Breaking news:

Învățăm și ne distrăm împreună la Expoziția “The Brain: Mind & Emotions” de la Brăila Mall

Cine a zis că joaca nu poate fi și educativă? Hai să te convingi singur la Expoziția eveniment “The Brain: Mind & Emotions” care are loc la Brăila Mall în perioada 23 septembrie – 8 octombrie 2023.

Vino să vezi cât de simplu și ușor poți să te distrezi și să înveți în același timp, în cadrul expoziției interactive despre universul atât de impresionant și captivant al creierului uman.

Ești curios să afli cât cântărește un creier adult sau câte gânduri produce acesta zilnic? De ce există creierul sau de unde vine conștiința? Dar creativitatea? Ce se întâmplă când mintea este bolnavă? Află toate acestea, dar și multe alte mistere și curiozități legate de creierul uman și activitatea lui la “The Brain: Mind & Emotions” de la Brăila Mall.

Pregătește-te pentru o călătorie spectaculoasă în lumea fascinantă a neuronilor și a sinapselor, dar și a emoțiilor și descoperă informații interesante și utile despre funcționarea interioară a minții umane.

Expoziția este structurată pe trei zone educative în care informația se îmbină cu elementele de butaforie, machete și mulaje de mari dimensiuni, instalații audio-vizuale, iluzii optice și artă digitală, prin care vei descoperi informații surprinzătoare despre:

1.Anatomia creierului uman și atlasul interactiv al emoțiilor, ce decodează creierul senzorial (cele 5 simțuri), emoțional și analitic. Aici afli despre funcțiile creierului: celule, circuite, viața unui neuron în 3D, dar și despre cum se formează gândurile, emoțiile, amintirile, fricile, visele, sentimentele și limbajul verbal, despre cum se schimbă creierul de-a lungul vieții și care este diferența dintre creierul uman și alte creiere de mamifere sau alte vietăți.

2.Secțiunea dedicată evoluției creierului uman de-a lungul istoriei prezintă povestea creierului în artă, filozofie, cinematografie, știință, iar tot aici poți să admiri galeria celor mai inteligenți oameni din lume.

3.În zona de brain cinema, tehnologie și inteligență artificială interacționezi cu roboți humanozi, pătrunzi în misterele inteligenței artificiale și înveți despre funcțiile creierului uman care nu pot fi înlocuite de roboți.

“The Brain: Mind & Emotions” este un proiect al Asociației ESCU și reprezintă o altfel de lecție din zona edutainmentului despre semnificația unuia dintre cele mai importante organe din corp. Proiectul se adresează familiilor, elevilor și tuturor acelora ce vor să înțeleagă prin joc povestea creierului uman, de la nivel molecular până la circuitele integrate.

Ești gata să te bucuri de o super experiență distractivă și educativă pentru toate vârstele? Hai să explorezi și tu universul captivant al creierului uman, la “The Brain: Mind & Emotions” de la Brăila Mall!

Expoziția este deschisă zilnic, pe durata programului de funcționare a centrului comercial, între orele 10:00-22:00, iar accesul este gratuit. Află detalii și programează-te la Biroul de Informații Brăila Mall, telefon: 0339/110840.

P

E.DE.PORC., o experiență reală a gustului

E … de porc să nu știi ce experiențe culinare autentice ți-ar putea aduce E.DE.PORC., un concept NOU care a luat naștere la Galați, din pasiune pentru gastronomie!

Produsele condimentate natural, afumate și coapte domol, pregătite de Andrei Mantaroșie sunt pe piața gălățeană din vara aceasta și ar putea ajunge pe masa ta la comandă, pentru a-ți impresiona invitații. Coaste de porc și de vită, ceafă de porc și de vită, piept de vită (brisket) și de porc, pulled pork, obrăjori de vită, ciolan de porc, ba chiar și pui întreg, „Chicken Lollipops”, toate gătite în stil barbecue, afumate și coapte, după rețetele bine potrivite ale lui Andrei, îți pot arăta cum se mănâncă … un „grătar” ce se topește în gură.

“Conceptul de grill și barbecue adevărat necesită timp, răbdare și experiență. Am pornit acest proiect de la zero, acum 6 ani. Nu știam nimic despre carne afumată la cald, temperaturi optime, mix de condimente, piese de carne, dar am studiat și perfecționat metodele tradiționale ale maeștrilor Grill & BBQ din Statele Unite și Europa, pentru a vă oferi poate ce este mai bun din ambele.

Am învățat toate etapele, pas cu pas, de multe ori fiind dezamăgit de nereușite, alteori încântat de rezultate. Fiecare produs a trecut de la concept la gătire prin sute de decizii, care au presupus zeci de kilograme de carne de „test” și multe variante de rețete. Dar, am ajuns unde mi-am dorit și pot spune că în fiecare dintre produsele E.DE.PORC. găsești multă cunoaștere, o experiență bogată și bucuria de a găti ca odinioară”, spune Andrei.

