Breaking news:

Cadouri reușite pentru sărbători împlinite la Shopping City Galați

Cardul cadou Sărbătorile înseamnă împreună, sunt apogeul fiecărui an și...

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...

Lorraine’s Beauty Rituals Academy

Și-a dorit să știe cum să își îngrijească tenul...

Spectacole de sezon, pline de farmec și magie, la Teatrul ”Gulliver”

La Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”, luna decembrie...

Natura House: Care sunt simptomele post-Covid?

- reclama -spot_img
0
(0)

Ca orice altă infecție, și cea cu SARS-COV 2 poate lăsa sechele pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă.

Din fericire, marea majoritatea a celor afectați de Coronavirus au simptome ușoare spre moderate, fără a fi nevoie de spitalizare. Totuși, în funcție de diverși factori – severitatea cazului, starea anterioară de sănătate – simptomele post-Covid pot persista săptămâni sau chiar luni întregi.

Simptomele post-Covid pot persista

Aceste manifestări de lungă durată pot lua diferite forme: oboseală, dispnee, tuse, dureri articulare, dureri toracice, sau, în unele cazuri, chiar și dureri musculare, dureri de cap, lipsa parțială a gustului sau mirosului, căderea părului, palpitații.

Pe de altă parte, deși este o viroză care atacă în principal căile respiratorii și plămanii, Coronavirusul poate afecta grav și alte organe.

Astfel, studii imagistice pe pacienții care au trecut prin boală au indicat că mușchiul inimii e slăbit, acest lucru putând duce la apariția problemelor cardiace în viitor sau la agravarea celor existente.

Pneumonia cauzată de Covid poate afecta pe termen lung alveolele pulmonare, acest lucru ducând, în timp, la probleme respiratorii.

Afectarea poate fi și cerebrală, accidente vasculare cerebrale, convulsii sau sindromul Guillain-Barre (o tulburare inflamatorie a nervilor) pot apărea chiar și la pacienții tineri.

Inflamația din COVID-19 acționează și la nivel vascular, crescând riscul formării de trombi și afectând astfel inima, plămânii, membrele inferioare, ficatul, rinichii.

Nu în ultimul rând, efectele pot fi de natură psihiatrică, fie la cei care au trecut prin secția ATI, fie la cei care ajung să sufere de oboseală cronică.

Şi cei care au primit medicație anti-Covid pot manifesta simptome legate de reacții adverse la schema de tratament. Printre posibilele efecte adverse ale administrării hidroxoclorochinei, folosită uneori în tratamentul pacienților COVID-19 se numără aritmii, afectări hepatice și renale, hipoglicemie. Dacă pacientul a primit antivirale, efectele secundare pot fi greața și afectarea hepatică, iar în ceea ce privește costicosteroizii – creșterea glicemiei.

Un aspect foarte important de știut este că unele efecte negative pot apărea și după vaccin, cum ar fi lipsa de concentrare sau oboseala. Potrivit specialiștilor, recuperarea după vaccinare este importantă, mai ales că organismul trece printr-o “luptă” când acest element este introdus în organism. De aceea, este necesar să adoptăm un stil de viață sănătos, să facem mișcare și să ajutăm organismul cu suplimente pentru a se putea reface.

Urmăriți și viitoarele articole de la Natur House, pentru a afla ce metode alternative de refacere aveți la îndemână și ce suplimente alimentare naturale vă pot ajuta dacă sunteți în perioada post-Covid. Orice ajutor pentru susținerea organismului în refacerea după lupta cu această boală nouă, ale cărei efecte nu se cunosc în totalitate, este binevenit!

Ți-a plăcut acest articol?

votează!

0 / 5. voturi: 0

ai citit?

Revelion la Beluga Events – regal al bucuriei și distracției

Evenimentele se disting prin alegerea unei locații selecte, prin...

Lorraine’s Beauty Rituals Academy

Și-a dorit să știe cum să își îngrijească tenul...

Spectacole de sezon, pline de farmec și magie, la Teatrul ”Gulliver”

La Teatrul pentru Copii și Tineret ”Gulliver”, luna decembrie...

Desiree Flowers & Events – Întoarcerea la natură

Desiree Flowers & Events - pasiune pentru flori De șapte...

Horoscopul lunii decembrie 2022

Întâlniri festive, tradiții și termene limită Oricât de greu este...

Tot ce trebuie să știm pentru makeup-ul de sărbători

Află tendințele din acest sezon pentru petrecerea de Crăciun....