Breaking news:

Delicatețe florală și emoții de primăvară, la Extreme FlorEvents!

Pot oare cuvintele să descrie însăși aroma primăverii? Doar...

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Cricova, esenţa procesului misterios de vinificaţie

Combinatul de vinuri Cricova SA a fost fondat în anul 1952, reprezentând un complex subteran unic, cunoscut în întreaga lume pentru labirinturile sale imense și în special pentru vinurile sale excelente. Sediul este în orașul Cricova, Republica Moldova, situat la 11 km de capitala Chișinău. I s-a decernat distincția de stat Ordinul Republicii, Combinatul de vinuri Cricova fiind singura întreprindere vinicolă care deține acest premiu.

Strada Codru

Vinul „Codru” este un cupaj original a două vinuri mari: Cabernet-Sauvignon şi Merlot, în
proporţie de circa 75% la 25% respectiv. Acesta este exact acel caz când astringenţa Cabernet-Sauvignon-ului este îmblînzită de aroma vioaie de fructe a Merlot-ului.

Drumul Vinului

Aș vrea să vă atrag atenţia la faptul că Beciurile Cricova sunt un loc cu adevărat special, unde istoria, arheologia şi arta vinificaţiei unite într-un singur avît au născut un astfel de miracol: galerii subterane cu o microclimă unică, temperatura aerului aici fiind constantă anul împrejur: +12°-+14°C, iar umiditatea de circa 97-98%.

Secţia Spumant Clasic

Prima şi una dintre cele mai importante etape în procesul de manufacturare a vinului spumant clasic este asamblajul. După omogenizare, cupajul obţinut, împreună cu licoarea de tiraj şi levuri, este îmbuteliat în sticle închise ermetic – cuvée. Procesul de fermentare secundară în sticlă, care reprezintă esenţa metodei „Champenoise”, are ca rezultat majorarea conţinutului de alcool, a presiunii interne şi îmbogăţirea vinului cu substanţe aromatice fine. Odată ce spumantul atinge maturitatea dorită, urmează etapa de remuaj.

De menţionat că, înainte de remuaj, de obicei la al treilea an de maturare, spumantul din butelii, se refrigerează, apoi se maturează încă cel puţin o lună. Ultimul pas la fabricarea spumantului clasic este degorjajul, în cursul căruia se elimină din sticlă sedimentul depozitat pe dop. Buteliile se astupă şi li se aplică dopurile din plută naturală, asigurate cu un dispozitiv de fixare special – un coşuleţ de metal.

Buteliile de spumant astupate se mai ţin în depozitul de control timp de zece zile şi abia după aceasta sunt expediate spre comercializare.

Astăzi, uşile impetuoase de lemn ale subsolurilor Cricova sunt deschise pentru fiecare. Aveţi o şansă incontestabilă de a pătrunde în esenţa procesului misterios de vinificaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Ten sănătos, radiant și vizibil îmbunătățit cu Dermapen 4, la Be Slim Body Care

Încrederea în sine este cel mai frumos machiaj, însă...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Adio imperfecțiuni, cicatrici și riduri cu Laser Me la Be Slim Body Care

Frumusețea nu este decât promisiunea fericirii. A arăta bine nu...

Un plus de savoare la Grill Station cu Ionuț Anghel, Carmangeria Ozana

Și pofte împlinite, și sare în bucate, și mâncare...