Breaking news:

Noutăți în prag de sărbători la Brăila Mall

Forfota cadourilor, inspirație și bucuria alegerilor potrivite În perioada sărbătorilor,...

Magia cadourilor și farmecul decorațiunilor de Crăciun la Brăila Mall

E timpul să oferi bucurie… iar spiritul crăciunului dă...

Sunrise Marina-wine bistro, simplitate și eleganță

Briza Dunării, o terasă elegantă, un vin bun ce se potrivește mănușă cu meniul ales și o bucată de faleză

Ce poți să îți dorești mai mult când ajungi în Brăila? Și din fericire, această combinație e posibilă, mai ales de când s-a deschis, chiar în capătul Falezei, lângă Căpitănie, Sunrise Marina-wine bistro.

Un loc elegant, cu fața către Răsărit, care păstrează din istoria orașului, îmbie la vacanță și provoacă cele mai rafinate gusturi, atât în materie de vinuri cât și în ceea ce privește bucătăria tradițională. Sunrise Marina-wine bistro își propune să ne aducă aminte de rădăcini, de frumoșii greci, de turcoaicele focoase și de românii veseli și harnici.

“Am păstrat din geografia locului și am mers, la interior, pe un decor mediteraneean premium, cu coloane grecești, iar la exterior pe un ambient predominant de tavernă sau kerhana, cu motive tematice pescărești, în jocuri de alb-albastru. Avem, pe terasă și o zonă de live-cooking, dar și un bar, pentru că Sunrise Marina aduce gălățenilor și brăilenilor peste 200 de sortimente de vinuri din zona Horeca, pe care, garantăm, nu le pot găsi în altă parte”, spune Iulian Grigorescu, artizanul acestui loc interesant. Cum motto-ul restaurantului e “Keep it simple!”, Sunrise Marina se vrea un loc al bunului gust și al eleganței simple și rafinate.

Carte de vinuri impresionantă și un meniu de autor

Pentru că Iulian e pasionat de vinuri, Sunrise Marina-wine bistro vine cu o colecție de astfel de licori de notorietate, accesibile sau necunoscute publicului larg. “Vom avea peste 200 de etichete preponderent românești și o frumoasă colecție de vinuri internaționale, din Franța, Italia, Spania, Germania, SUA, Chille, Africa de Sud.

„Ne străduim să ne educăm personalul astfel încât să poată sfătui clienții în alegerea unui vin bun, care să se potrivească felului de mâncare”. Vor fi băuturi pe care nu le găsiți la primul chioșc, de la case de vinuri cu care noi colaborăm: Casa Cotnari (Horeca), Licorna Winehouse, Davino, Liliac, Lehburg, Corcova, Vlădoi etc. Ba chiar în zona de bar vom inova și vom aduce cocktailuri românești făcute cu spirtoase tradiționale,” ne promite Iulian. Și pentru că un vin bun merge cu un meniu pe măsură, Sunrise Marina-wine bistro aduce un meniu de autor, făcut în colaborare cu un chef experimentat, care a lucrat în străintate și pe vase de croazieră.

“Vom avea un meniu mediteraneean, grecesc cu influențe pescărești, cu rețete vechi românești și influențe turcești, cu feluri din bucătăria moldovenească și nord-românească, pe scurt, un amalgam oriental care ne definește”, explică Iulian Grigorescu. Chiar dacă vor fi bucate cunoscute, ne asigură administratorul Sunrise Marina, datorită ingredientelor folosite, acestea vor avea o savoare aparte. “Ne axăm pe o varietate de specialități din vită și de pește, de foarte bună calitate, rețete deosebite din carne de pui și ceva oaie.

În secțiunea de live-cooking vor fi preparate extra-meniu, pe bază de pește, fructe de mare dar și alte tipuri de carne, în funcție de sezon, gătite în fața clienților. Oricum, ne-am propus să schimbăm meniul trimestrial, pentru că vrem să ne folosim de ingredientele proaspete, eco, românești. Sper ca Sunrise Marina-wine bistro să devină cât mai curând un fel de „acasă” pentru brăilenii și gălățenii care apreciază un ambient elegant, în care pot încerca lucruri noi”, mai spune Iulian.

