În fiecare an, anumite alimente şi ingrediente sunt catalogate de către nutriţionişti ca fiind absolut esenţiale pentru bucătăria unui gurmand.
Acum ceva timp nimeni nu auzise de exemplu de quinoa, deşi aceasta există de mai bine de 5000 de ani, acum însă este prezentă aproape în orice meniu din restaurante, potrivit adevarul.ro.
Pericolul pentru sănătate al consumului exagerat de carne începe să fie tot mai conştientizat de specialiştii în nutriţie, care recomandă introducerea în dieta zilnică a cât mai multor fructe şi legume proaspete.
Avocado
Este una dintre cele mai bune surse de vitamina K, fibre, vitamina B6 şi acid folic. Bogat în grăsimi bune, are un conţinut mare de potasiu, care previne bolile cardiovasculare şi reglează presiunea sanguină. Cei care introduc în dieta lor regulat avocado au un aport cu 36% mai mare de fibre decât cei care nu îl consumă deloc. Mai mult, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, fiind recomandat şi în curele de slăbire, deoarece oferă rapid o senzaţie de saţietate.
Poke – Salata din fructe de mare
Specialitate de origine hawaiană, poke este o salată de peşte crud, de obicei ton. Acesta se marinează într-un amestec de sos de soia şi ulei de susan şi se serveşte cu orez şi legume.
Edamame – Soia verde
Un aliment popular în bucătăria asiatică, edamamele se aseamană foarte mult cu fasolea verde. Sunt ideale pentru cei care adoptă un regim vegetarian deoarece reprezintă o sursă excelentă de nutrimenţi esenţiali. Soia verde este o proteină completă care conţine toţi cei nouă aminoacizi care se regăsesc în sursele animale.
Sursa foto: www.pexels.com