Breaking news:

Noutăți în prag de sărbători la Brăila Mall

Forfota cadourilor, inspirație și bucuria alegerilor potrivite În perioada sărbătorilor,...

Magia cadourilor și farmecul decorațiunilor de Crăciun la Brăila Mall

E timpul să oferi bucurie… iar spiritul crăciunului dă...

Prevenţia cancerului prin alimentaţie

Cancerul este o afecţiune multifactorială iar elementele declanşatoare, fie că acţionează separat sau împreună nu produc boala dacă nu există un mediu genetic predispozant.

Sunt totuşi puţine forme de cancer care evoluează de la sine, independent de stilul de viaţă şi factorii de mediu. În 20-25% din cazuri, alimentaţia necorespunzătoare joacă un rol determinant, excesul de grăsimi, carnea roşie, alcoolul, consumul redus de legume şi fructe, obezitatea şi sedentarismul sunt elemente negative în declansarea şi evoluţia cancerului.

Nu este încă demonstrat ştiinţific, însă o dietă corectă şi echilibrată este un factor pozitiv în evoluţia cancerului. Se vorbeşte despre componente din alimente care au efect anti-cancer, pe lângă minerale şi vitamine un rol important îl au fitonutrienți din produsele vegetale.

Cancerul este consecinţa unor schimbări în structurile materialului genetic (ADN), a unor celule care sunt act a unui agent cancerigen (radicali liberi, radiaţii…). Astfel de mutaţii au loc zilnic în organismul uman dar sunt rapid remediate sau dacă procesul este prea amplu are loc autodistrugerea celulelor care împiedică transmiterea mai departe a materialului genetic denaturat.

Ocazional celulele îşi pierd capacitatea de autodistrugere, cât şi cea de limitare a reproducerii ducând la formarea unui ţesut nou anormal, tumoră.

Factori cu risc probabil de declanşare a cancerului

1 Alcoolul şi fumatul.
2. Grăsimile. Elementele care definesc consumul neadecvat de grăsimi (cantitatea, tratamentul termic, provenienţa).
3 Acrilamida (alimentele bogate în amidon (cartofi, produse de panificaţie)dezvoltă prin prăjire sau coacere acrilamida, o substanţă cu efect cancerigen şi efect toxic asupra sistemului nervos.
4 Carnea afumată, prăjită sau bine rumenită.
5 Aportul caloric.

Nutrienţi cu rol protector antitumoral

Fibre -făina şi pâinea integrală, tărâțe, cereale, legume, leguminoase, fructe uscate, sparanghel verde, porumb, broccoli, spanac, mere.
Vitamina E – ulei de porumb, arahide, soia, măsline, rapiță.
Vitamina C- citrice, căpşuni, pepene galben, spanac, broccoli, conopidă, varză, ardei gras.
Acid folic- legume cu frunze verzi, suc de portocale, avocado, sparanghel.
Zinc – carne, peşte.
Seleniu- cereale.
Fitonutrienți -toate legumele şi fructele.

Natur House este unul dintre liderii mondiali în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Centrul oferă celor interesați consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îi va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Toate consultațiile sunt gratuite.
Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

Lucruri inedite despre iarnă

Știm că, deși iarna este cel mai friguros anotimp, în același timp este și cel mai vesel anotimp al anului. Cu toții ne-am bucurat de sosirea iernii și de magia sărbătorilor, însă acestea din urmă au trecut, magia a dispărut și iarna a devenit un anotimp urât datorită frigului care ne ține la adăpost.

Totuși, vă invităm să aflați câteva curiozități despre iarnă și poate reușim să vă schimbăm puțin percepția despre acest anotimp.

1. Știm că pare ciudat, dar Pământul este cel mai apropiat de Soare în luna decembrie, având în vedere că tot în decembrie este solstițiul de iarnă, deci ziua cea mai scurtă din an.

2. Știați că cel mai mare fulg de nea care a căzut vreodată pe pământ a măsurat, potrivit Guinnes World Records, 38 cm în lățime și 20 cm în grosime? Acesta a căzut în 28 ianuarie, 1887, în Fort Keogh, Montana din Statele Unite ale Americii.

3. O insectă, numită Weta, din Noua Zeelandă, îngheață iarna, când temperaturile scad sub 0 grade. Când temperaturile încep să crească din nou, insecta se decongelează și revine la viață.