Aroma de fum natural provenit din lemn de esență tare, condimentele naturale împrăștiate pe carnea proaspătă și tranșată cu mare migală, orele petrecute protejând fiecare bucată de carne în afumătoare, toate la un loc fac ca produsele marca E.DE.PORC. să aducă bucurie în farfurie.

“Nu te aștepta să cumperi produse din carne obținute ca într-o fabrică de procesare carne. Totul este realizat manual, artizanal, produs în unitatea autorizată de tip catering, dotată cu afumătoare, din incinta restaurantului Stilexpert, locul unde am copilărit și am învățat secretele bucătăriei de la părinții mei. Garantat cel mai bun gust al cărnii! Pentru că îmi place să împărtășesc și celorlalți din secretele pe care le-am aflat experimentând”, explică Andrei Mantaroșie.

Livrarea se face gratuit, în Galați și oriunde în țară. Pentru detalii și comenzi aveți la dispoziție: https://www.edeporc.ro , adresa contact@edeporc.ro, sau numărul de telefon 0740 211 303.

P

GRILL STATION 17 – Când ți-e poftă de gustul de acasă

Când îți dorești să te bucuri de mâncare gustoasă, proaspătă și apetisantă, când tânjești după savoarea mâncării de casă și ți-e poftă de bun și de bine, înseamnă că trebuie să ajungi la Grill Station 17.

Învăluit în atmosferă caldă și prietenoasă, într-un cadru intim și familiar, Grill Station 17 îți propune un concept transparent – aici totul se gătește la vedere, sub ochii clientului, care urmărește întreg procesul de preparare a bunătăților ce abia așteaptă să încânte cu gust și savoare.

La Grill Station 17 rețetele tradiționale sunt desăvârșite cu priceperea și pasiunea dedicate gustului bun, de acasă, ca acasă. Iar garanția calității se obține folosind doar ingrediente proaspete și produse exclusiv românești, de la producătorii locali

Astfel, Grill Station 17 te îmbie în fiecare zi cu ciorbe delicioase și specialități savuroase de carne pe grill, iar weekendul completează ispita gustului cu mult îndrăgite, populare și apreciate feluri de mâncare românească.

Gătite cu mult drag și profund respect față de client, preparatele de la Grill Station 17 se întrec în gust și savoare, stârnind pofte pe măsură. De la tocană de cartofi, ciorbă de burtă, turtă cu carne, gulaș cu vită sau cotlet de berbecuț, la apreciatele platouri mix grill cu cârnați de Pleșcoi, pulpe dezosate, cârnați de casă, cotlete de porc, ceafă, aripioare și mici, completate de nelipsiții cartofi prăjiți, cu salate și sosuri la alegere, orice masă se transformă într-un adevărat ospăț. Alege bucate pe săturate! Și când nu reușești să ajungi la Grill Station 17, să știi că poți să îți comanzi preferatele pe orice platformă de livrări folosești.

Cu gust de soi și drag de voi, Grill Station 17 crede cu tărie în puterea unei mese strașnice, savurate împreună. Pentru că Grill Station 17 e bunătatea gustului simplu și trainic, pentru ca tu să te bucuri de bucate savuroase oricând dorești.


Așa că, dacă ți-e poftă de gustul de acasă, hai și tu la Grill Station 17 și delectează-te cu mâncarea preferată, în companie bună și gust pe măsură! Ce mai aștepți?

P

Food courtul de la Shopping City Galați – un nou concept, o nouă dimensiune a stilului!

Pentru că experiența la shopping e una dintre cele mai îndrăgite activități, Shopping City Galați a dat o nouă culoare zonei de food court, unde bucuria alături de cei dragi se simte din plin. Experiența la shopping și plăcerea noilor achiziții devin acum din ce în ce mai intense!

Când vorbim despre cumpărături, vorbim despre ceva de neratat, dar odată cu ele, creşte și nevoia de relaxare. Așadar, pentru a satisface gusturile fiecărui client, zona de food court te așteaptă cu design modern într-un concept nou, un mini loc de joacă pentru cei mici și preparate pline de savoare. Gândită ca o zonă distinctă, de lounge, zona de servire surprinde prin varietatea de opțiuni culinare, dar și prin atmosfera reconfortantă creată de stilul urban. Și pentru că există atâtea gusturi câți clienți, la Shopping City se livrează experiențe culinare care să răspundă acestor cerințe. Acum ai multe opțiuni de cumpărături și tot atâtea, de petrecere a timpului liber.

