Breaking news:

Preparate din pește…cu iz de Bosfor pe Faleza Inferioară a Galaţiului

Savuroasă și îndrăzneață, mâncarea turcească nu se uită ușor! Pe acest principiu au mers și cei de la Complexul Pescăruș, de pe Faleza Inferioară a Galaţiului, care au angajat recent patru bucătari cu experiență aduși tocmai din Turcia.

Pentru că sunt îndrăgostiţi de bucătăria orientală, administratorii Pescăruş au îndrăznit să aducă un pic din atmosfera restaurantelor turceşti, pe malul Dunării. Astfel, din această vară, cei care trec pragul Restaurantului Pescăruş pot încerca așa numitele “meze”, un fel de aperitive (cum sunt tapas în Spania), care se servesc la începutul mesei, reci sau calde.

Servire cu preparate la vedere

Sistemul de servire este de asemenea interesant, cu preparate la vedere, din care se pot alege aperitive la discreție. După ce se consultă cu ospătarii, cei interesați pot cere să încerce minunăţiile orientale, printre care se numără: salate de pește, iaurt în diverse combinații, chiftele care așteaptă să fie rumenite, brânzeturi făcute după vechi rețete turcești, salate cu fructe de mare sau ciuperci şi pachețele cu pește.

Alături, într-o altă vitrină, așteaptă, cuminți, să fie gătiți, pești de toate felurile, loco sau din import, aduşi direct din bursă. Peştele ales se feliază pe loc şi se găteşte după gustul și preferințele clienților. Totul e la vedere, totul arată proaspăt şi apetisant. Cum principalele ingrediente folosite în mâncărurile turcești sunt condimentele, ierburile aromatice, uleiul de măsline, năutul, orezul, iaurtul sau fructe de mare, o combinație cu pește va fi de neuitat! Nu în ultimul rând, tot la vedere se află şi parte din deliciile dulci orientale: pe lângă binecunoscutele baklavale sau smokine cu nucă, la Pescăruș mai puteți savura: prăjitura cu mac, Kunefe și alte delicii cu nume interesante, care vă lasă gura apă. Toate acestea pot fi asezonate cu o cafea turcească, făcută la nisip, așa cum numai în resorturi ați mai fost răsfățați.

Bucătărie internațională pe malul Dunării

Dincolo însă de izul oriental și combinațiile inedite, Restaurantul Pescăruș are în meniu și o ofertă bogată de rețete internațional-mediteraneene. Adică aici se găteşte pentru toate gusturile şi buzunarele. Din meniu nu lipsește nimic, de la hamsiile cu mămăliguţă la ciorba de peşte şi şniţel cu cartofi prăjiţi. Există şi câteva feluri special concepute pentru cei mici, ca aceştia să se simtă bine, după ce merg în parcul pentru role și biciclete din apropiere, ca să îşi petreacă util timpul. Adăugăm faptul că terasa are acum o imagine nouă, mai aproape de ideea de cherhana, spaţiul a fost redimensionat şi redecorat. Aşa că vă invităm să vă încărcaţi bateriile şi să savuraţi o porţie gustoasă de peşte, gătită după reţete orientale, într-un decor elegant şi marin, la malul Dunării.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Despre reușită, prin puterea educației și forța învățării active, cu Victoria Yildirir

Cum se împletesc cu succes rolurile de antreprenor, mamă,...

Vara asta la Beluga Pool – un motiv în plus să te bucuri de soare!

Prognoza meteo din vara aceasta se anunță a fi...

TACO BAR, acum și la petrecerea ta! Surprinde-ți invitații prin noutate și diversitate

Iubești combinațiile reinterpretate și gusturile care uimesc? Noutățile și...

Vara asta la înălțime! SUMMER BY YOUR OWN RULES #peterasa Shopping City Galați

Vara asta se lasă cu amintiri, mult zâmbet, versuri...

1 iunie la Brăila Mall: tărâm de poveste

Anul acesta, distracţia este dublă: de 1 si 2...