printr-un proces complex, cu beneficii pentru menținerea unei greutăți corporale optime și a unei stări bune de sănătate).

Cum creștem nivelul de endorfine?

Exerciții fizice regulate în aer liber. Nivelul de endorfine măsurat la atleți, după efectuarea unui antrenament, a fost net mai ridicat și considerabil mai mare în cazul practicării unui sport de echipă. De asemenea, expunerea la soare, ce susține sinteza vitaminei D, este foarte benefică organismului.

Activitățile de voluntariat sau ajutorarea celorlalți. Atunci când dăruim ceva celorlalți sau când de implicăm în ajutorarea semenilor, sunt activați anumiți centri din creier care au legătura cu starea de bine.

Meditația, yoga, dansul, râsul, sauna, masajul. Unele cer mai multă implicare și dedicare din partea noastră, precum meditația, altele reflectă, poate, un stil de viață mai relaxat sau personalitatea noastră. Toate ne fac bine pe termen scurt și lung și ar trebuie să apelăm mai des la acestea.

Unele alimente. Unele condimente sau alimente picante (de exemplu, ardeii iuți) pot declanșa o senzație de durere în gură, care stimulează secreția de endorfine. Ciocolata neagră cu cel puțin 70% cacao și substanțele chimice flavonoide din aceasta par să fie, de asemenea, benefice pentru creier.

Experții în nutriție de la Natur House, alături de tine

Pentru ca tu să devii mulțumit în totalitate de tine, apelează fără ezitare la specialiștii de la Natur House.

Natur House este lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de țări. Dacă ești interesat, centrul Natur House îți oferă consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îți va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Toate consultațiile sunt gratuite.

 

 

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

De la pasiune, la propria afacere în domeniul beauty – povestea Geaninei Voicu

Determinare, pasiune și multă muncă – sunt ingredientele cu...

Nou în oraș – Starbucks Brăila Mall!

Finalul anului vine cu veşti bune de la Brăila...

Avem un Teatru pe țeavă la Galați. Cum procedăm?

Un actor își petrece întreaga viață pe scenă. Că...

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și expresia...

Farmecul Crăciunului are urme de sclipici la Extreme FlorEvents

În fiecare colț de lume, magia Crăciunului ne aduce...

Lifting facial non-invaziv cu ULTRAFORMER III

Frumusețea și naturalețea sunt declarații împotriva normelor impuse de...