Breaking news:

Carmangeria Cruciani, acum și la Galați

Există locuri unde savoarea gustului nu are nevoie de...

Shaormeria Doja – gust și vibe care te fac să revii

Galațiul are un nou loc pentru pofticioși! Shaormeria Doja...

BIGOTTI – Stilul italian în moda masculină

BRĂILA MALL TE AŞTEAPTĂ CU UN NOU MAGAZIN DEDICAT BĂRBAŢILOR

Brăila Mall aduce un nou brand de lux pentru bărbaţii moderni care se exprima într-o manieră diferită dar totodată elegantă.
BIGOTTI – o nouă perspectivă asupra modei bărbăteşti atât în ceea ce priveşte designul vestimentar cât şi a introducerii diversităţii accesoriilor sau a culorilor îndrăzneţe în moda masculină.

Magazinul BIGOTTI oferă o întreagă gamă de articole de îmbrăcăminte şi accesorii pentru bărbaţi, asigurând ţinute complete şi acoperind toate aspectele de zi cu zi, de la casual la elegant.

Brandul aduce pe piaţa trei linii principale, variate ca stil:

• Colecţia BIGOTTI – vestimentaţie business, în stil clasic şi smart casual
• Colecţia EGOBIGOTTI – ţinute casual
• Colecţia ARTIGIANI – ţinute clasice, adresate consumatorului sofisticat

Colecţiile sunt susţinute de ţesături de foarte bună calitate provenite de la renumiţi producători italieni, de o manieră creativă de abordare a modei, croieli impecabile şi atenţie la detalii.

BIGOTTI îmbracă anual peste 40.000 de bărbati şi oferă mai mult de 1000 de modele cu peste 100.000 de unităţi vândute.
Vă invităm să descoperiţi în magazinul BIGOTTI din Brăila Mall, creaţii diverse pentru o apariţie impecabilă!

Centre de prim-ajutor în Galați, din cauza caniculei

Meteorologii ne atenționează că astăzi temperaturile vor depăşi 35 de grade Celsius la umbră, fiind astfel emisă o alertă de tip „Cod galben”.

Din cauza acestui lucru, gălățenii sunt sfătuiţi ca în intervalul 11,00-16,00 să iasă afară doar dacă au vreo urgență majoră.

Pentru situațiile de criză, Primăria Galați a decis să ia măsuri excepționale pentru protejarea populaţie cetățenilor, urmând ca un număr de nouă centre de prim-ajutor să fie disponibile în oraş, între orele 11.00-16.00.

Cele 9 centre vor funcţiona în următoarele spaţii: Magazin Winmarkt, Carrefour- Potcoava de Aur, Carrefour – Market Micro 19, Market Micro 16, Magazin Supeco – Micro 39 C, Kaufland 2, str. Henri Coandă nr.5; Shopping City Galaţi; Piaţa Centrală – Hala Legume-Fructe; Piaţa Ţiglina 1 – Hala Legume – Fructe.

În cadrul acestor centre vor fi câte doi asistenţi medicali pregătiţi să acorde primul ajutor. De asemenea, spaţiilor respective vor fi răcite şi ventilate, iar în cadrul fiecăruia va exista aparatură de prim-ajutor, apă potabilă şi medicamente de strictă necesitate.

Așadar, adăpostiți-vă la umbră cât de mult puteți și beți cât mai multă apă.

Foto: arhivă Adevărul

La Taboo Doner ai liber la poftă după placul inimii!

Cine a zis că dacă e taboo, nu e permis?

Ei, bine, la Taboo Doner, se poate! Și chiar din plin! Mai ales pentru pofticioși și amatori de bunătăți care știu să aprecieze bucuria unei mese copioase, gustoase și pline de savoare. Așa că la Taboo Doner ai liber la poftă după placul inimii!

Gustări și meniuri variate pentru gurmanzi adevărați

Poate nu toată lumea înțelege, dar noi știm că mâncarea e o bucurie iar mâncarea gustoasă, proaspăt pregătită și plină de savoare e o bucurie și mai mare. Iată de ce la Taboo Doner pregătim cu drag gustări și meniuri variate pentru cei mai pofticioși gurmanzi. Pentru ca tu să ai mereu de unde alege și încerca ceva nou și apetisant, ori de câte ori ai poftă de ceva bun și irezistibil. Gustă și degustă din meniurile cu specialitățile casei doner, durum, kebab cu pui sau vită. Sau poate preferi preparatele la farfurie de savurat în tihnă și pe îndelete.

Când te încearcă pofta de aripioare sau meniu crispy, găsești exact gustarea pe gustul și pe pofta ta

La Taboo Doner te îmbiem și cu hamburgeri, cheeseburgeri și șnițel de pui. Amatorilor de hamburgeri le recomandăm să încerce musai specialitatea casei, Cheeseburgerul American, provocator și apetisant, preparat după o rețetă originală, special pentru cunoscători.