Iulian Grigorescu este absolvent de management, pasionat de vinuri, cu multe cursuri, școli și specializări la activ, jurat în concursuri naționale și internaționale, distribuitor de vinuri Horeca pe Galați și Brăila, autorul blogului www.blog.pistoanebaricate.ro și inițiatorul concursului de vinuri Pistonul de aur din Brăila.

Amarige pour toi – un vis din copilărie, devenit realitate

Nu are nimic din aerul unui manager, pare o puștoaică pentru care timpul a lucrat cu multă îngăduință. Are 37 de ani şi patru băieți cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani. A avut curajul să vrea să îşi vadă visul împlinit, așa că acum manageriază o afacere cu opt angajați, are două magazine în București și unul în Galați şi e distribuitor pe România al unor rochii de ocazie şi de mireasă pentru care unele domnițe parcurg mii de kilometri ca să le îmbrace.

Absolventă de PR, Olimpia Tudorancea vine din Republica Moldova ca să ne arate cum poate o femeie să le aibă pe toate: afacere prosperă, familie fericită şi timp pentru ea. Este managera showroom-urilor Amarige Pour Toi şi ne va dezvălui din secretele unei femei pasionale şi extrem de ambițioase, pentru care nu există „Nu pot!”.

“În 2011 când am început, nu exista în Galați un magazin cu rochii de închiriat, iar eu aveam 10 rochii de toate. M-am documentat, am căutat firme de calitate cu care să colaborez. Apoi am adus și rochii de mireasă, de vânzare. Iar acum am peste 1000 de rochii de ocazie pe care le închiriez şi alte 1000 de rochii de mireasă de vânzare în cele trei magazine: unul în Galaţi şi alte două în Bucureşti, deschise din 2017”, povestește Olimpia.

Afacerea a prins, mai ales că Olimpia s-a axat pe branduri pentru care este distribuitor în ţară: Jovani America pentru rochiile de ocazie şi Oksana Mukha, Pollardi şi Gabbiano pentru rochiile de mireasă. În plus, în magazin se fac retuşuri pe loc, aşa că femeile pleacă acasă fericite. “M-am extins pentru că veneau fete din București la Galați, iar acum vin doamne și domnișoare din străinătate pentru a-şi închiria rochiile de ocazie sau cumpăra rochia de mireasă de la noi din magazin. Ce mă face să merg mai departe? Faptul că fac femei fericite.

Toate miresele au plecat de la mine mulțumite. Practic, nu există rochie mult visată pe care să nu o am. Şi dacă nu e în magazin o aduc de undeva. Vin fete de peste tot din lume să probeze la Amarige Pour Toi. Iar fostele mirese îşi aduc finele, prietenele pe viitoarele mirese, şi tot aşa. Mă încarcă bucuria lor, pentru că ştiu că am participat și eu puţin la fericitul eveniment şi e minunat să ştii că aduci bucurie, oricât de greu ar fi”, recunoaște Olimpia.

Secretul succesului îl spune tot ea: să cauți în permanență lucruri noi pe domeniul tău. Olimpia participă la toate prezentările de modă de la brandurile partenere, ea alege în toate rochiile pentru depozitare sau pentru magazine. “E destul de greu, mai ales când ai 4 copii, dar dacă faci ce îţi place, e ok. În timpul săptămânii sunt aici, la magazin, în weekend, când nu sunt în București, stau acasă alături de ei. În vacanțe, băieţii mai merg la bunici, în Republica Moldova, şi e mai liniște, iar concediile noastre sunt concedii”, spune Olimpia. Marele regret? Că nu are şi o fetiţă, căreia să îi lase moştenire imperiul rochiilor, dar nu e timpul pierdut, glumeşte ea. “Nu m-am vazut niciodată făcând altceva.

De la început, mi-am plănuit foarte bine afacerea. Şi, de obicei, îmi iese ce îmi propun”, pune Olimpia punctul pe i. Şi pentru că a visat toată viaţa să aibă un magazin spectaculos, plin cu sute de rochii de mirese, în care doamnele şi domnișoarele să stea cu orele la probă, așa cum e cel din serialul Say yes to the dress, difuzat pe TLC, în această vară, rochiile de la sediul din strada Bălcescu își vor găsi o nouă casă. Amarige Pour Toi s-a extins, și-a făcut magazin de prezentare pe trei nivele, cu o sală imensă de probă, ca în …emisiune. Iar la parter, imperiul alb al Olimpiei are un magazin cu țesături şi broderii pentru rochiile de mireasă.