4. În mod normal un fulg de nea cade cu o viteză de aproape 5 km pe oră.

5. Deoarece este formată din cristale de gheață așezate una lângă cealaltă, zăpada pare albă. Cristalele reflectă și refractă lumina soarelui, „culoarea” albă fiind provocată de lumina refractată în cristale. Așadar, albul nu este nimic mai mult decât combinația tuturor nuanțelor vizibile de pe spectru, în egală măsură. Dar, în realitate, fiecare cristal de gheață este translucid.

6. Iarna este mai blândă în emisfera sudică, datorită faptului că există mai mult larg maritim și mai puțin pământ decât în emisfera nordică.

7. În Franța a avut loc prima olimpiadă a jocurilor de iarnă în anul 1924. Nicio țară din emisfera sudică nu a fost gazdă și nu a aplicat vreodată pentru a fi gazda jocurilor olimpice de iarnă.

8. Aproximativ 12% din suprafața planetei este acoperită în permanență cu gheață și zăpadă.

9. Iarna este un anotimp cauzat de înclinarea emisferei (nordice sau sudice) în direcția opusă soarelui. De aceea anotimpul poate fi observat în decembrie – februarie în emisfera nordică și în iunie – august în emisfera sudică.

10. Prunul chinezesc este una dintre puținele plante care au perioada de înflorire iarna.

2019 e anul în care se reinventează Mary Poppins

Două mămici inimoase au pus, în vara acestui an, bazele unui concept nou şi binevenit, mai ales astăzi, când părinţii sunt tot mai ocupaţi, bunicii indisponibili iar afterschool-ul nu e întotdeauna o opţiune.

Bazându-se pe experienţele proprii, Irina şi Nicoleta de la Trust Team Galaţi s-au gândit să o reinventeze pe Mary Poppins, bona pregătită, utilă şi îndrăgită a copilăriei noastre. Cele două au venit, pe de o parte, în întâmpinarea doamnelor care doresc să îşi valorifice experienţa de o viaţă şi să îşi completeze veniturile cu un job de “bunicuță de împrumut”, iar pe de alta în ajutorul părinţilor, punându-le la dispoziţie bone pregătite, atent recrutate şi care au la activ cursuri de parenting şi puericultură.

Aşa a apărut Mary Poppins un pic mai aplicată, specializată în pedagogie, cu o experiență semnificativă în spate, care se implică activ și poate lua de pe umerii mamei problema spinoasă a temelor, a tutoringului şi a activităţilor recreative. Proiectul a prins aripi, mai ales că doamnele de la Trust Team Galaţi şi-au propus să schimbe mentalităţi şi de o parte şi de alta.

Asta înseamnă că s-au străduit să facă din meseria de bonă una căutată şi respectată, dar şi din părinte un partener de dialog şcolit, pregătit să ducă mai departe misiunea bonei. După mai multe întâlniri cu părinţii şi viitoarele bone, începute în luna octombrie, după mai multe cursuri ţinute de psiholog Nicoleta Andrei, cei de la Trust Team Galaţi pot spune că încheie anul pe plus.

“Am pus fundaţia, în 2020 vom continua construcţia acestui edificiu comun care să ne ajute copiii să devină adulţi responsabili. Vreau să mulţumesc colaboratorilor, părinţilor, doamnelor care au avut încredere în noi. Vreau să îi asigur pe toţi partenerii noştri că vom prezenta  soluţii pentru ambele tabere. Urez tuturor Sărbători frumoase, cu toţi cei dragi alături şi un an mai bun, în care fiecare dintre noi să ne conştientizăm potenţialul şi să creştem frumos!”, au spus Irina şi Nicoleta.

Proiectul Trust Team Galaţi merge mai departe în 2020! Aşa că rămâneţi conectaţi la pagina de facebook sau pe Urbania! La mulţi ani!

Centru regional pentru tratamentul bolnavilor de cancer, la Spitalul de Urgență din Galați

Luni, 16 decembrie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galați a avut loc inaugurarea noii secţii de Radioterapie şi a acceleratorului liniar de particule. Aparatul va fi folosit după ce a primit avizul de funcționare de la specialiștii Comisiei Europene de Control al Activității Nucleare de la Viena.