Sau, dacă preferi ceva mai ușor, de sezon, încearcă una din salatele proaspete, tocmai pregătite de bucătarii noștri. Găsești inclusiv preparate și meniuri vegetariene iar pe doritorii de dulce îi îndemnăm la delicioasa baclava. Completează meniul cu un ayran autentic sau o limonadă proaspătă cu mentă naturală, perfectă pentru zilele de vară, și pofta ta e total împlinită.

Bunătăți la discreție pentru toți pofticioșii

Orice ai alege, nu uita că toate meniurile vin însoțite de chifla rumenă, abia scoasă din cuptor, cartofi prăjiți apetisanți și un strop de voie bună marca Taboo Doner, toate menite să îți delecteze poftele cu savoare și plăcerea irezistibilă de ceva bun.

Acum ai înțeles, nu-i așa? E taboo pentru că nu e nevoie și nu trebuie să vorbești despre el, ci doar să savurezi meniul preferat la Taboo Doner!

Distracție pe măsură, de Ziua Marinei, la Galaţi

În perioada 11-18 august, cu ocazia Zilei Marinei, vor avea loc câteva evenimente, pregătite pentru toți gălățenii. De asemenea, gurmanzii vor avea parte, în perioada 16 – 18 august, şi de o zonă ”Food and Drinks”.

Astfel, organizatorii promit surprize de toate felurile, precum paradă navală, jocuri marinăreşti, muzică de promenadă, ceremonial religios, defilarea gărzii de onoare, lansarea crucii de flori, show-uri de divertisment, plimbări cu caiacul, ateliere pentru copii, face – painting şi concurs de biciclete pe Faleza Dunării.

Program Ziua Marinei Române 2019

11 august 2019
“Ziua Porţilor Deschise”, prezentarea navelor de luptă ale Flotilei Fluviale “Mihail Kogălniceanu” – interval orar: 09:00 – 12:00; loc de desfăşurare: Faleza Inferioară a Dunării (zona ”Elice”).

Desfăşurător:
8:45 – 9:00 – ceremonialul ridicării pavilionului şi a geacului
9:00 – 12:00 – prezentarea tehnicii şi echipamentelor din dotare; jocuri marinăreşti; vizitarea navelor de luptă; întâlnire cu zeul Neptun şi piraţii; expoziţie de obiecte marinăreşti; prezentarea ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ din forţele navale
13:00 – 15:00 – defluirea navelor Galaţi – Brăila

15 august 2019
Ziua Marinei – deschiderea oficială, parada navelor militare şi civile. Loc de desfăşurare: Faleza Inferioară, zona ”Elice”, orele 16:30 – 18:30

16.30 – 16.45 – muzică de promenadă (Fanfara ”Valurile Dunării”)
16.45 – 16.50 – ocuparea dispozitivului de către garda de onoare 16.50 – 16.55 – întâmpinarea şi prezentarea raportului comandantului Flotilei Fluviale
16.55 – 17.00 – intonarea imnului şi ridicarea drapelului
17.00 – 17.10 – citirea mesajului comun al Ministrului Apărării Naţionale, Ministrului Afacerilor Interne şi a Ministrului Transportului.
17.10 – 17.25 – ceremonialul religios
17.25 –17.35 – alocuţiune IPS dr. Casian Crăciun
17.35 – 17.38 – alocuţiune Prefect
17.38 – 17.41 – alocuţiune Preşedinte CJ
17.41 – 17.45 – alocuţiune Primar
17.45 – 17.55 – defilarea gărzii de onoare
17.55 – 18.00 – lansarea crucii de flori
18.00 – 18.30 – parada navelor militare şi civile, exerciţii din amonte în aval
19.00 – 19.45 – Foişorul de pe Faleza Inferioară – Recital susţinut de Fanfara ”Valurile Dunării” a Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galaţi.

16 -18 august 2019
”Ziua Marinei la Galaţi”. Loc de desfăşurare: Faleza Superioară (tronsonul cuprins între Biserica Precista şi Parcul Viva), interval orar 10:00 – 21:00. Plimbări cu caiacul pe Dunăre – 16 – 18 august 2019, Faleza Inferioară – Dunăre, interval orar 10.00 – 18.00.

Manifestări cultural-artistice şi activităţi pentru copii

16 august 2019, Faleza Superioară
Orele 17.00 – 20.00 – show de jonglerii cu foc, show de jonglerii cu picioroange, spectacol ”Hocus Pocus”, storytelling interactiv, spectacol ”Cine e în joben”, atelier de creare de păpuşi, atelier de experimente ştiinţifice, modelare de baloane, baloane uriaşe de săpun, face-painting.

17 – 18 august 2019, Faleza Superioară
Orele 10.00 – 11.30 – jocuri marinăreşti pentru copii, face-painting, minidiscotecă pentru copii, modelare baloane, origami, activităţi sportive cu tematică marinărească.
Orele 17.00 – 21.00 – show de jonglerii cu foc, show de jonglerii cu picioroange, spectacol ”Hocus Pocus”, storytelling interactiv, spectacol ”Cine e în joben”, atelier de creare de păpuşi, atelier de experimente ştiinţifice, modelare de baloane, baloane uriaşe de săpun, face-painting.