Sfatul ei pentru tinerii care încep o afacere? Să aibă încredere. Să îşi propună lucruri realizabile, să le verifice pas cu pas, să încerce să se autodepășească în fiecare zi şi să ajungă la rezultat, indiferent de obstacole.

Gazetto – where classy meets sushi in style

Sushi lover?

Ești iubitor de sushi sau pur și simplu pasionat de mâncarea rafinată și gustoasă? Hai să adăugăm un ambient intim, cu atmosferă stilată, un decor deosebit și am ajuns la Gazetto Cafe!

Gazetto se remarcă nu doar prin calitatea rețetelor de sushi pe care le oferă, ci prin gust, tehnică și ingrediente. Acestea vor confirma oricărui cunoscător de sushi inspirația alegerii sau vor deschide fascinația pentru acest tip de mâncare celor care nu l-au încercat până acum.

Sushi este cunoscut și recunoscut pentru calitățile sale nutritive excepționale, având un conținut extrem de scăzut de colesterol. Atât orezul cât și peștele sunt deosebit de benefice pentru sănătatea ta, iar algele marine în care sunt împachetate rulourile îți aduc un plus de magneziu, calciu, fier și, nu în ultimul rând, un gust divin.

Why sushi?

Deci, fie că optezi pentru sushi la prânz sau pentru cină, poți conta cu siguranță pe alegerea ta și pe gustul deosebit și inconfundabil al acestui preparat. Sushi este considerat una dintre alegerile culinare sănătoase tocmai datorită multiplelor proprietăți ale ingredientelor conținute: pește crud și neapărat proaspăt, orez, wasabi, ghimbir, alge marine, sos de soia. Pentru a te putea bucura din plin de acestea, se recomandă să mănânci rola de sushi dintr-o singură înghițitură.

Sushi reprezintă varianta perfectă și pentru cei care urmează o dietă alimentară sănătoasă, dar și celor care urmăresc să își mențină greutatea corporală optimă, tocmai datorită conținutului caloric foarte redus.

Descoperă noile sortimente de sushi de la Gazetto

Ești curios să descoperi mai multe sortimente de sushi? Află că la Gazetto meniul de sushi s-a îmbunătățit cu numeroase feluri noi de sushi, deci e musai să le încerci. Tu știai că un sushi gustos începe de la calitatea și mai ales prospețimea ingredientelor? La Gazetto Cafe te bucuri de garanția acestora, care este dublată de tehnica preparării, care a fost preluată chiar de la un bucătar japonez, însă adaptată la specificul gusturilor românești.
De exemplu, pentru cei care evită consumul de pește crud, există chiar o variantă de sushi preparat termic.

Mai mult decât atât, la Gazetto Cafe poți opta pentru a primi comanda dorită și acasă, însă ține musai cont de faptul că sushi trebuie consumat cât mai proaspăt, în maximum o oră sau două după ce a fost pregătit. Tocmai pentru că apoi începe să își piardă din gust și proprietăți.

More than sushi

Și totuși, Gazetto înseamnă mult mai mult decât sushi. Ai la dispoziție o întreaga gamă de preparate aparținând bucătăriei europene care te vor încânta, cu siguranță. Meniul este bogat și super ofertant, cuprinzând specialități absolut delicioase de la aperitive, paste, preparate din pește, până la delicatese din pui, porc sau vită. Dorada Mon D`or sau Bibanul in Aqua Pazza sunt doar câteva din preparatele Gazetto care te vor surprinde și cuceri deopotrivă.

Sweet to fit

Și pentru că Gazetto este mai ales despre rafinament și experiențe fascinante, și deserturile vin să confirme această notă distinctivă. Printre recomandările de top se află Tortul Casei Gazetto: o combinație delicioasă de cremă de vanilie și caramel, pe blat de nucă, întregită de un strop de gem de caise sau Tortul Bucătarului: o alegere ideală pentru cei care preferă un desert cu adevărat dulce, un blat de bezea potențat de aroma fructelor de pădure.