Pentru cei care se gândesc la pizza, ori de câte ori au poftă de ceva bun, la PIZZA HUT vor găsi cu siguranță felia plină cu de toate, iar pentru cei dornici să savureze celebrele aripioare picante, o vizită la KFC va fi greu de ratat. O dată gustate, niciodată uitate – așa par a fi și preparatele inspirate din bucătăria grecească autentică, pe care le găsești la SPARTAN. Alternative sănătoase avem și la SALAD BOX, acolo unde multitudinea de vitamine se combină în cel mai delicios mod.

Zona de food court s-a concentrat pe un concept minimalist și urban, un concept plin de stil și confort, unde accentul a fost pus pe elementele structurale, lemn natural și o paletă neutră de culori. În armonie cu tendințele designului modern, acest segment se bucură și de un ambient pe măsură. În timp ce te delectezi cu un doner de la DABO DONER sau cu un meniu complet de la MESOPOTAMIA, pe fundal muzica bună se va lăsa ascultată. Printre locurile pline de gust, care completează food courtul, se numără și diversitatea combinațiilor de la NOODLZ,  E SUSHI și CHOP STIX.

Noutățile au surprins și în această vară! Food courtul s-a îmbogățit cu două branduri, care știu să pună în valoare gustul ingredientelor de calitate. O porție delicioasă de cartofi prăjiți, proaspeți și rumeniți, poate fi savurată acum la CARTOFISSERIE, iar dacă ești un împătimit al burgerilor și meniurilor fast-food, atunci BURGER KING poate fi alegerea, ori de câte ori ți-e poftă de ceva bun.

La Shopping City, facilitatea este reconstruită și zonele de divertisment actualizate. Mobilierul confortabil, materialele premium folosite pentru amenajarea spațiului și decorațiunile alese cu stil, pun în valoare înaltele standarde de calitate, estetică și funcționalitate a food courtului. Relaxarea, întâlnirile programate și socializarea cu cei dragi, fac acum parte din decor.

Nu uita, înainte de a începe shoppingul, treci pe la FUEL Bistro & Coffee şi ia-ţi doza de energie din specialităţile lor din cafea, iar dacă ai timp, comandă şi un desert apetisant de la FAMOUS WAFFLES. Așa cum te întâmpină și food courtul din incita Shopping City Galați, vino aici, pentru că: „Food is the ingredient that binds us together”!

P

Supermodel Cut – noul trend al toamnei 2023!

Simți și tu tentația de a-ți reîmprospăta look-ul? Toamna este un moment potrivit de a îndrăzni să faci schimbări. Acest sezon vine cu noi tendințe în materie de coafuri, iar noul trend al acestei toamne, în lumea fashion, este Supermodel Cut.

Supermodel Cut este frizura pe care o propun hairstyle-iștii, o tunsoare ce aduce o nouă viață tehnicilor voluminoase din anii  ’90. Purtată de vedetele celebre, care au făcut spectacol în acele vremuri, coafura pare a fi apreciată pentru volumul creat și pentru că reușește să pună în valoare trăsăturile delicate ale feței oricărei femei. Caracterizată prin rădăcini voluminoase, aceasta este o adaptare a tunsorii butterfly, punând accent pe lejeritate, eleganță și naturalețe.

Fie că optezi pentru o tunsoare scurtă sau pentru una mai lungă, cu efectul Supermodel Cut vei obține, cu siguranță, o variantă de look care să-ți accentueze frumusețea. Mai mult de atât, dacă simți firul de păr fin, moale sau despicat, acest tip de aranjare îți oferă prospețimea necesară, cu mai multă textură și mult mai mult volum. Stratificarea puternică pe care se bazează aranjarea este secretul, iar îngrijirea permanentă a tunsorii – o metodă prin care să arăți întotdeauna fresh.

Fie că alegi să te pregătești pentru un eveniment de seară, îți dorești o altfel de aranjare atunci când mergi la birou sau, pur și simplu, simți nevoia de a experimenta, cu tunsoarea Supermodel Cut vei avea o apariție ravisantă. Ușor de obținut, simplu de aranjat și cu puțin efort de întreținere…

Pentru că femeile iubesc noutatea, în această toamnă Supermodel Cut își găsește expresia perfectă în noul trend de frumusețe. Părul este o parte din modul în care ne definim, iar stilul este felul prin care alegem să surprindem. E timpul să te simți încrezătoare în propria imagine, să cucerești prin delicatețe și să impresionezi prin simplitate!

CurățenieGalațiBrăila.ro – Pentru starea ta de bine!

Curățenia. Nu e, de fiecare dată, o activitate pe care vrei sau ai timp să o faci, însă e indispensabilă pentru starea ta de bine. E dovedit științific că o casă curată e un loc mai fericit, iar un birou igienizat este un spațiu unde se muncește mai eficient.

