Breaking news:

Delicatețe florală și emoții de primăvară, la Extreme FlorEvents!

Pot oare cuvintele să descrie însăși aroma primăverii? Doar...

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Dietetic, ieftin și ready–to-eat

Dintre toate activitățile umane, alimentația reprezintă cea mai intimă legătură pe care o avem cu natura și cu mediul în care trăim. Și acesta este un fapt incontestabil, prezent de zeci de mii de ani, de când am evoluat ca ființe superioare. Am trăit în armonie cu natura și aceasta ne-a hrănit și ne-a modelat fondul genetic pentru a deveni ceea ce suntem azi, o specie prosperă care domină Pământul.

Numai că într-un timp foarte scurt raportat la istoria omului pe Pământ, am reușit să creăm o sumedenie de dezechilibre ce, ca indivizi, ne fac să funcționăm defectuos atât la nivel fizic cât și psihic.

S-a schimbat radical modul în care ne producem hrana, cum o distribuim și cum o preparăm. Semnificația actului de a mânca a pălit și ea în lumina noilor trend-uri. Dintr-o activitate ce primordial promova starea de sănătate, împlinirea și comuniunea între oameni, în prezent, am metamorfozat alimentația într-o ramură a economiei ce se rezumă la costuri și profituri, ne economisește timp sau, mai rău, ne servește altor scopuri meschine.

Acum nu mai contează dacă vom suferi pe termen lung și noi și natura, atâta timp cât “mâncarea” costă puțin, este ready-to-eat sau este dietetică, în naivitatea noastră credem că totul este ok. Dar semnalele de alarmă au venit prea puternic din urmă pentru a le putea ignora. Bolile degenerative, obezitatea, încălzirea globală și, nu în ultimul rând, starea psihică în degradare a populației, toate par să aibă o legătură strânsă cu alimentația și activitățile adiacente acesteia.

Din moment ce am pus toate aceste probleme într-un context global, aș îndrăzni să spun că pare destul de meschin și nesănătos ca unui individ să-i pese doar de prețul mic al unui aliment, dacă îl ajută să încapă într-o haină XS sau dacă îi economisește timp pentru a-și alimenta “workaholism-ul”.

Cred cu tărie că, în loc să delegăm totul marilor corporații, am avea mult mai mult de câștigat dacă ne-am implica activ în producerea hranei, în gătirea acesteia și, mai ales, dacă am savura-o alături de cei dragi.

Gabriel Cocu, antrenor de fitness, masterand în nutriție

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Tratament aniticelulitic, de remodelare corporală cu Endospheres Evolution, la Be Slim Body Care

Ascundem constat imperfecțiunile, facem eforturi să ne acceptăm propriul...

Ten sănătos, radiant și vizibil îmbunătățit cu Dermapen 4, la Be Slim Body Care

Încrederea în sine este cel mai frumos machiaj, însă...

Și tu îți dorești ALTCEVA?

Tu ce preferi? Atmosfera caldă, plăcută, prietenoasă și plină...

Adio imperfecțiuni, cicatrici și riduri cu Laser Me la Be Slim Body Care

Frumusețea nu este decât promisiunea fericirii. A arăta bine nu...

Un plus de savoare la Grill Station cu Ionuț Anghel, Carmangeria Ozana

Și pofte împlinite, și sare în bucate, și mâncare...