Drinks to complete

Și pentru că nicio masă rafinată nu e completă fără o băutură pe măsură, la Gazetto Cafe găsești varietăți selecte. Încearcă un bourbon de calitate, un Old Fashion sau, de ce nu, un Pink Gin veritabil!

Exclusive bohemian feeling

Retrage-te din tumultul zilei și hai să te bucuri de liniște și calm, să te delectezi într-o atmosferă intimă și relaxantă, în chiar centrul orașului!
La Gazetto Cafe, muzica, designul și întreg ambientul îți vor recompune o experiență boemă precum o adiere proaspătă în orice zi!

Savoare la puterea CRAFT!

We like it REAL!

And so should you, îndrăznim noi să te încurajăm. Lumea de astăzi aduce o doza de „comercial” și de „sclipici” care , uneori, se depărtează de ceea ce este recunoscut primar ca fiind o experiență trăită prin simțurile proprii. Poate ești un „researcher” sau un viguros „influencer, oricum ar fi, avem vești bune pentru tine! Te provocăm să (re)cunoști o interpretare deosebită a tonalității ingredientelor și a metodelor de gătire!

CRAFT.Rebel food e fix despre bucătarie cu pasiune și măiestrie ce îmbracă forma celor mai gustoase și ”adevărate” mâncăruri, prinse într-un meniu aparte care surprinde o fuziune intre bucătarii tradiționale din întreaga lume și trendurile culinare moderne. Pentru că lucrurile simple sunt cele mai complicate, pentru că sarea poate să fie de o mie de feluri, pentru că jarul de cărbuni poate sa aibă mai multe culori iar siguranța unui Chef maestru poate să aprindă mulțumiri care sa te înfioare.

O experiență la puterea CRAFT

Ești curios să afli ce definește experiența CRAFT? În rândurile de mai jos îți oferim doar câteva mici indicii. Ca să înțelegi de ce nu vrei și nu poți să ratezi un concept diferit, chintesența a unui ALTCEVA râvnit și înțeles doar de cunoscători. Dar, în final, TU trebuie să încerci și să alegi exact Craftul care ți se potrivește.

Pentru că știm cât de important este și UNDE te bucuri de ceea ce îți place, te invităm să apreciezi un design minimal-industrial ce îmbină în mod inedit elemente din lemn de stejar uleiat, fier, inserții de tablă, un touch de rugină și chiar o ușoară undă de steampunk. Pășește cu încredere în universul CRAFT, unde vei fi, cu siguranță, în largul tău. CRAFT este o cafea într-o biblioteca, este un loc de joaca, este o bere cu prietenii, este un pahar de vin si o strângere de mana.

Ready to enjoy the Rebel spirit?

Revenind la cele bune și gustoase, meniul CRAFT nu e doar Rebel, după cum însăși denumirea îți sugerează. E Rebel Food, special pentru a face un pas în afara liniei impuse de majoritate. Astfel, te așteaptă combinații de ingrediente inedite, cu arome intense, și desăvârșite cu autentic talent în bucătăria CRAFT: gătirea slow permite aromelor sa difuzeze , gătirea fast aduce cruste nemaiîntâlnite iar priceperea cu care se fac pașii pentru întreg respectă gustul original al mâncării drepte și corecte.

Tu știi care e puterea CRAFT?!?

O rețetă tradițională în gastronomie înseamnă alintul primit de o amintire draga, de obicei asociata cu un eveniment sau o persoana. O rețetă inedită aduce supriza unei călătorii exotice sau emoția realizării unui proiect nou. Frumusețea modernă a bucătăriei de la CRAFT se bazează pe respectul clasicilor și pe aprecierea vizionărilor, pe viața trăită în brațele bunicilor și pe experiența căpătată pe skateboard, pe o apreciere corectă a puterii salatelor light dar și pe idolatrizarea cărnii pe grătar alături de un draft de bere. În asta stă puterea Craft: suntem oameni și avem emoții și nevoi: totul este pregătit cu pasiune și dăruire pentru a oferi o experiență culinară diferită, completă și rebelă.

_________________

Așa că, la CRAFT. Rebel Food vei găsi o ambianță moderna și deosebită în design alături de un meniu care îmbină prezența coastelor la grătar pe cărbuni, garnisite cu sosuri speciale sau chiar cu dulceața de ardei iute făcute in-house, cu apariția spectaculoasa a unui piept de rață cu sos de portocale. Parafrazând povestea, nu rețetele complexe aduc fericirea. Iar la CRAFT vei înțelege că se poate să mănânci fără arome artificiale și că simplitatea gusturilor este totdeauna ceea ce cauți chiar fără sa vrei.