Nu ai chef, nu ai timp de curățenie? Lasă profesioniștii să se ocupe! Sunt multe firme care te pot ajuta în acest sens, însă echipa de la CurățenieGalațiBrăila.ro este organizată, eficientă, punctuală, dispune de personal calificat, gata să facă față oricăror provocări.

CurățenieGalațiBrăila.ro are deja contracte în derulare cu mai multe spații comerciale și cabinete medicale, dar se ocupă, la cerere, și de căminul sau biroul tău. Cele șase angajate alese pe sprânceană, ajutate de o gamă vastă de echipamente profesionale, pot curăța spații comerciale, pensiuni, birouri, cabinete, saloane, case, vile, depozite, scări de bloc, apartamente. Nimic nu e imposibil: echipa oferă servicii de igienizare periodică a căminului/biroului dumneavoastră, pe bază de abonament, dar vine în ajutor și dacă aveți de făcut curățenie după o amplă renovare.

“Suntem deja pe piața din Galați-Brăila de un an. Încrederea clienților și responsabilitatea cu care abordam fiecare proiect în parte ne recomandă ca profesioniști ai curățeniei. Dacă vorbim de igienizarea locuinței, ajungem în fiecare colțișor al casei, curățăm orice material textil, la cerere (draperii, covoare, perdele, tapițerii). Folosim produse BIO, prietenoase cu cei care suferă de diverse alergii, cu animalele de companie, dar și cu mediul. De asemenea, nu reprezintă o problemă pentru echipa noastră suprafețele mari, tip hale, sedii de firme și nici instituțiile publice: oferim servicii inclusiv pentru școli, hoteluri, restaurante, baruri, cabinete medicale, facem curățenie, la cerere, în mijloace de transport (microbuze, autobuze, autocare)”, a declarat Cătălin Hriscu, cel care se ocupă de această afacere.

Atunci când totul se reduce la confort, sănătate și bună dispoziție, timp pentru cei dragi, eficiență și rapiditate, echipa de la CurățenieGalațiBrăila.ro îți stă la dispoziție, gata să îți transforme apartamentul într-un cămin cald și primitor și biroul într-un spațiu de lucru unde domnește ordinea.

Serviciul de curățenie la domiciliu este personalizat în funcție de cerințele clientului. În ceea ce privește curățenia birourilor, aceasta se poate face atât înainte de mutare, cât și pentru întreținere, cu o frecvență negociată de comun acord. Cât despre igienizarea după renovare, îți spunem doar că vei uita complet de petele de vopsea de pe prize sau plinte, de resturile de var și ciment de pe uși sau calorifere, de geamurile murdare și de resturile de autocolant de pe tocurile ușilor! Pentru starea ta de bine, cheamă echipa CurățenieGalațiBrăila.ro și te vei putea muta în casă nouă în cel mai scurt timp!

Echipa CurățenieGalațiBrăila are biroul pe Strada Eminescu nr. 10 din Brăila și îi mai puteți găsi la telefon 0758 185 303 sau la adresa de e-mail: office@curateniegalatibraila.ro.

P

Olga Lucasius – un terapeut pentru trup și suflet

Are mâini puternice și căutătoare și cu ele face ”minuni”. Îți ascultă trupul și apasă pe punctele vulnerabile, pentru a îndepărta durerea și a alina boala. Face asta de când se știe, pentru că este un dar de la Dumnezeu, pe care l-a cultivat cu grijă și cu ajutorul bunicii, care i-a fost mentor. Olga Lucasius este născută pe malul Prutului, în Republica Moldova și, de curând, a ajuns la Galați, unde practică cu dăruire arta masajului, cu tot ce înseamnă ea. O găsiți la Glam Studio, în Țiglina, pe strada Brăilei, colț cu G. Coșbuc, nr. 1, etaj I, lângă CEC și vă sfătuim să vă grăbiți căci, în curând, va avea agenda plină. Pentru Olga, masajul e o terapie, o formă de curățare a corpului și, implicit, a minții. Pentru că “atunci când corpul suferă, mintea trebuie să se vindece”.

În copilărie, mâinile ei îi alinau pe cei din familie, apoi pe prieteni și vecini. Mai târziu, s-a școlit la Moscova și Sankt Petersburg și a completat cu știință și tehnică: să simtă suferințele omului și să le aline. Masajul este pasiune – de mic copil își dorea să devină terapeut și nimic altceva, iar drumul său, deși anevoios, a culminat cu un perete de diplome care îi atestă priceperea. Căci Olga știe ce tip de masaj e necesar și care sunt zonele vulnerabile ale pacientului.