18 august 2019, Faleza Superioară
Orele 09.00 – 12.00 – concurs de biciclete.
Orele 17.00 – 20.00 – Campanie de informare, educare şi sensibilizare a comunităţii locale în legătură cu riscurile asociate consumului de droguri (Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi).

Zona Food and Drinks

16 – 18 august 2019, Faleza Superioară

Evenimentele vor avea loc pe Faleza Superioară a Dunării (tronsonul cuprins între Biserica Sf. Precista şi parc Viva), accesul publicului la toate evenimentele fiind liber.

Foto: arhivă Adevărul

Descoperă povestea de pe pielea ta cu Henna Tattoo!

Știi și tu ce te deosebește de restul, adori aspectele care te singularizează într-o mare de oameni și iubești să ieși în evidență în stilul tău propriu, caracteristic. Te gândești, însă de multe ori, cum ai vrea să experimentezi mai mult, poate să îndrăznești mai mult și să descoperi noi stiluri sau laturi ale personalității tale? Îți propunem o experiență plină de culoare, atât la propriu cât și la figurat: descoperă povestea de pe pielea ta cu Henna Tattoo!

Experimentează o nouă dimensiune de frumos, creație și culoare cu Henna Tattoo!

Un tatuaj e un soi de emblemă personală, o marcă proprie care te reprezintă și te prezintă pe tine lumii întregi așa cum vrei tu să fii: îndrăzneț, aparte, plin de creativitate, jucăuș, excentric sau în orice alt fel alegi tu. Vestea și mai bună este că Henna Tattoo îți oferă toate avantajele unui tatuaj și, în plus, versatilitate prin însuși caracterul temporar al acestei plante care îți transformă pielea într-o poveste specială dar are și capacitatea de a se reînnoi ori de câte ori îți dorești, de fiecare dată când vrei să experimentezi altceva.

Când pasiunea se dezvăluie la capătul lumii

Arta tattoo este despre tine, despre istoria personală a fiecăruia. Nici Laura Constantin nu a făcut excepție de la regulă și a descoperit prin propria poveste personală arta și pasiunea pentru tatuajele cu henna. Sau, mai bine zis, pasiunea este cea care a urmat-o și a descoperit-o pe ea. Asta pentru că, după un an sabatic petrecut în India din 2013 până în 2014, Laura a regăsit afinitatea pentru artă, creație și domeniul estetic care pentru ea intraseră, cumva, într-un colț de umbră. Atunci a luat ființă Henna Journey, călătoria și devenirea ei permanentă alături de henna și arta decorativă. Astfel, henna a revelat și însuflețit interesul pentru frumos și dorința ei de a picta, trasând parcursul artistic al Laurei pe făgașul drept de urmat.

De ce henna?

Henna e, în sine, sursă de frumos și natură. Henna e o plantă ale cărei frunze uscate și transformate în pudră, se prepară cu știință și pricepere pentru a deveni pigmentul ce colorează și transpune pe piele povestea ta.
Aplicată cu măiestrie și talent, henna devine artă pe piele și orice simbol decorativ nou adăugat aduce un plus de frumusețe ție și lumii întregi.

Tu ce henna tattoo îți dorești?

Henna încântă și cucerește! Pe oricine! Nu există nicio limitare și henna are puterea de a atrage mereu oamenii de pretutindeni tocmai datorită caracterului ei accesibil și temporar. Și, să recunoaștem acum, cine nu își dorește un tatuaj, oricât de mic, finuț, minimalist sau, din contră, impresionant și impunător, sau poate simbolic, ritualic și încărcat de semnificație?

Orice model e unic și individual pe pielea fiecăruia, purtând promisiunea frumosului până la 15 zile, în funcție de zona unde este realizat

Cu Henna Journey, vei găsi cu siguranță ceea ce îți dorești iar dacă nu, Laura Constantin va crea pentru tine tatuajul dorit. Experiența dobândită de-a lungul anilor, în atâtea țări în care a pictat și înfrumusețat pielea atâtor persoane au transformat-o într-un veritabil artist în arta decorativă cu henna, ce aduce bucurie și împlinire oamenilor prin frumos și culoare.

Există o sumedenie de tehnici de aplicare a tatuajelor cu henna, precum există infinite modele, simboluri și variante de imagini ce pot fi transpuse pe piele. Totul ține de alegerea personală iar limita este doar imaginația ta. Descoperă propria poveste pe piele și bucură-te de experiența henna tattoo, unul din cele mai cool trenduri ale verii!

Sunrise Marina-wine bistro, simplitate și eleganță

Briza Dunării, o terasă elegantă, un vin bun ce se potrivește mănușă cu meniul ales și o bucată de faleză

Ce poți să îți dorești mai mult când ajungi în Brăila? Și din fericire, această combinație unică e posibilă, mai ales de când s-a deschis, chiar în capătul Falezei, lângă Căpitănie, Sunrise Marina-wine bistro.

