Breaking news:

Designul care vorbește despre tine: arta spațiilor cu Alina Agache

Suntem suma experiențelor trăite, fiecare etapă apropiindu-ne de menirea...

Desiree Flowers & Events – același stil, planuri noi!

Echipa Desiree Flowers & Events sărbătorește aproape un deceniu...

Magia povestilor de iarnă cu decorațiuni de la Extreme FlorEvents

Tiptil și ghiduș, sezonul tău preferat stă pe cale...

Ilioara Radu – o poveste vie despre bucurie și magie

Poveștile au puterea incomensurabilă de a ne fermeca, ne...

Cricova, esenţa procesului misterios de vinificaţie

Combinatul de vinuri Cricova SA a fost fondat în anul 1952, reprezentând un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și în special pentru vinurile sale excelente. Sediul este în orașul Cricova, Republica Moldova, situat la 11 km de capitala Chișinău. I s-a decernat distincția de stat Ordinul Republicii, Combinatul de vinuri Cricova fiind singura întreprindere vinicolă care deține acest premiu.

Strada Codru

Vinul „Codru” este un cupaj original a două vinuri mari: Cabernet-Sauvignon şi Merlot, în
proporţie de circa 75% la 25% respectiv. Acesta este exact acel caz când astringenţa Cabernet-Sauvignon-ului este îmblînzită de aroma vioaie de fructe a Merlot-ului.

Drumul Vinului

Aș vrea să vă atrag atenţia la faptul că Beciurile Cricova sunt un loc cu adevărat special, unde istoria, arheologia şi arta vinificaţiei unite într-un singur avît au născut un astfel de miracol: galerii subterane cu o microclimă unică, temperatura aerului aici fiind constantă anul împrejur: +12°-+14°C, iar umiditatea de circa 97-98%.

Secţia Spumant Clasic

Prima şi una dintre cele mai importante etape în procesul de manufacturare a vinului spumant clasic este asamblajul. După omogenizare, cupajul obţinut, împreună cu licoarea de tiraj şi levuri, este îmbuteliat în sticle închise ermetic – cuvée. Procesul de fermentare secundară în sticlă, care reprezintă esenţa metodei „Champenoise”, are ca rezultat majorarea conţinutului de alcool, a presiunii interne şi îmbogăţirea vinului cu substanţe aromatice fine. Odată ce spumantul atinge maturitatea dorită, urmează etapa de remuaj.

De menţionat că, înainte de remuaj, de obicei la al treilea an de maturare, spumantul din butelii, se refrigerează, apoi se maturează încă cel puţin o lună. Ultimul pas la fabricarea spumantului clasic este degorjajul, în cursul căruia se elimină din sticlă sedimentul depozitat pe dop. Buteliile se astupă şi li se aplică dopurile din plută naturală, asigurate cu un dispozitiv de fixare special – un coşuleţ de metal.

Buteliile de spumant astupate se mai ţin în depozitul de control timp de zece zile şi abia după aceasta sunt expediate spre comercializare.

Astăzi, uşile impetuoase de lemn ale subsolurilor Cricova sunt deschise pentru fiecare. Aveţi o şansă incontestabilă de a pătrunde în esenţa procesului misterios de vinificaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Desiree Flowers & Events – același stil, planuri noi!

Echipa Desiree Flowers & Events sărbătorește aproape un deceniu...

Magia povestilor de iarnă cu decorațiuni de la Extreme FlorEvents

Tiptil și ghiduș, sezonul tău preferat stă pe cale...

Ilioara Radu – o poveste vie despre bucurie și magie

Poveștile au puterea incomensurabilă de a ne fermeca, ne...

ColorClean – curățare în profunzime și multă prospețime!

Când întreținerea articolelor din garderobă devine o adevărată provocare,...

E timpul pentru cadouri, e timpul să ajungi la Le Marché!

Crezi că e greu de ales? Ce să fie?...