Trebuie să știți că, la nivel mondial, masajul rusesc terapeutic se află în Top 5 cele mai vechi și eficiente tehnici de masaj. Acesta se desfășoară într-un ritm mai alert, terapeutul încălzește viguros musculatura, apoi reașază fiecare mușchi și os cu precizia unui chirurg, iar, la final, pacientul pleacă cu o senzație de relaxare, dar mai ales de energizare (spre deosebire de multe alte tipuri de masaj, care te îmbie la somn). Acest tip de masaj are scop reparator, stimulează circulația sangvină, ajută la eliminarea lichidelor în exces și a toxinelor din organism, previne dezvoltarea depunerilor pe pereții vaselor de sânge, dar poate fi eficace și pentru adolescenții cu scolioză sau adulții care suferă de artroză, hernie de disc etc.

Iar Olga știe să facă: masaj terapeutic, masaj pe puncte trigger (un fel de presopunctură cu cotul pe anumite puncte cheie, care fac ca organismul să se restarteze), reflexoterapie, masaj cu miere, masaj tibetan pentru drenaj limfatic, masaj cu ventuze, masaj anticelulitic și masaj cu… cuie. Ba chiar s-a școlit și în remodelare corporală la Sankt Petersburg, și face, la cerere, masaj facial și masaj “de înfrumusețare”. Și pentru că a învățat tehnici multiple, dar a și apucat să le pună în practică în Rusia, Republica Moldova și în Franța, Olga a dezvoltat propria tehnică de masaj, combinând ceea ce a dobândit, cu ceea ce îi spune sufletul și intuiția. Totul pentru ca, după o oră de masaj, pacientul să plece revigorat, cu o energie bună, mai optimist și “reparat”.

“Boala omului modern este că aleargă prea mult, încercând să le facă pe toate. Ca să trăim în armonie, ar trebui să fim mulțumiți cu ceea ce avem, dar să nu ne oprim”, crede Olga, care, pe lângă trup, îți repară și sufletul, cu o vorbă de duh spusă în grai moldovenesc, dacă îi dai ocazia, în cele 50 de minute.

Așa că, dacă ai nevoie de un restart, vrei să sfârșești ziua cu o energie bună, simți că e timpul să te răsfeți, vino la masaj la Glam Studio. Pe Olga o găsești, pentru programări, și la telefon 0741/ 122 634.

P

PetVet Medical – un nou cabinet veterinar în Galați

PetVet Medical, un nou cabinet veterinar înființat la Galați, și-a deschis larg porțile luni, 4 septembrie. Situat în Mazepa, pe Str. Brăilei, Nr. 17, Bl. R2, Sc. 2 (lângă magazinul Orange), cabinetul dispune de o sală de consultații – unde pacientii blănoși vor beneficia de tratamente, examinări clinice și paraclinice – de un laborator medical dotat cu aparatură performantă, unde se pot face examene la microscop și analize hematologice și biochimice și de o sală de chirurgie, unde prietenii patrupezi vor zăbovi un pic mai mult, pentru intervențiile chirurgicale.

Tot aici veți găsi un petshop dotat cu aproape tot ce e nevoie pentru răsfățul animăluțelor de companie și produse de farmacie necesare pentru tratamente. PetVet Medical oferă gălățenilor și brăilenilor posesori de animale atât servicii de medicină preventivă (consult, stabilirea unui plan alimentar, vaccinări, microcipări și pașapoarte pentru deplasările în străinătate), cât și asistență veterinară NON-STOP 24/7! Ce înseamnă acest lucru? Că puteți suna la orice oră, în afara programului, dacă prietenul cu blăniță are nevoie urgentă de ajutor. Medicul poate veni la cabinet sau chiar la domiciliu, pentru un consult, dacă acest lucru se impune.

Managerii cabinetului PetVet Medical sunt doi medici veterinari tineri și frumoși, cu o experiență bogată în îngrijirea animăluțelor de companie, dobândită încă din anii studenției. Andrei Vlad Petre și Clara Andreea Petre s-au cunoscut pe băncile facultății și au ca pasiune comună dragostea pentru animale. Au făcut practică în clinici veterinare din București, ba chiar Andrei a fost și medic pe ambulanța veterinară. S-au gândit să se întoarcă acasă, la Galați (Andrei e născut în orașul de la Dunăre), pentru a fi aproape de cei dragi și pentru a ajuta comunitatea, dăruind din tot ceea ce au învățat. Sunt optimiști, la început de drum și dornici să facă bine. “Ne-am propus să-i ajutăm pe oamenii din Galați și Brăila să-și îngrijească mai bine prietenii credincioși, cu blăniță sau fără. Te așteptăm să ne vizitezi, alături de companionul tău, și te asigurăm că va beneficia de servicii medicale performante, ba mai mult, vom deveni prieteni buni!”, a declarat dr. Andrei Vlad Petre.