Un loc elegant, cu fața către Răsărit, care păstrează din istoria orașului, îmbie la vacanță și provoacă cele mai rafinate gusturi, atât în materie de vinuri cât și în ceea ce privește bucătăria tradițională. Sunrise Marina-wine bistro își propune să ne aducă aminte de rădăcini, de frumoșii greci, de turcoaicele focoase și de românii veseli și harnici.

“Am păstrat din geografia locului și am mers, la interior, pe un decor mediteraneean premium, cu coloane grecești, iar la exterior pe un ambient predominant de tavernă sau kerhana, cu motive tematice pescărești, în jocuri de alb-albastru. Avem, pe terasă și o zonă de live-cooking, dar și un bar, pentru că Sunrise Marina aduce gălățenilor și brăilenilor peste 200 de sortimente de vinuri din zona Horeca, pe care, garantăm, nu le pot găsi în altă parte”, spune Iulian Grigorescu, artizanul acestui loc interesant. Cum motto-ul restaurantului e “Keep it simple!”, Sunrise Marina se vrea un loc al bunului gust și al eleganței simple și rafinate.

Carte de vinuri impresionantă și un meniu de autor

Pentru că Iulian e pasionat de vinuri, Sunrise Marina-wine bistro vine cu o colecție de astfel de licori de notorietate, accesibile sau necunoscute publicului larg. “Vom avea peste 200 de etichete preponderent românești și o frumoasă colecție de vinuri internaționale, din Franța, Italia, Spania, Germania, SUA, Chille, Africa de Sud.

„Ne străduim să ne educăm personalul astfel încât să poată sfătui clienții în alegerea unui vin bun, care să se potrivească felului de mâncare”. Vor fi băuturi pe care nu le găsiți la primul chioșc, de la case de vinuri cu care noi colaborăm în exclusivitate: Casa Cotnari (Horeca), Licorna Winehouse, Davino, Liliac, Lehburg, Corcova, Vlădoi etc. Ba chiar în zona de bar vom inova și vom aduce cocktailuri românești făcute cu spirtoase tradiționale,” ne promite Iulian. Și pentru că un vin bun merge cu un meniu pe măsură, Sunrise Marina-wine bistro aduce un meniu de autor, făcut în colaborare cu un chef experimentat, care a lucrat în străintate și pe vase de croazieră.

“Vom avea un meniu mediteraneean, grecesc cu influențe pescărești, cu rețete vechi românești și influențe turcești, cu feluri din bucătăria moldovenească și nord-românească, pe scurt, un amalgam oriental care ne definește”, explică Iulian Grigorescu. Chiar dacă vor fi bucate cunoscute, ne asigură administratorul Sunrise Marina, datorită ingredientelor folosite, acestea vor avea o savoare aparte. “Ne axăm pe o varietate de specialități din vită și de pește, de foarte bună calitate, rețete deosebite din carne de pui și ceva oaie.

În secțiunea de live-cooking vor fi preparate extra-meniu, pe bază de pește, fructe de mare dar și alte tipuri de carne, în funcție de sezon, gătite în fața clienților. Oricum, ne-am propus să schimbăm meniul trimestrial, pentru că vrem să ne folosim de ingredientele proaspete, eco, românești. Sper ca Sunrise Marina-wine bistro să devină cât mai curând un fel de „acasă” pentru brăilenii și gălățenii care apreciază un ambient elegant, în care pot încerca lucruri noi”, mai spune Iulian.

Iulian Grigorescu este absolvent de management, pasionat de vinuri, cu multe cursuri, școli și specializări la activ, jurat în concursuri naționale și internaționale, distribuitor de vinuri Horeca pe Galați și Brăila, autorul blogului www.blog.pistoanebaricate.ro și inițiatorul concursului de vinuri Pistonul de aur din Brăila.

Amarige pour toi – un vis din copilărie, devenit realitate

Nu are nimic din aerul unui manager, pare o puștoaică pentru care timpul a lucrat cu multă îngăduință. Are 37 de ani şi patru băieți cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani. A avut curajul să vrea să îşi vadă visul împlinit, așa că acum manageriază o afacere cu opt angajați, are două magazine în București și unul în Galați şi e distribuitor pe România al unor rochii de ocazie şi de mireasă pentru care unele domnițe parcurg mii de kilometri ca să le îmbrace.

Absolventă de PR, Olimpia Tudorancea vine din Republica Moldova ca să ne arate cum poate o femeie să le aibă pe toate: afacere prosperă, familie fericită şi timp pentru ea. Este managera showroom-urilor Amarige Pour Toi şi ne va dezvălui din secretele unei femei pasionale şi extrem de ambițioase, pentru care nu există „Nu pot!”.

“În 2011 când am început, nu exista în Galați un magazin cu rochii de închiriat, iar eu aveam 10 rochii de toate. M-am documentat, am căutat cele mai bune firme cu care să colaborez. Apoi am adus și rochii de mireasă, de vânzare. Iar acum am peste 1000 de rochii de ocazie pe care le închiriez şi alte 1000 de rochii de mireasă de vânzare în cele trei magazine: unul în Galaţi şi alte două în Bucureşti, deschise din 2017”, povestește Olimpia.

