Sfaturi de la Natur House: ce legătură există între colesterol și depresie?

  ai citit...?

  Expoziție de fotografie, de Ziua Internațională a Dunării, la Brăila Mall

  Astăzi, 29 iunie, sărbătorim Ziua Internațională a Dunării. Sărbătoarea...

  Noodles de Nota 10 de la renumitul CHOPSTIX, acum și în Galați

  Așteptarea a luat sfârșit! Cele mai bune specialități cu...

  Revista Urbania Nr.29

  Vara este poate cel mai apreciat anotimp din timpul...

  Liliana Apostol concentrează baschetul de performanță la Brăila

  Sportiva brăileancă Liliana Apostol, adoptată ani buni de Galați,...

  - reclama -spot_img
  0
  (0)

  La prima vedere, grija pe care o acordăm alimentației nu poate avea decât efecte benefice asupra sănătății. Totuși, unele principii, aplicate greșit, fără atenta supraveghere a unui nutriționist, pot avea efecte exact contrare asupra organismului.

  Colesterol bun și hormonul fericirii

  Spre exemplu, mulți oameni știu, la modul general, că renunțarea la alimentația bogată în grăsimi și scăderea colesterolului sunt lucruri bune pentru sănătate.

  Totuși, există studii care arată că nivelul foarte scăzut al colesterolului din sânge este în legătură strânsă cu depresia profundă, întrucât 25% din colesterolul din organism se găsește în compoziția creierului, iar acesta nu poate funcționa la parametri optimi lipsit de acești nutrienți. Implicit, un nivel foarte redus de colesterol slăbește capacitatea sistemului nervos de a sintetiza și transporta anumiți neurotransmițători, printre care și serotonina (numit și hormonul fericirii).

  Practic, nu orice grăsime ne face rău, organismul având mare nevoie de „colesterolul bun” (HDL), dar nu de „colesterolul rău”. Cu alte cuvinte, nu trebuie să eliminați din dietă și alimentele care conțin grăsimile bune, ci este nevoie să le dozați în cantitatea optimă, pentru a nu crea un dezechilibru declanșator al altor probleme de sănătate.

  Concluzia este că, încercând să fiți mai sănătoși, puteți ajunge, din păcate, în extrema opusă: de a nu furniza organismului mineralele, vitaminele sau nutrienții necesari unei vieți echilibrate

  Consultații gratuite, de la experții Natur House 

  Tocmai de aceea este esențial un ajutor specializat. Un consultant nutriționist, așa cum sunt și specialiștii Natur House, vă evaluează starea actuală, stilul de viață și obiceiurile alimentare și vă oferă indicații în conformitate cu toate principiile unei alimentații corecte și sănătoase, raportat și la eventualele afecțiuni de care suferiți.

  La final, ținând cont de toate acestea, vă va recomanda dieta potrivită de reeducare alimentară, dar și produse exclusive marca Natur House, lider mondial în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre, în 40 de tări.

  Toate consultațiile sunt gratuite la Natur House!

  Ți-a plăcut acest articol?

  votează!

  0 / 5. voturi: 0

  - reclama -spot_img