Firește că nici la deserturi nu ne lăsăm mai prejos deci pregătește-te pentru un deliciu fin ca o poezie. La CRAFT dulcele face senzație: Vaniletta este vedeta deserturilor și preferata rebelilor Craft ; budinca de tapioca , o combinație interesantă cu un sos de mango aduce un plus de prospețime sau Bunetto, o adaptare speciala a unui desert italian pentru cei care doresc un dulce DULCE, ce nu conține făină (!) dar aduce bucurie cu un strop de amaretto. Cu siguranță, varietatea de Lava Cake este cea care aduce aprecieri din partea profesioniștilor in deserturi: poți încerca varianta cu Matcha, cu cafea sau un Lava Cake clasic. Cred că, acum, te-ar convinge să-ți spunem că fiecare Lava Cake este hand-made, este gătit cu atentie și copt pentru a forma o crustă ce menține în interior minunata „lava” care este atât de apreciată. Da, știm! Cam cât de tentant sună?

Secrete simple pentru izbânde culinare mărețe

Indiferent ce preferințe ai, ideea este simplă: totul este hand-made, folosim ingrediente naturale, mizăm pe calitate, cu produse proaspete și nici nu vrem să auzim de amelioratori sau potențiatori de arome. La CRAFT gustul rezultă doar din materia primă utilizată, din modul în care am ales să facem bucătarie, din coptul de pizza la cuptor cu lemne sau din fumul aromat al grătarului pe cărbuni.
Gândim fiecare aspect pentru a ne asigura că, într-adevăr, la Craft totul e meșterit autentic.

Discover the Rebel! Enjoy your CRAFT!

Suntem siguri că ai prins ideea și ești deja cu un pas mai aproape de Craft. Iar dacă te simți ispitit și nu știi cu ce să începi, de ce nu încerci un mic dejun Craft? Cum crezi că e să începi ziua cu o recomandare pentru o delicioasă Shakshouka? Legume proaspete, împlinite de un amestec secret de condimente și împuternicite de niște ochiuri gătite fără cusur pentru un mic dejun memorabil, întocmai ca orice alt prilej de răsfăț culinar de la Craft.

Deci ce mai aștepți? Pornește în explorarea CRAFT și definește rebelul din tine cu fiecare nouă experiență la noi. Come and meet the Rebel Food! Enjoy your CRAFT!

Revista Urbania nr.20

Ești gata de distracție? Vrei ceva fresh? În noul număr al Revistei Urbania, asa cum te-am obișnuit, îți prezentam ce este nou, care sunt trendurile, pe unde să-ți petreci timpul alături de prieteni sau îți deschidem apetitul cu noile preparate din oraș. Îți împărtășim secrete de beauty, te invitam sa descoperi locații noi, avem un invitat surpriza si toate coordonatele necesare pentru a te ghida in #JunglaUrbana.

Revista Urbania august – septembrie 2019

Revista Urbania – descoperă orașul!

Cristian Ciocan: Datorez Galațiului totul!

Foto: Țuțu Ionatan

Cristian Ciocan, Hammer cum îl alintă presa, al 13 nume în clasamentul mondial al boxului profesionist, este zilele acestea acasă, la Galați. A venit să-și încarce bateriile, după un antrenament susținut de o lună, în Las Vegas, SUA, unde a boxat alături de un coleg, pregătindu-se pentru meciul pe care vrea să-l susțină în noiembrie și pe care dorește să-l câștige.
Nu a venit să se odihnească, ci este tot într-un fel de cantonament, pentru că în august va urma un alt meci de pregătire și pentru că sportivul de performanță e un soldat disciplinat: victoria se vede în pașii pe care îi face până în ring.
“Aștept cu nerăbdare meciul din noiembrie și sper să obțin o victorie. Deocamdată nu știu cu cine va fi, avem mai multe nume. Nu am mai boxat oficial de la meciul din martie, cu Luis Ortiz. Aș vrea să fac acasă un meci mare, dar sunt puțini interesați de organizarea unei gale sportive în România”, spune Ciocan.
În plan personal, Cristian se bucură de Filip, băiatul lui, care a împlinit trei ani. “Mi-e tot mai greu să plec de acasă, pentru că Filip a crescut acum, înțelege și suferă când nu mă vede. Aștept să văd către ce sport vrea să se îndrepte, sper să nu aleagă boxul. Oricum, un sport va face, pentru că mișcarea aduce disciplină și rigoare. Deocamdată îl las să se bucure de copilărie cât mai mult. El și familia îmi dau putere și mă sprijină în tot ceea ce fac”, explică Ciocan.