Afacerea a prins, mai ales că Olimpia s-a axat pe branduri pentru care este unic distribuitor în ţară: Jovani America pentru rochiile de ocazie şi Oksana Mukha, Pollardi şi Gabbiano pentru rochiile de mireasă. În plus, în magazin se fac retuşuri pe loc, aşa că femeile pleacă acasă fericite. “M-am extins pentru că veneau fete din București la Galați, iar acum vin doamne și domnișoare din străinătate pentru a-şi închiria rochiile de ocazie sau cumpăra rochia de mireasă de la noi din magazin. Ce mă face să merg mai departe? Faptul că fac femei fericite.

Toate miresele au plecat de la mine mulțumite. Practic, nu există rochie mult visată pe care să nu o am. Şi dacă nu e în magazin o aduc de undeva. Vin fete de peste tot din lume să probeze la Amarige Pour Toi. Iar fostele mirese îşi aduc finele, prietenele pe viitoarele mirese, şi tot aşa. Mă încarcă bucuria lor, pentru că ştiu că am participat și eu puţin la fericitul eveniment şi e minunat să ştii că aduci bucurie, oricât de greu ar fi”, recunoaște Olimpia.

Secretul succesului îl spune tot ea: să cauți în permanență lucruri noi pe domeniul tău. Olimpia participă la toate prezentările de modă de la brandurile partenere, ea alege în exclusivitate toate rochiile pentru depozitare sau pentru magazine. “E destul de greu, mai ales când ai 4 copii, dar dacă faci ce îţi place, e ok. În timpul săptămânii sunt aici, la magazin, în weekend, când nu sunt în București, stau acasă alături de ei. În vacanțe, băieţii mai merg la bunici, în Republica Moldova, şi e mai liniște, iar concediile noastre sunt concedii”, spune Olimpia. Marele regret? Că nu are şi o fetiţă, căreia să îi lase moştenire imperiul rochiilor, dar nu e timpul pierdut, glumeşte ea. “Nu m-am vazut niciodată făcând altceva.

De la început, mi-am plănuit foarte bine afacerea. Şi, de obicei, îmi iese ce îmi propun”, pune Olimpia punctul pe i. Şi pentru că a visat toată viaţa să aibă un magazin spectaculos, plin cu sute de rochii de mirese, în care doamnele şi domnișoarele să stea cu orele la probă, așa cum e cel din serialul Say yes to the dress, difuzat pe TLC, în această vară, rochiile de la sediul din strada Bălcescu își vor găsi o nouă casă. Amarige Pour Toi s-a extins, și-a făcut magazin de prezentare pe trei nivele, cu o sală imensă de probă, ca în …emisiune. Iar la parter, imperiul alb al Olimpiei are un magazin cu țesături şi broderii pentru rochiile de mireasă.

Sfatul ei pentru tinerii care încep o afacere? Să aibă încredere. Să îşi propună lucruri realizabile, să le verifice pas cu pas, să încerce să se autodepășească în fiecare zi şi să ajungă la rezultat, indiferent de obstacole.

Gazetto – where classy meets sushi in style

Sushi lover?

Ești iubitor de sushi sau pur și simplu pasionat de mâncarea rafinată și gustoasă? Hai să adăugăm un ambient intim, cu atmosferă stilată, un decor deosebit și am ajuns la Gazetto Cafe!

Gazetto se remarcă nu doar prin calitatea rețetelor de sushi pe care le oferă, ci prin gust, tehnică și ingrediente. Acestea vor confirma oricărui cunoscător de sushi inspirația alegerii sau vor deschide fascinația pentru acest tip de mâncare celor care nu l-au încercat până acum.

Sushi este cunoscut și recunoscut pentru calitățile sale nutritive excepționale, având un conținut extrem de scăzut de colesterol. Atât orezul cât și peștele sunt deosebit de benefice pentru sănătatea ta, iar algele marine în care sunt împachetate rulourile îți aduc un plus de magneziu, calciu, fier și, nu în ultimul rând, un gust divin.

Why sushi?

Deci, fie că optezi pentru sushi la prânz sau pentru cină, poți conta cu siguranță pe alegerea ta și pe gustul deosebit și inconfundabil al acestui preparat. Sushi este considerat una dintre alegerile culinare sănătoase tocmai datorită multiplelor proprietăți ale ingredientelor conținute: pește crud și neapărat proaspăt, orez, wasabi, ghimbir, alge marine, sos de soia. Pentru a te putea bucura din plin de acestea, se recomandă să mănânci rola de sushi dintr-o singură înghițitură.

Sushi reprezintă varianta perfectă și pentru cei care urmează o dietă alimentară sănătoasă, dar și celor care urmăresc să își mențină greutatea corporală optimă, tocmai datorită conținutului caloric foarte redus.