Secția de Radioterapie a fost extinsă și modernizată, printr-o investiție a Consiliul Județean Galați, care a fost finalizată la sfârșitul anului trecut. Acceleratorul liniar de particule a fost amplasat în subsolul Spitalului de Urgență, într-un buncăr special amenajat, peste care s-a construit o clădire nouă, care separă circuitele de intrare și ieșire ale bolnavilor de la terapie, astfel încât pacienții din spital și cei care vin din exterior să aibă culoare distincte de acces la accelerator.

Aparatura revoluționară pentru terapia bolnavilor de cancer va deservi cel puțin patru județe: Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea.

Numai în județul Galați sunt în evidențe peste 17.000 bolnavi de cancer, din care mai bine de jumătate fac radioterapie. În fiecare an, apar cel puțin 800 de noi cazuri de boală.

Foto: arhiva Adevarul

Platouri tradiționale de sărbători, la Craft

În acest an petrece mai puțin timp în bucătărie de Sărbători și mai mult alături de persoanele care contează cu adevărat pentru tine. Asta deoarece Crăciunul este perioada magică din an când ne putem întâlni cu toţi cei dragi nouă pentru clipe de neuitat, într-o atmosferă de poveste.

Mesele de Crăciun alături de familie ori prieteni sunt cu adevărat speciale, de aceea nicio masă de sărbători nu este completă fără un meniu cu mâncărurile tradiţionale favorite, preparate exact ca la mama acasă.

Craft- Rebel Food vine în ajutorul vostru cu diverse platouri tradiţionale pentru mesele de Crăciun, dar şi de revelion.

Ideal pentru vegetarieni (și nu numai), platoul brioşe sărate ce conţine praz şi măsline este un bun început pentru cursa culinară ce va urma, însă avem şi platoul mixt salate aperitiv cu salata de vinete, hummus, pate sardine şi ceapă roşie.

Schimbăm un pic registrul şi venim cu platoul aperitiv italian format din minicaprese, prosciutto e melone, grisine, bruschete şi roşii uscate pentru a simţi puţin şi gustul Italiei.

Dacă ești fan al brânzeturilor rafinate, de ce ai renunța la ele de Sărbători? Alege platoul aperitiv brânzeturi dacă vrei ceva mai special în detrimentul clasicelor feluri de brânză. De aici poţi degusta gorgonzola, brie, parmezan, caşcaval, nuci, stafide, kiwi, struguri şi dulceaţă de ardei iute. Sună tentant, aşa-i?

Şi ajungem cu adevărat şi în zona noastră tradiţională, cea românească, aşa cum ne-a obişnuit istoria de-a lungul timpului. Alege cu încredere platoul tradiţional românesc care este foarte bogat cu preparate precum şuncă, lebăr, toba, jumeri, carnaţi uscaţi, brânză de burduf, telemea vaci, zacusca, fasole făcăluită, roşii, castraveţi, ceapa roşie, muştar. O adevărată încântare a simțurilor.

Urmează partea cea mai aşteptată. Mâncarea caldă.

Craft- Rebel Food îți va înviora atât masa, cât și persoanele pe care le vei servi cu platoul aperitive calde, plin cu bunătățuri precum brioşe sărate, ficăţei în bacon cu prună uscată, bulete de caşcaval, chiftele de pui, pui tempura, măsline prăjite, ciuperci umplute, roşii și castraveţi.

Nu-ți face griji în legătură cu consistența mâncărurilor de Sărbători, fiindcă platoul CRAFT este apogeul culinar care va satisface toți pofticioșii și gurmanzii de sărbători. Ai la alegere 2 porţii de coastă, 2 porţii de frigărui, 2 porţii de cârnaţi de casă, 2 porţii de cartofi și 2 porţii de salate.
Toate platourile se fac doar la comandă, însă comanda trebuie făcută cu cel putin o zi înainte.
Menționăm că orice comandă se poate personaliza în functie de dorința clientului sau numărul de persoane.

De sărbători, fii mai bun, mănâncă mai bine și vino la Craft- Rebel Food pentru a primi ceea ce meriți: calitate și bun gust!

Festivalul de datini și obiceiuri populare de sărbători „SFÂNTA NOAPTE DE CRĂCIUN” ediția a X a

Decembrie înseamnă luna cadourilor, a surprizelor, a vacanței și a bucuriilor sufletești. Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în colaborare cu Asociaţia Culturală pentru Tradiţie, Istorie şi Justiţie Socială „Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu”, Şcoala Gimnazială nr. 1 Suhurlui şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Rediu, vă invită într-un spațiu de poveste, din care nu vor lipsi datinile și tradițiile românești. Vineri, 13 decembrie, 2019, la Casa Rurală ”Ion Avram Dunăreanu” din comuna Suhurlui se va desfășura cea de-a X-a ediție a Festivalului de datini și obiceiuri populare de sărbători ”Sfânta noapte de Crăciun”.