Programul cabinetului este de luni până vineri, de la 10,00 la 18,00 și sâmbăta de la 10,00 la 14,00. Amănunte și promoții puteți urmări pe pagina de facebook a cabinetului PetVet Medical sau pagina de Instagram. Programări și urgențe medicale la telefon: 0753 33 33 88.
PetVet Medical – prietenul animalului tău de companie!

P

Braila Mall – Destinație de distracție

Ești gata de distracție? Hai la Brăila Mall!

Vara este timpul potrivit pentru shopping, distracție, momente de relaxare și experiențe faine. Dacă și tu ești gata de distracție, iată doar câteva dintre oportunitățile de petrecere a timpului liber care te așteaptă la Brăila Mall – destinația ta preferată din această vară și nu numai!

Ca să fii în formă maximă, începe aventura ta cu o gustare savuroasă, în zona food court. Aici te îmbie o mulțime de meniuri variate și apetisante, pentru toate gusturile și pentru toți pofticioșii.

Iar dacă nu ai aflat încă, să știi că de curând, la Brăila Mall s-a deschis Cartofisserie, deci e musai să încerci o porție de cartofi proaspeți, calzi și rumeniți.
Pentru că o sesiune de shopping este oricând binevenită, o vizită la magazinele preferate este, desigur, o idee inspirată.

Alege-ți o ținută de sezon, în tendințe, confortabilă, care îți va fi, cu siguranță, utilă în noile tale aventuri de vacanță și nu numai.

Nu uita să te relaxezi la Librăria Cărturești ca să-ți refaci rezerva de lectură pentru această vacanță, dar și ca să descoperi și să răsfoiești noile și interesante apariții literare.

Tot aici găsești și o colecție impresionantă de viniluri, jocuri inteligente, cadouri inspirate, accesorii de lectură sau de ceai, decoraţiuni, obiecte de design, gadgeturi şi o mulțime de produse ingenioase menite să aducă zâmbete și bucurie.

Fie că ești un cinefil împătimit și vrei să fii la curent mereu cu noutățile cinematografice sau doar vrei să te delectezi împreună cu prietenii la un film, la Cinema City te bucuri de producții apreciate și în vogă.

Iar pentru și mai multe senzații tari și un plus de distracție, alege varianta 4DX®, disponibilă la Cinema City din Brăila Mall, care oferă spectatorilor o experiență cinematografică extremă, plină de efecte speciale, care îți permite sǎ devii parte din film.

Și pentru că vara este, deopotrivă, sezonul ideal pentru sport și mișcare, nu uita să treci și pe la magazinul Decathlon din Brăila Mall. Aici găsești orice tip de echipament, accesorii și tot ce ai nevoie pentru activitățile fizice preferate. Iar la magazinul Sport Vision, ai la dispoziție o selecție de top din care să îți alegi articolele dorite.

Un pic de beauty în plus nu strică niciodată, așa că nu ezita să te oprești și la Alle Beauty Studio din Brăila Mall, care îți oferă o gamă variată de servicii de înfrumusețare, precum manichiură, pedichiură, coafor, cosmetică, epilare, laminare gene, stilizare sprâncene, frizerie, barber shop.

Și ce poate fi mai potrivit pentru a încheia o inedită aventură de distracție decât să savurezi o cafea revigorantă și reconfortantă alături de prieteni la Tucano Coffee?

Tucano Coffee se remarcă prin ambianța caldă, pozitivă și plină de culoare, fiind acel spațiu prietenos, propice emoțiilor și experiențelor care rămân cu tine.

Deci, ce mai aștepți? Hai și tu să te bucuri de o super experiență de divertisment la Brăila Mall – destinația ta de relaxare, shopping și distracție!

P

Despre reușită profesională și împlinire personală cu Alina Stoica, Manager Equity Expert

Veselă, optimistă și exuberantă, Alina Stoica și-a croit drumul în viață pe principii pragmatice. A adăugat la cei 7 ani de acasă, o educație bazată pe cunoaștere continuă și, apoi, o cultură a muncii axată pe autodepășire, autoperfecționare și autocontrol. Nimic nu a întors-o din drum, atunci când și-a propus să reușească și acest lucru i-a fost și îi este cheia succesului. ”Nu se poate” lipsește cu desăvârșire din vocabularul Alinei Stoica, pentru care orice situație are o rezolvare când îți pui mintea și sufletul la contribuție.