Descoperă noile sortimente de sushi de la Gazetto

Ești curios să descoperi mai multe sortimente de sushi? Află că la Gazetto meniul de sushi s-a îmbunătățit cu numeroase feluri noi de sushi, deci e musai să le încerci. Tu știai că un sushi gustos începe de la calitatea și mai ales prospețimea ingredientelor? La Gazetto Cafe te bucuri de garanția acestora, care este dublată de tehnica preparării, care a fost preluată chiar de la un bucătar japonez, însă adaptată la specificul gusturilor românești.
De exemplu, pentru cei care evită consumul de pește crud, există chiar o variantă de sushi preparat termic.

Mai mult decât atât, la Gazetto Cafe poți opta pentru a primi comanda dorită și acasă, însă ține musai cont de faptul că sushi trebuie consumat cât mai proaspăt, în maximum o oră sau două după ce a fost pregătit. Tocmai pentru că apoi începe să își piardă din gust și proprietăți.

More than sushi

Și totuși, Gazetto înseamnă mult mai mult decât sushi. Ai la dispoziție o întreaga gamă de preparate aparținând bucătăriei europene care te vor încânta, cu siguranță. Meniul este bogat și super ofertant, cuprinzând specialități absolut delicioase de la aperitive, paste, preparate din pește, până la delicatese din pui, porc sau vită. Dorada Mon D`or sau Bibanul in Aqua Pazza sunt doar câteva din preparatele Gazetto care te vor surprinde și cuceri deopotrivă.

Sweet to fit

Și pentru că Gazetto este mai ales despre rafinament și experiențe fascinante, și deserturile vin să confirme această notă distinctivă. Printre recomandările de top se află Tortul Casei Gazetto: o combinație delicioasă de cremă de vanilie și caramel, pe blat de nucă, întregită de un strop de gem de caise sau Tortul Bucătarului: o alegere ideală pentru cei care preferă un desert cu adevărat dulce, un blat de bezea potențat de aroma fructelor de pădure.

Drinks to complete

Și pentru că nicio masă rafinată nu e completă fără o băutură pe măsură, la Gazetto Cafe găsești varietăți selecte. Încearcă un bourbon de calitate, un Old Fashion sau, de ce nu, un Pink Gin veritabil!

Exclusive bohemian feeling

Retrage-te din tumultul zilei și hai să te bucuri de liniște și calm, să te delectezi într-o atmosferă intimă și relaxantă, în chiar centrul orașului!
La Gazetto Cafe, muzica, designul și întreg ambientul îți vor recompune o experiență boemă și exclusivistă precum o adiere proaspătă în orice zi!

Savoare la puterea CRAFT!

We like it REAL!

And so should you, îndrăznim noi să te încurajăm. Lumea de astăzi aduce o doza de „comercial” și de „sclipici” care , uneori, se depărtează de ceea ce este recunoscut primar ca fiind o experiență trăită prin simțurile proprii. Poate ești un „researcher” sau un viguros „influencer, oricum ar fi, avem vești bune pentru tine! Te provocăm să (re)cunoști o interpretare deosebită a tonalității ingredientelor și a metodelor de gătire!

CRAFT.Rebel food e fix despre bucătarie cu pasiune și măiestrie ce îmbracă forma celor mai gustoase și ”adevărate” mâncăruri, prinse într-un meniu aparte care surprinde o fuziune intre bucătarii tradiționale din întreaga lume și trendurile culinare moderne. Pentru că lucrurile simple sunt cele mai complicate, pentru că sarea poate să fie de o mie de feluri, pentru că jarul de cărbuni poate sa aibă mai multe culori iar siguranța unui Chef maestru poate să aprindă mulțumiri care sa te înfioare.

O experiență la puterea CRAFT

Ești curios să afli ce definește experiența CRAFT? În rândurile de mai jos îți oferim doar câteva mici indicii. Ca să înțelegi de ce nu vrei și nu poți să ratezi un concept diferit, chintesența a unui ALTCEVA râvnit și înțeles doar de cunoscători. Dar, în final, TU trebuie să încerci și să alegi exact Craftul care ți se potrivește.

Pentru că știm cât de important este și UNDE te bucuri de ceea ce îți place, te invităm să apreciezi un design minimal-industrial ce îmbină în mod inedit elemente din lemn de stejar uleiat, fier, inserții de tablă, un touch de rugină și chiar o ușoară undă de steampunk. Pășește cu încredere în universul CRAFT, unde vei fi, cu siguranță, în largul tău. CRAFT este o cafea într-o biblioteca, este un loc de joaca, este o bere cu prietenii, este un pahar de vin si o strângere de mana.

Ready to enjoy the Rebel spirit?

Revenind la cele bune și gustoase, meniul CRAFT nu e doar Rebel, după cum însăși denumirea îți sugerează. E Rebel Food, special pentru a face un pas în afara liniei impuse de majoritate. Astfel, te așteaptă combinații de ingrediente inedite, cu arome intense, și desăvârșite cu autentic talent în bucătăria CRAFT: gătirea slow permite aromelor sa difuzeze , gătirea fast aduce cruste nemaiîntâlnite iar priceperea cu care se fac pașii pentru întreg respectă gustul original al mâncării drepte și corecte.