”Crăciunul este una dintre cele mai mari sărbători creştine de peste an, când colindele răsună pretutindeni şi copiii, ca într-o poveste magică, împodobesc bradul, aşteptând cu emoţie cadourile moşului. Naşterea Domnului ar trebui să aducă în sufletul fiecăruia, pace, linişte, înţelegere, iar ceea ce oferim nu trebuie să fie altceva decât un răspuns la darul iubirii lui Dumnezeu, pentru oameni. Ca în fiecare an, elevii şcolilor din Suhurlui şi Rediu, vin să colinde şi să ne prezinte scenete tematice legate de Naşterea Pruncului Iisus, dar şi programe artistice de cântece şi dansuri populare”. (Ionela Daniela Antohe – muzeograf)

Evenimentul se va desfăşura la Casa Rurală “Ioan Avram Dunăreanu”, comuna Suhurlui, judeţul Galaţi, vineri, 13 decembrie 2019, ora 1100.

Locul proteinelor în meniu

S-a constatat că naturiştii au nevoie de mult mai puţine proteine decât cei ce mănâncă tradiţional, deoarece 2/3 din proteine devin, prin fierbere, nedigerabile sau sunt distruse coagulându-se.

Carnea, de exemplu conţine 25% proteine dar, după fierbere, doar 9% mai sunt utilizabile. Ovăzul crud, cu 15% proteine, ne oferă deci mai multe proteine decât carnea fiartă. În afară de proteine, carnea fiartă nu are altă valoare nutritivă, pe când ovăzul şi sâmburii uleioşi – oleaginoasele (alune, nuci, seminţe de floarea soarelui, etc) cu 25% proteine, sunt alimente complete, care pot asigură o hrană echilibrată şi complet sănătoasă. Dintre toate soiurile de cereale, ovăzul, cu 15%, proteine este cel mai bogat.

Alţi furnizori de proteine mai bogaţi decât carnea fiartă sunt:

  • drojdia de bere, chia, amarant, quinoa, soia, năutul, arahidele crude, seminţele uleioase, nucile, ouăle crude, embrionii de cereale, laptele crud, laptele bătut, brânză de vaci şi animalele marine. Soia poate fi optimizată nutritiv prin metoda germinării, sau prin combinarea ei cu alte ingrediente, în salate sau alte feluri de
    preparate prelucrate la rece.

Minimul proteic vital este de 0,5g proteine/kg corp, corespunzând la 5,6 g azot sau 35g proteine/zi. Raţia proteică zilnică necesară unei vieţi active şi/sau organismelor în creştere/refacere este de aprox l-1,5g/kg corp/zi sau aprox 15-20% din raţia calorică.

Cele mai bogate alimente în proteine sunt:

  • drojdia de bere – 46g/I00g produs
  • soia – 40g/100g produs
  • fasolea boabe,lintea-26g/100g produs
  • grâul încolțit-26g/î00g produs
  • casul -25g/100g produs
  • fasolea alba- 23g/100g produs
  • Cereale integrale conţin 12 g de proteine/100 produs
  • Mazărea 9 g /100 g produs
  • Seminţele de dovleac -8 g /100 g produs
  • Migdalele 8 g /100 g produs
  • Algele 6,2 g /100 g produs
  • Seminţele de cânepă 6 g /100 g produs
  • Quinoa 5 g /100 g produs
  • Avocado 4 g /100 g produs

Proteinele şi sănătatea

Rolul proteinei în organism este deosebit de important, deoarece ea intră în construcţia celulară a ţesuturilor, precum şi în plasma sanguină şi în limfa, iar proporţia variază cu locul unde se găseşte şi cu nevoia de ea. Proteină este elementul de construcţie şi de reparaţie absolut necesar corpului şi, ştiind că zilnic corpul omului îşi uzează din ţesuturi, înţelegem că are nevoie de o substanţa reparatoare şi aceasta este proteina prin aminoacizii ei.
Proteină este neapărat necesară la crearea ţesuturilor, la formarea lor, cum este cazul în timpul sarcinii şi apoi în timpul creşterii.