“Sunt un produs al Galațiului și al Universității”

Atunci când nu se antrenează – chiar și de trei ori pe zi – Cristian își continuă studiile: a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport și a terminat Masteratul de Management Sportiv, la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.
“Mulțumesc profesorilor de acolo, pentru sprijin, mulțumesc primului meu antrenor, Felix Păun, același care l-a descoperit și pe Lucian Bute. Datorez Galațiului totul și, când va veni momentul, mă voi întoarce acasă ca antrenor și manager sportiv și voi încerca să dau din experiența mea generației tinere”, spune Ciocan.
Care admite că, deși locuiește jumătate de an în Germania, nicăieri nu e ca acasă.
“Pechea e locul unde mă regăsesc, unde mă văd cu ai mei. Sunt mândru că sunt gălățean, pechenii mi-au fost întotdeauna alături, la Pechea am pus pentru prima dată mănușile în mână și nu voi uita asta.

În străinătate ești ca o piesă la mașină: oamenii te iubesc atât timp cât ești în top. Dacă nu mai obții performanță, ești înlocuit.

Mă bucur că am ales trenul acesta, șansa a fost dublată de multă muncă: am pierdut copilărie, am pierdut tot. Dar nu regret și îmi doresc doar ca cei tineri să fie sprijiniți să se îndrepte spre sport iar autoritățile să facă mai mult pentru sportivii de performanță”, conchide Cristian.

Foto: Klaus Frevert

“Boxul m-a educat!”

Dacă nu ar fi fost boxul, probabil că Ciocan ar fi fost alături de frații lui, în Irlanda. Dar a avut acest talent, pe care îl recunoaște și căruia îi este recunoscător.

“Boxul m-a educat, m-a făcut să fiu stăpân pe mine, m-a făcut să fiu ceea ce sunt. Sportul de performanță educă! E ca o armată pe care o faci zi de zi cu tine și care îți aduce stăpânire de sine și control. Sunt și momente când vrei să renunți, dar trebuie să lupți să-ți găsești drumul. Dincolo de sport, eu mai am ceea ce mi-au dat părinții și bunicii, o educație românească frumoasă. Și mă bucur că fiul meu Filip vine la bunici și se hrănește cu lucrurile astea. Pentru că, mă credeți sau nu, România este singura țară în care suntem chiar liberi cu adevărat. Și nu trebuie să uităm asta!”

Care e relația lui Ciocan cu celălalt pechean celebru, Lucian Bute? “O relație normală. Ne-am găsit la Vegas. El se pregătește, chiar dacă nu mai boxează. Când ne găsim, povestim despre acasă, despre copii. Facem ceea ce am învățat, și mi se pare normal”, explică Hammer.

Gălățeanul Cristian Ciocan, 32 de ani, a obţinut, la finalul lui 2018, centura de Campion European WBO, iar în martie a luptat prima dată în SUA. Românul are în palmares 24 de victorii, din care 14 prin KO şi 6 înfrângeri la profesionişti.

Târgul produselor turcești, La Galați

Sfârșitul de săptămână se anunță unul delicios pentru gălățeni.

Astfel, în perioada 2-4 august, începând cu ora 10 dimineața, pe Faleza Dunării (la Foișor), vă puteți încânta simțurile cu faimoasele preparate turcești, atât de îndragite de români, și nu numai.

Iubitorii de delicii turcești vor avea parte de o experiență culinare cu bucate care de care mai alese, direct de pe mesele sultanilor: kebaburi delicioase, gözleme, su börek și nu în ultimul rand, regina dulciurilor turcești: aromata baclava.

