Breaking news:

Sfaturi de la Natur House: ce legătură există între colesterol și depresie?

La prima vedere, grija pe care o acordăm alimentației nu poate avea decât efecte benefice asupra sănătății. Totuși, unele principii, aplicate greșit, fără atenta supraveghere a unui nutriționist, pot avea efecte exact contrare asupra organismului.

Colesterol bun și hormonul fericirii

Spre exemplu, mulți oameni știu, la modul general, că renunțarea la alimentația bogată în grăsimi și scăderea colesterolului sunt lucruri bune pentru sănătate.

Totuși, există studii care arată că nivelul foarte scăzut al colesterolului din sânge este în legătură strânsă cu depresia profundă, întrucât 25% din colesterolul din organism se găsește în compoziția creierului, iar acesta nu poate funcționa la parametri optimi lipsit de acești nutrienți. Implicit, un nivel foarte redus de colesterol slăbește capacitatea sistemului nervos de a sintetiza și transporta anumiți neurotransmițători, printre care și serotonina (numit și hormonul fericirii).

Practic, nu orice grăsime ne face rău, organismul având mare nevoie de „colesterolul bun” (HDL), dar nu de „colesterolul rău”. Cu alte cuvinte, nu trebuie să eliminați din dietă și alimentele care conțin grăsimile bune, ci este nevoie să le dozați în cantitatea optimă, pentru a nu crea un dezechilibru declanșator al altor probleme de sănătate.

Concluzia este că, încercând să fiți mai sănătoși, puteți ajunge, din păcate, în extrema opusă: de a nu furniza organismului mineralele, vitaminele sau nutrienții necesari unei vieți echilibrate

Consultații gratuite, de la experții Natur House 

Tocmai de aceea este esențial un ajutor specializat. Un consultant nutriționist, așa cum sunt și specialiștii Natur House, vă evaluează starea actuală, stilul de viață și obiceiurile alimentare și vă oferă indicații în conformitate cu toate principiile unei alimentații corecte și sănătoase, raportat și la eventualele afecțiuni de care suferiți.

La final, ținând cont de toate acestea, vă va recomanda dieta potrivită de reeducare alimentară, dar și produse exclusive marca Natur House, lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre, în 40 de tări.

Toate consultațiile sunt gratuite la Natur House!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Alege și tu bucuria unui eveniment reușit cu Desiree Flowers & Events

Orice eveniment este special și reprezintă o fărâmă din...

Ioana Gherghe – cosmetică și pasiune

Ioana Gherghe este un cosmetician cu vechime și experiență...

Extreme FlorEvents – artă florală pentru evenimente speciale

Pentru că evenimentul tău este parte din povestea ta...

Inaugurarea primului parc de aventură din judeţul Galaţi

Astăzi, a fost deschis Parcul de Aventură din județul...

Cum faci performanță pe actuala piață a muncii?

Societatea actuală este în continuă schimbare, fiind puternic marcată...