În primul rând proteinele au un rol plastic fiind componentul principal al protoplasmei celulare. Ele participa la formarea, reînnoirea şi repararea uzurii acestui substrat material al vieţii.

Proteinele reprezintă 16-19% din greutatea unui adult şi 75-78% din substanţa uscată şi delipidata a corpului. Deci o persoană cu o greutate de 65 de kg va avea un necesar de aprox 65g proteine zilnic.

O cantitate insuficienţă de proteine poate conduce la următoarele stări:
– creştere pipernicită
– boli nervoase funcţionale
– afectarea rezistenţei şi a tonusului
– scăderea capacităţii de reproducere
– îmbătrânirea timpurie.

Excesul de proteine atrage după sine o mulţime de boli datorate uzării ficatului şi a rinichiului, care nemaiputând să-şi îndeplinească funcţia de transformare a albuminei şi de filtrare a elementelor dăunătoare, lasa să pătrundă în curentul sanguin şi chiar în ţesuturi, albumine sub o formă dăunătoare organismului.

Este ştiut că o creştere a proteinelor alimentare poate conduce la formarea de pietre la rinichi, la uremie, guta, arteroscleroza Aceste fenomene, asociate cu deshidratarea, accentuează riscul leziunilor vasculare la rinichi, la arterele coronare, la arterele membrelor inferioare. Am putea spune că jumătate din boli ar putea fi evitate dacă am acorda atenţie consumului proteinelor, atât din punct de vedere al calităţii cât şi al cantităţii.

S-a spus, în mod fals, că proteinele consumate în timpul activităţii de fiecare zi sunt cele din carnea animalelor pe care le mâncăm. Adevărul este că organismul uman are capacitatea să recicleze toate proteinele sale şi nu cere proteine suplimentare decât în timpul creşterii (copilăria şi adolescenta) şi-n caz de accidente. În fond atât excesul, cât şi deficitul de proteine de proteine este periculos.

Alături de glucide şi lipide, ele furnizează şi energie pentru organism, dar asigura în primul rând refacerea ţesuturilor uzate/prejudiciate/accidentate. Intră în structură tuturor celulelor, şi ajută la creşterea şi refacerea celulelor. Unii hormoni conţin proteine, aceştia având rol în reglarea activităţii organismului.
Participă la formarea anticorpilor, ajutând la debarasarea de toxine şi microbi.

PROTEINE g/100g
Faină de pește 64%.
Piftie 43%.
Icre de manciuria 35%.
Brânza de burduf,seminţe de dovleac 28%.
Lapte praf,icre de ştiucă 27%.
Swaiter, caviar 26%.
Linte boabe, arahide,icre de crap 25%.
Măsline 24%.
Fasolea albă, tobă 23%.
Viţel slab, vânat 22%.
Mazăre boabe uscată,carne de cal 21%.
Brânză topită grasă,carne de vacă, viţel,porc slab, oaie, curcă, ficat 20%.
Crap, nuci 19%.
Urdă, şuncă presată,miel, halva 18%.
Telemea de oaie, vaca,calcan, heringi 17%.
Limba 16%.
Pateu de ficat 15%.
Ou integral 14%.
Seminţe floarea soarelui 14%.
Brânză grasă de vacă,albuş de ou, fulgi de ovăz 13%.
Griș 11%.
Pâine neagră,faină integrală, creier, castane 10%.
Pâine graham, mălai, arpacaş 9%.
Pâine intermediară,mazăre verde 8%.
Pâine albă, orez, ciocolată 7%.
Ciuperci 5%.
Lapte de vacă, iaurt, spanac 3,5%
Smântână, lobodă 3%.
Fasole verde, praz, hrean, cartofi, conopidă, struguri 2%.
Castraveţi, vinete, sfecla 1,3%.
Ardei gras, ceapă verde, morcovi, roşii păstârnac, cireşe 1%.
Dovlecei, caise, citrice 0,9%.
Căpşuni, cantalupi, unt 0,8%.
Ananas, pere, prune, miere 0,4%.
Ulei, grăsimi, zahăr 0%.

Natur House este unul dintre liderii mondiali în nutriție și dietetică, cu peste 2000 de centre prezente în 40 de tări. Centrul oferă celor interesați consiliere din partea unui specialist în nutriție, care în funcție de obiceiurile alimentare, de stilul de viață, de afecțiunile fiecăruia îi va recomanda o dietă de reeducare alimentară și produse exclusive marca Natur House.