Având o experiență de 10 ani, organizatorii au adus în România o parte din farmecul Turciei, țară faimoasă pentru istoria bogată, peisaje de vis, destinații de vacantă de poveste și nu în ultimul rând, una dintre țările cu cele mai bogate tradiții și arte culinare.

Așadar, sunteți invitați cu mic cu mare să descoperim împreună bogata și înmiresmata artă culinară turcească!

Foto: Facebook Târgul Produselor Turcesti

Hidratat sau deshidratat? Simplitatea apei

Neavând experiența scrisului nu mă puteam hotărî asupra subiectului acestui articol. M-am trezit cu el în gând dimineața devreme și vom întrezări împreună puterea miraculoasă a apei, vom înțelege de ce obiceiurile bune întrec intențiile bune.

Ritmul tot mai alert al vieții, mediul poluat și expunerea sistematică la alimente străine de chimia organismului nostru ne îndepărtează de lucrurile firești și naturale. Nu mai știm dacă ne este sete sau foame. Fiecare funcție a organismului este monitorizată și corelată de fluxul eficient de apă: de la menținerea integrității structurale a celei mai simple celule și până la extraordinara capacitate a corpului de a produce energie hidroelectrică.

Greșeli ce aduc cauze negative

În prezent mulți consideră că ceaiul negru, cafeaua, alcoolul și băuturile carbogazoase reprezintă înlocuitori acceptabili pentru nevoile de apă ale organismului. Aceasta e o greșeală elementară dar catastrofală, deoarece pe lângă apă aceste băuturi conțin și agenți de deshidratare ce induc un efect diuretic și pierdere de minerale din rezervele organismului.

Cultivarea prefențială a gustului pentru aceste băuturi reduce în mod automat pornirea naturală de a bea apă atunci când ele nu sunt disponibile. Deshidratarea cauzată de consumul regulat de băuturi carbogazoase sau a celor ce conțin îndulcitori artificiali, duce în timp și la creșterea greutății corporale. Aportul alimentar crește treptat ca urmare a confuziei care se face între senzația de sete și cea de foame.

Momente din zi pentru a bea apă

Corpul nostru are nevoie de minim 6-8 pahare de 250ml apă zilnic, pentru un calcul mai exact 35-45 ml de apă pe kg corp/zi. Poate cele mai bune momente din zi pentru a bea apă sunt: un pahar cu apă cu jumătate de oră înaintea meselor principale, și o cantitate similară la 2 ore și jumătate după fiecare masă. O metodă bună care să ne ajute să ne dăm seama de nevoile hidrice ale organismului este culoarea urinei care trebuie să fie incoloră sau ușor gălbuie. În deshidratare severă urina devine portocalie.

Deși a bea apă pare a fi un lucru extrem de simplu, foarte mulți dintre noi suferim de dezechilibre extrem de grave sau chiar boli provocate de deshidratare. Dacă nu avem obișnuința consumului de apă, mărimea cantității băute se face treptat până când producția de urină începe să se mărească în ritm cu cantitatea de apă băută.

Beți apă înainte, în timpul și după antrenamente

Deshidratarea provocată de antrenamentele intense încetinește organismul și te predispune la a mânca mai mult decât este nevoie. Beți apă înainte, în timpul și după antrenamente. Adaugă în apa de băut la sală soluții electrolitice: Oțet din cidru de mere nefiltrat sau pliculețe cu citrat de magneziu. Se beau cel puțin 750 ml de apă atât înainte cât și după efortul fizic.

Consumul sporit de apă trebuie corelat cu cel de sare nerafinată. Apa reglează volumul fiecărei celule din interior, iar sarea reglează volumul de apă reținut în afara celulelor. În cazul retenției de apă cu edeme folosirea de diuretice menține organismul într-o continuă deficiență în managementul apei.

Consumul de alcool produce deshidratare generalizată chiar și în celulele creierului. Atunci sunt secretate endorfineele de care devine dependent organismul.

Consumul de apă înainte de a mânca, și o hidratare corectă zilnic poate fi de mare ajutor.

Deshidratarea induce stresul iar stresul pe termen lung produce și el deshidratare. Dacă stresul se cronicizează, se produc vătămări asociate cu această stare, și în timp, afectarea organismului la nivel cromozomial. Dacă apar dureri de diferite etiologii ar trebui să consumăm minim 2,5 litri de apă în 24 de ore câteva zile înainte de a recurge la analgezice sau antiinflamatoare.