Tu știi care e puterea CRAFT?!?

O rețetă tradițională în gastronomie înseamnă alintul primit de o amintire draga, de obicei asociata cu un eveniment sau o persoana. O rețetă inedită aduce supriza unei călătorii exotice sau emoția realizării unui proiect nou. Frumusețea modernă a bucătăriei de la CRAFT se bazează pe respectul clasicilor și pe aprecierea vizionărilor, pe viața trăită în brațele bunicilor și pe experiența căpătată pe skateboard, pe o apreciere corectă a puterii salatelor light dar și pe idolatrizarea cărnii pe grătar alături de un draft de bere. În asta stă puterea Craft: suntem oameni și avem emoții și nevoi: totul este pregătit cu pasiune și dăruire pentru a oferi o experiență culinară diferită, completă și rebelă.

_________________

Așa că, la CRAFT. Rebel Food vei găsi o ambianță moderna și deosebită în design alături de un meniu care îmbină prezența coastelor la grătar pe cărbuni, garnisite cu sosuri speciale sau chiar cu dulceața de ardei iute făcute in-house, cu apariția spectaculoasa a unui piept de rață cu sos de portocale. Parafrazând povestea, nu rețetele complexe aduc fericirea. Iar la CRAFT vei înțelege că se poate să mănânci fără arome artificiale și că simplitatea gusturilor este totdeauna ceea ce cauți chiar fără sa vrei.

Firește că nici la deserturi nu ne lăsăm mai prejos deci pregătește-te pentru un deliciu fin ca o poezie. La CRAFT dulcele face senzație: Vaniletta este vedeta deserturilor și preferata rebelilor Craft ; budinca de tapioca , o combinație interesantă cu un sos de mango aduce un plus de prospețime sau Bunetto, o adaptare speciala a unui desert italian pentru cei care doresc un dulce DULCE, ce nu conține făină (!) dar aduce bucurie cu un strop de amaretto. Cu siguranță, varietatea de Lava Cake este cea care aduce aprecieri din partea profesioniștilor in deserturi: poți încerca varianta cu Matcha, cu cafea sau un Lava Cake clasic. Cred că, acum, te-ar convinge să-ți spunem că fiecare Lava Cake este hand-made, este gătit cu atentie și copt pentru a forma o crustă ce menține în interior minunata „lava” care este atât de apreciată. Da, știm! Cam cât de tentant sună?

Secrete simple pentru izbânde culinare mărețe

Indiferent ce preferințe ai, ideea este simplă: totul este hand-made, folosim ingrediente naturale, mizăm pe calitate, cu produse exclusiv proaspete și nici nu vrem să auzim de amelioratori sau potențiatori de arome. La CRAFT gustul rezultă doar din materia primă utilizată, din modul în care am ales să facem bucătarie, din coptul de pizza la cuptor cu lemne sau din fumul aromat al grătarului pe cărbuni.
Gândim fiecare aspect pentru a ne asigura că, într-adevăr, la Craft totul e meșterit autentic.

Discover the Rebel! Enjoy your CRAFT!

Suntem siguri că ai prins ideea și ești deja cu un pas mai aproape de Craft. Iar dacă te simți ispitit și nu știi cu ce să începi, de ce nu încerci un mic dejun Craft? Cum crezi că e să începi ziua cu o recomandare pentru o delicioasă Shakshouka? Legume proaspete, împlinite de un amestec secret de condimente și împuternicite de niște ochiuri gătite fără cusur pentru un mic dejun memorabil, întocmai ca orice alt prilej de răsfăț culinar de la Craft.

Deci ce mai aștepți? Pornește în explorarea CRAFT și definește rebelul din tine cu fiecare nouă experiență la noi. Come and meet the Rebel Food! Enjoy your CRAFT!

Revista Urbania nr.20

Ești gata de distracție? Vrei ceva fresh? În noul număr al Revistei Urbania, asa cum te-am obișnuit, îți prezentam ce este nou, care sunt trendurile, pe unde să-ți petreci timpul alături de prieteni sau îți deschidem apetitul cu noile preparate din oraș. Îți împărtășim secrete de beauty, te invitam sa descoperi locații noi, avem un invitat surpriza si toate coordonatele necesare pentru a te ghida in #JunglaUrbana.

Revista Urbania august – septembrie 2019

Revista Urbania – descoperă orașul!

Cristian Ciocan: Datorez Galațiului totul!