Toate consultațiile sunt gratuite.
Programările se fac la numerele de telefon 0751.339.206 sau 0786.925.747.

ASTĂZI S-A NĂSCUT HRISTOS

Muzeul Brăilei „Carol I” găzduiește marți, 10 decembrie 2019, ora 16.30, în sala „Regele Ferdinand și Regina Maria”, o audiție muzicală oferită de elevii Liceului de Arte „Hariclea Darclée” Brăila, elevi de la clasele profesorilor: Gianina Ghionea, Alexandra Gurgu, Iosif Cojocaru.

Activitatea este organizată cu ocazia sărbătorii de Crăciun și are tema: Astăzi s-a născut Hristos.

LANSARE DE CARTE LA TEATRUL MARIA FILOTTI

În data de 12 decembrie 2019, ora 17.00, în sala Avantgarde a Teatrului Maria Filotti Brăila, Virgil Andronescu își lansează volumul de poezie Semne și cuie.

Semne și cuie este cel mai recent volum de poezie al autorului și a apărut la editura InfoEST la aceasta data.

Vor prezenta volumul: Vintilă Mihai- editor, Hugo Mărăcineanu- plastician, scriitorul prof. dr. Valentin Popa și Aurel Furtună.

Evenimentul cuprinde și un moment artistic susținut de actorii teatrului Maria Filotti Wanessa Radu și Dan Moldoveanu.

Semne și cuie este un volum matur. Este scris cu durere și frondă. Se vrea a fi în acea direcție a poeziei pulsatorii despre care vorbea Nichita Stănescu. Eu zic că Virgil a dus negrul mult mai departe decât poetul metaforei umane și i-a creat nuanțe.

Avem construită în acest volum o întreagă paletă de negru care dă prospețime versului. Virgil Andronescu nu scrie poezie ci o trăiește într-un curcubeu din universul întunecat – Mihai Vintilă, editor.

Parteneri ai evenimentului: Magic FM, Litera13, Infozone, Caleidoscop Brăila, brailanews24, InfoEST și Universul Culturii.

Vă așteptăm și vă mulțumim!

Traian Parc – o oază departe de zgomotul orașului

Pentru că dumneavoastră meritaţi un eveniment ireproşabil într-un decor superb, organizat de oameni cu experienţă şi atenţi la detalii, există în Galaţi Traian Parc. O bună alegere pentru cei care doresc o nuntă fără cusur, unde invitații să se simtă răsfățați și să petreacă până în zori. Traian Parc, un complex dedicat organizării de evenimente,departe de zgomotul orașului, un loc special în natură, fără restricții fonice, vă așteaptă să vă împlinească cele mai îndrăznețe visuri.

Cortul Grande (350 de locuri) cu un ring amplu și un decor elegant, este alegerea perfectă pentru o nuntă mare, iar Cortul Chic (max. 200 de locuri) e ideal pentru evenimente restrânse și calde. Ambele sunt echipate cu aer condiționat, încălzire, bucătărie proprie. În plus, nu sunt de neglijat nici facilitățile: terasă – o binecuvântare primăvara și vara – lobby-ul pentru fumători, parcarea.

Servicii la prețuri avantajoase

Dacă nunta dumneavoastră are loc la Traian Parc veți beneficia de sală fără taxe suplimentare, consultanță în alegerea meniului cu tot cu degustări și candy bar la un preţ avantajos. Nu ezitați să cereți sfaturi specialiștilor, care sunt pregătiți să vă spună care sunt tendințele și cum se poate decora sala.

Că tot vorbim de efecte speciale, cei de la Traian Parc vă pun la dispoziție, din partea casei, aranjamente florale şi covor roşu la intrare, suportul de lumânări şi cufărul de bani, jocurile de lumini, instalaţia de fum şi de baloane. Tot aici se poate organiza cununia civilă în aer liber sau ciorba de potroace de a doua zi.

Beneficiind de bucătărie proprie, echipată complet cu utilaje profesionale și de personal calificat cu mare experiență în domeniu, Traian Parc poate satisface cele mai exigente gusturi în materie de preparate culinare.

Pentru rezervări, vă aşteptăm să sunaţi la 0748 29 29 00 sau să intraţi pe pagina noastră de Facebook.

TanTastic – Be always TAN!