”Muncă și iar muncă”

Nu e timp de stat degeaba pentru Alina Stoica. Muncește de la 18 ani. Nu a primit nimic de-a gata. Pentru tot ce și-a dorit, pentru fiecare împlinire, pentru fiecare reușită, a muncit cu îndârjire, de multe ori, cu încăpățânarea omului care știe că poate și nu renunță la primul eșec. Și-a făcut ucenicia în domeniul bancar, unde a performat apoi vreme de 22 de ani, urcând treaptă cu treaptă spre top management. De 10 ani, a devenit o prezență remarcabilă pe piața de bussiness. Astăzi, Alina Stoica are o afacere prosperă în intermediere financiară și recrutare de forță de muncă extracomunitară. Viitorul este, însă, preocuparea ei de căpătâi. Are planuri îndrăznețe pentru a dezvolta afacerile pe care le gestionează, dar mai ales pentru a le adapta la lumea în continuă evoluție și transformare.

”În afaceri, sufletul pe care îl pui nu se cuantifică, dar este neprețuit”

Deși în bussines trebuie să fii pragmatic, rece și calculat, Alina Stoica a ales să pună și suflet în tot ce a făcut și face. A ales, de asemenea, să pună nevoile clienților mai presus de orice, indiferent că e vorba de timp investit, de câștig sau de energie consumată. ”Oricât îmi impun să fiu pragmatică, nu pot să nu pun și un pic din sufletul meu în ceea ce fac. Iar clienții noștri apreciază acest lucru și îl prețuiesc. Nu poți să te gândești numai la câștigul personal. Afacerile le fac oamenii cu sau pentru oameni. Iar oamenii au suflet”, spune Alina Stoica, ferm convinsă că mai bine și mai mult pentru clienți înseamnă, de fapt, mai mult și mai bine și pentru ea și afacerea ei.

”În fiecare zi, învăț să fiu mai bună”

Ancorată solid în prezent, dar cu gândul mereu la viitor, Alina Stoica se autoperfecționează clipă de clipă. Crede că lumea întreagă se schimbă atât de repede încât nu e timp de zăbovit. Și-a făcut un crez din a învăța și a se perfecționa mereu încă de când s-a angajat prima dată într-o bancă. Curioasă din fire și avidă de cunoaștere, a ”furat” meserie de la cei mai buni și a reușit să evolueze constant, trecând printr-o multitudine de departamente și funcții de răspundere și responsabilitate. Este ferm convinsă că fiecare lucru învățat, fiecare om cu care a interacționat, fiecare succes, dar și fiecare nereușită au făcut-o să se autodepășească. Acum, Alina Stoica și-a câștigat locul binemeritat pe piața de recrutare a forței de muncă locală. Atentă la nevoile de clienților, și-a consolidat relațiile cu partenerii de afaceri bazate pe performanță, eficiență și calitatea serviciilor oferite. De aceea, vrea să treacă la nivelul următor.

Dezvoltă ”Equity Jobs” ca prima agenție de recrutare din zona Galați, care va avea propria bază de date cu personal de angajat atât din România, cât și străinătate, de la muncitori necalificați până top management. ”Sunt multe firme care au nevoie rapid de forță de muncă eficientă și de calitate. Această stare de fapt ne-a făcut să ne gândim la crearea unei rezerve de personal adaptate pieței de muncă, în așa fel încât să putem răspunde cât mai rapid nevoilor clienților noștri”, mai spune Alina Stoica.

”Lângă omul potrivit, muți munții din loc”

Cu rațiune și sensibilitate, Alina Stoica recunoaște că reușitele și succesul pe le-a obținut se datorează, în mare măsură, oamenilor care i-au fost alături în călătoria ei profesională și personală. ”Sunt o norocoasă fiindcă am alături o mână de oameni dedicați și muncitori, cărora le sunt recunoscătoare. La fel de recunoscătoare le sunt tuturor oamenilor care mi-au dăruit lecțiile de viață de care aveam nevoie să evoluez. Oricât de bun și dedicat ai fi, oricât de competent, de muncitor ori de talentat ești, nu poți reuși singur”, mărturisește Alina Stoica. Chiar dacă e de acord cu Marlyn Monroe, care spunea ”Dă-i unei femei pantofii potriviți și va cuceri lumea”, Alina ține să completeze ”și bărbatul potrivit”. Pentru că ea are parte un soț care o susține, o încurajează și o motivează în permanență.

”La final, tot ce contează sunt experiențele trăite”

Soarta i-a surâs Alinei Stoica și în plan personal. Dumnezeu a fost generos cu ea. I-a scos în cale bărbatul pe care îl visa, are patru copiii frumoși și sănătoși, un acoperiș deasupra capului și un trai tihnit și decent. Ce altceva și-ar mai putea dori? ”Să trăiesc cele mai interesante și inedite experiențe, să călătoresc, să văd lumea largă, să îmi văd copiii fericiți, să pot merge mână în mână, iar și iar, alături de bărbatul sufletului meu, ori de câte ori se poate, pe o plajă la apus de soare, să am parte de oameni buni. Și îmi mai doresc să nu uit niciodată să fiu OM”.