Foto: Țuțu Ionatan

Cristian Ciocan, Hammer cum îl alintă presa, al 13 nume în clasamentul mondial al boxului profesionist, este zilele acestea acasă, la Galați. A venit să-și încarce bateriile, după un antrenament susținut de o lună, în Las Vegas, SUA, unde a boxat alături de un coleg, pregătindu-se pentru meciul pe care vrea să-l susțină în noiembrie și pe care dorește să-l câștige.
Nu a venit să se odihnească, ci este tot într-un fel de cantonament, pentru că în august va urma un alt meci de pregătire și pentru că sportivul de performanță e un soldat disciplinat: victoria se vede în pașii pe care îi face până în ring.
“Aștept cu nerăbdare meciul din noiembrie și sper să obțin o victorie. Deocamdată nu știu cu cine va fi, avem mai multe nume. Nu am mai boxat oficial de la meciul din martie, cu Luis Ortiz. Aș vrea să fac acasă un meci mare, dar sunt puțini interesați de organizarea unei gale sportive în România”, spune Ciocan.
În plan personal, Cristian se bucură de Filip, băiatul lui, care a împlinit trei ani. “Mi-e tot mai greu să plec de acasă, pentru că Filip a crescut acum, înțelege și suferă când nu mă vede. Aștept să văd către ce sport vrea să se îndrepte, sper să nu aleagă boxul. Oricum, un sport va face, pentru că mișcarea aduce disciplină și rigoare. Deocamdată îl las să se bucure de copilărie cât mai mult. El și familia îmi dau putere și mă sprijină în tot ceea ce fac”, explică Ciocan.

“Sunt un produs al Galațiului și al Universității”

Atunci când nu se antrenează – chiar și de trei ori pe zi – Cristian își continuă studiile: a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport și a terminat Masteratul de Management Sportiv, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.
“Mulțumesc profesorilor de acolo, pentru sprijin, mulțumesc primului meu antrenor, Felix Păun, același care l-a descoperit și pe Lucian Bute. Datorez Galațiului totul și, când va veni momentul, mă voi întoarce acasă ca antrenor și manager sportiv și voi încerca să dau din experiența mea generației tinere”, spune Ciocan.
Care admite că, deși locuiește jumătate de an în Germania, nicăieri nu e ca acasă.
“Pechea e locul unde mă regăsesc, unde mă văd cu ai mei. Sunt mândru că sunt gălățean, pechenii mi-au fost întotdeauna alături, la Pechea am pus pentru prima dată mănușile în mână și nu voi uita asta.

În străinătate ești ca o piesă la mașină: oamenii te iubesc atât timp cât ești în top. Dacă nu mai obții performanță, ești înlocuit.

Mă bucur că am ales trenul acesta, șansa a fost dublată de multă muncă: am pierdut copilărie, am pierdut tot. Dar nu regret și îmi doresc doar ca cei tineri să fie sprijiniți să se îndrepte spre sport iar autoritățile să facă mai mult pentru sportivii de performanță”, conchide Cristian.

Foto: Klaus Frevert

“Boxul m-a educat!”

Dacă nu ar fi fost boxul, probabil că Ciocan ar fi fost alături de frații lui, în Irlanda. Dar a avut acest talent, pe care îl recunoaște și căruia îi este recunoscător.

“Boxul m-a educat, m-a făcut să fiu stăpân pe mine, m-a făcut să fiu ceea ce sunt. Sportul de performanță educă! E ca o armată pe care o faci zi de zi cu tine și care îți aduce stăpânire de sine și control. Sunt și momente când vrei să renunți, dar trebuie să lupți să-ți găsești drumul. Dincolo de sport, eu mai am ceea ce mi-au dat părinții și bunicii, o educație românească frumoasă. Și mă bucur că fiul meu Filip vine la bunici și se hrănește cu lucrurile astea. Pentru că, mă credeți sau nu, România este singura țară în care suntem chiar liberi cu adevărat. Și nu trebuie să uităm asta!”

Care e relația lui Ciocan cu celălalt pechean celebru, Lucian Bute? “O relație normală. Ne-am găsit la Vegas. El se pregătește, chiar dacă nu mai boxează. Când ne găsim, povestim despre acasă, despre copii. Facem ceea ce am învățat, și mi se pare normal”, explică Hammer.

Gălățeanul Cristian Ciocan, 32 de ani, a obţinut, la finalul lui 2018, centura de Campion European WBO, iar în martie a luptat prima dată în SUA. Românul are în palmares 24 de victorii, din care 14 prin KO şi 6 înfrângeri la profesionişti.

Târgul produselor turcești, La Galați

Sfârșitul de săptămână se anunță unul delicios pentru gălățeni.

Astfel, în perioada 2-4 august, începând cu ora 10 dimineața, pe Faleza Dunării (la Foișor), vă puteți încânta simțurile cu faimoasele preparate turcești, atât de îndragite de români, și nu numai.

Iubitorii de delicii turcești vor avea parte de o experiență culinare cu bucate care de care mai alese, direct de pe mesele sultanilor: kebaburi delicioase, gözleme, su börek și nu în ultimul rand, regina dulciurilor turcești: aromata baclava.

Având o experiență de 10 ani, organizatorii au adus în România o parte din farmecul Turciei, țară faimoasă pentru istoria bogată, peisaje de vis, destinații de vacantă de poveste și nu în ultimul rând, una dintre țările cu cele mai bogate tradiții și arte culinare.

Așadar, sunteți invitați cu mic cu mare să descoperim împreună bogata și înmiresmata artă culinară turcească!

Foto: Facebook Târgul Produselor Turcesti