Centrul TanTastic, situat pe strada Brăilei, la nr. 157, deasupra sediului RDS-RCS din Țiglina I, pune la dispoziţia gălăţenilor şi brăilenilor aparate performante de bronzat din România. Este vorba de gama MEGASUN – producătorul cunoscut de origine germană al noilor tehnologii în domeniu. Salonul era în top şi înainte, însă acum este cu atât mai mult, şi asta pentru că dispune de 6 aparate de bronzat din gama MEGASUN, din care 2 sunt verticale.

MegaSun 8000 Alpha Deluxe Hybrid

MegaSun 8000 Alpha Deluxe Hybrid, de exemplu, este ultimul apărut pe piață și în România sunt trei aparate de acest tip, din care două la Galați. Acesta este dotat full option și are un singur scop: un bronz impecabil în funcție de tipul pielii („Basic” „Mediteran”, „Caraibe”), cu posibilitatea reglării bronzului în zona feței. Aparatul are și alte facilități: ACS-tehnologie inteligentă de control a intensității ventilației în funcție de temperatură și zgomot, AQUA COOL – briza care te va răcori plăcut, AROMATHERAPHY -un miros accentuat de vanilie. Mai mult, poți asculta muzica dorită, pentru că te cuplezi direct cu telefonul, prin Bluetooth, iar ghidul vocal e în limba română.

Megasun Tower Pure Energy 5.0

Megasun Tower Pure Energy 5.0, este vertical și oferă o combinație de caracteristici moderne. Elementele de design sunt deosebite: plafonul acrilic transparent iluminează interiorul aparatului de bronzat cu ornamente grafice care creează o atmosferă extraordinară. În plus, aparatul transformă şedinţa de bronzat în picioare într-una confortabilă şi oferă un bronz uniform, pe tot corpul.

TanTastic are şi propria linie de lămpi cu colagen, care stimulează producţia de vitamina D. Aşa că o şedinţă poate fi utilă şi în scop medical, nu doar estetic: lămpile sunt ideale pentru cei care suferă de boli de piele (psoriazis, vitiligo, dermatite).

TanTastic este un mare şi cunoscut lanţ de saloane de bronzat din România, cu 18 sedii în toată țara, din care numai 14 în Bucureşti. Aşa că vă aşteptăm în elegantul şi profesionistul salon de bronzat din Galaţi, pentru a vă pune la dispoziţie razele soarelui, de luni până vineri, în intervalul 10,00-21,30, sâmbătă și duminică în intervalul 11,00-20,30.

 

Turneu B de ping-pong “Cupa Moș Nicolae”

Îți place tenisul de masă și vrei să participi la o competiție, fie că ești începător, fie că ai deja experiența unor turnee?

Vino pe 7 decembrie la Turneul B ”Cupa Moș Nicolae”, organizat la Galați de Top Spin Club, poate una dintre locațiile pentru pasionații de ping-pong. Înscrie-te în competiție și vei avea ocazia să te distrezi dar și să câștigi premii importante.

Turneul are două faze: de la 9,30 la 13,30 pentru începători și de la 14,30 la 18,30 pentru avansați. “Avem deja circa 60 de participanți înscriși, atât în prima parte a zilei, cât și pentru după amiază. Vin oameni din Focșani, Brăila, Tulcea sau Galați. Ne dorim să facem cunoscut acest joc tuturor, să arătăm beneficiile tenisului de masă ca sport, e primul turneu în sală organizat de noi, în colaborare cu Marcel Giosan, și ne dorim ca toată lumea să se simtă bine și să câștige cei mai buni din cadrul conscursului”, a declarat Sindy, administratorul Top Spin Club Galați.

Gazdele promit o tombolă pentru toți participanții, unde vor fi puse la bătaie câteva abonamente pentru sală, dar și punguțe cu dulciuri și apă specială pentru sportivi, aduse de Moș Nicolae. În plus, toți cei înscriși în competiție vor primi 2 litri de apă pentru fiecare, o cafea revigorantă și un sandwich.

Premiile sunt importante și vor fi câte patru (I, II și două premii III) pentru fiecare categorie în parte. Toate chestiunile organizatorice sunt puse la punct, iar mesele profesionale te așteaptă. Așa că, indiferent cât de bine știi să joci, întotdeauna ai de câștigat la Top Spin Club! Te așteptăm pe Str. Gorunului, nr. 6 (fostul restaurant Havana)! Rezervări la 0770 125 251 sau pe pagina de Facebook.