P

Bucuroși de oaspeți, bucuroși de proaspeți – Cartofisserie a deschis o nouă locație la Brăila Mall!

Gusturi delicate, arome irezistibile și pofte împlinite! Cu mândrie, pentru proveniența sa brașoveană, brandul Cartofisserie a fost adăugat pe lista pofticioşilor, în cadrul foodcourt-ului. Clienții mall-ului se vor delecta cu un gust iubit de toți: cartofi proaspeți și crocanți.

Cu pasiune pentru arta gătitului, echipa Cartofisserie se dedică, astfel încât fiecare cartof este spălat, tăiat la dimensiunea perfectă și preparat imediat. Rezultatul e unul care îți încântă papilele gustative: moi în interior, cu o crustă crocantă și savuroasă la exterior, răsfățând din plin adevăratele pofte.

Și sosurile sunt o adevărată capodoperă culinară. Ofertele includ 13 tipuri, selecționate cu atenție pentru a completa perfect gustul cartofilor. Poți alege de la sosurile clasice, precum ketchup, maioneză sau usturoi, până la cele picante, cum ar fi samurai, hotshot și piper. De asemenea, lista include sosuri aromate, printre care jammie, cocktail, mammouth, pitta, curry ketchup, dar și sosuri cu gust intens: cheezy crazy și barbeque.

Fiecare client devine un oaspete prețuit. Savoarea inconfundabilă a cartofilor este completata de un meniu variat: crispy strips, mini șnițele, cârnăciori picanți sau chifteluțe cu sweet chilli. Pentru iubitorii de brânzeturi: mozza sticks, pernițe de brânză sau nuggets de brânză cu ardei iute.

Savuros, îmbietor, cu poftă – Cartofisserie Brăila Mall înseamnă bucurie pentru papilele gustative. Fie că vii în gasca sau cu familia, zona de restaurante Brăila Mall devine cea mai bună opțiune de distracție şi petrecere a timpului liber.

P

Evenimentele verii la Piscina Beluga

Vara aceasta, la Piscina Beluga (fost Viva Club), se lasă cu apariții de senzații, muzică vibrantă, umor și multă distracție. Serile lungi condimentate de piese antrenate, dar și de glumele fine ale comedianților vor întregi atmosfera. Și dacă doza zilnică de râs e insuficientă, vino pe 29 iulie la Piscina Beluga!

Începând cu ora 20.00 se anunță a fi una dintre cele mai amuzante și picante seri din vara această, unde se va râde mult și cu poftă. Pentru asta însă, avem nevoie de ajutor. Cel care vine să ne facă să râdem este nimeni altul decât Cosmin Natanticu. Alături de el, vinovaţi pentru aplauze vor fi Raul Gheba și Victor Bara.

De peste un deceniu în carieră, comediantul Cosmin Natanticu impresionează, stârnind hohote de râs la spectacole din țară, dar și din diasporă. Pofta de viață vine odată cu o porție copioasă de râs. Așadar, pentru starea ta de bine, strânge-ți prietenii și vino la Beluga Pool să râdem și să savurăm momentele de stand up, de la prima la ultima replica. În seara de 29 iulie e un show despre tot și toate, nu e nimic formal, iar lucrurilor li se spun pe nume!

Ultima lună de vară o petrecem în stil grecesc, pe ritmuri grecești! O seară autentic grecească aduce în scenă 10 artiști și dansatori de excepție, alături de Ionuț Galani. Este artistul care, împreună cu Ansamblul Asteria, transformă atmosfera petrecerilor şi a spectacolelor într-una incendiară. Așa se va întâmpla și pe 11 august, începând cu ora 20.00, la Piscina Beluga. Întrebat într-un interviu despre ce cântă și de unde se inspiră, artistul a declarat: „Sunt piese originale greceşti, de dragoste, de petrecere, de voie bună. Multe dintre cele pe care le interpretez fac parte din folclor. Le-am personalizat cu instrumentaţia făcută în România şi cu vocea mea… Cel mai mult contează satisfacţia pe care o am, atunci când cobor de pe scenă şi văd oamenii fericiţi.”

Pe 15 august, Piscina Beluga va străluci odată în plus, datorită concertul susținut de talentata artistă Minodora. Vocea puternică și carisma de necontestat vor face deliciul publicului prezent. Cu piese cunoscute, care au cucerit inimile ascultătorilor de-a lungul anilor, va transmite, așa cum știe să facă mai bine, emoție și pasiune în fiecare vers.
Bucuriile acestei veri nu se încadrează în clasicele tipare. La Beluga Pool nu există limite puse distracției! Notează evenimentele și nu uita să faci rezervări la 0772 271 636.

P