O altă complicație a deshidratării este constipația. În funcție de volumul de apă care pătrunde în stomac este secretat un hormon (motilina) care stimulează mișcările peristaltice precum și închiderea și deschidea la timp a valvelor aflate în calea fluxului intestinal. Bulimia poate fi și ea o complicație a deshidratării. Cei care se confruntă cu această problemă nu pot reține mâncarea și au o stare de vomă incontrolabilă.

Consumul de apă înainte de a mânca, și o hidratare corectă zilnic poate fi de mare ajutor.
Corpul nostru poate suporta zeci de ani aproape orice: stres, deshidratare sau hrană nesănătoasă. Dar această robustețe și putere de adaptare pe termen lung nu este în avanțajul nostru.

Să devenim mai conștienți și să nu rămânem indiferenți la ceea ce ne transmite corpul nostru, nu este un moft, ci o dovadă de responsabilitate și respect față de noi și persoanele dragi nouă.

Articol scris de Mitrofan Camelia- nutriționist Natur House

Foto: pixabay.com

Skirtbike, weekend-ul acesta la Galați

Duminica aceasta, pe 28 iulie, doamnele și domnișoarele vor avea parte de un eveniment dedicat pasionatelor de mersul pe bicicletă.

A patra ediție a „Skirtbike” este organizată de asociația Bike Works, acțiunea promovând mersul pe bicicletă. La inițiativa organizatorilor, doamnele și domnișoarele sunt invitate să vină îmbrăcate cu fuste sau rochii viu colorate și înflorate.

Startul se va da duminică, de la ora 18.00, și va avea următorul traseu: Grădina Publică – strada Domnească – strada Gării – strada Nicolae Bălcescu – strada Brăilei – strada Prelungirea Coșbuc – strada Regiment 11 Siret – strada Brăilei – strada Domnească – Grădina Publică.

În total, vor fi parcurși aproape 10 km, iar la final va avea loc o tombolă cu premii.
Cine dorește să participe la evenimentul de duminică, trebuie să se înscrie completând un formular care se găsește pe pagina de FB a evenimentului „Skirtbike”.

Foto: Facebook SkirtBike Galati

Învață cum să combini elementele de decor într-un stil cât mai practic și versatil la ARMEDA Home!

De cele mai multe ori, trebuie să ținem cont de limitările locuinței noastre atunci când alegem și alocăm elementele de decor necesare. Recomandarea specialiștilor este să adaptăm alegerea noastră la tipul de spațiu de care dispunem, la stilul general, precum și la întreg ansamblu ce alcătuiește universul casei noastre.

Draperiile, pe lângă faptul că au un rol practic bine definit, te protejează de lumina soarelui sau te ajută să îi dozezi puterea în funcție de necesitate, contribuie, totodată, la delimitarea spațiului, la crearea unei atmosfere plăcute și la întregirea stilului camerei.

Există o multitudine de modele, texturi și culori din care poți opta. Nu uita că la Armeda Home ai la dispoziție o gamă largă de draperii și accesorii din care poți alege ceea ce dorești!

Alegerea draperiilor trebuie, în egală măsură, să țină cont de aceste aspecte și, mai mult decât atât, să ia în calcul dimensiunile necesare.

Vino la Armeda Home și apelează cu încredere la consultații noștri specializați, pentru a te asigura că ceea ce decizi este în concordanță cu ceea ce ai nevoie și se potrivește exact casei tale!

Armeda Home- design pentru casa ta!

SeaFood Picnic & Wine, zilele acestea pe Faleză!

În perioada 25-28 iulie 2019, pe Faleza Inferioară din Galați, cei de la Taverna Racilor organizează un gustos picnic cu fructe de mare.

Cu Dunărea aproape și cu sute de kilograme de raci, creveți, caracatițe, calamari, scoici, rapane, paella, homari, red fish, dorada, guvizi și hamsie, amatorii de mâncare mediteraneană și nu numai vor avea parte de un adevărat festin culinar.

Organizatorii promit că dacă nu ați plecat în vacanță, vor aduce ei vacanța la dumneavoastră.

Nu mai stați pe gânduri și anunțați-vă prietenii și familia și împărțiți momente savuroase zilele acestea la SeaFood Picnic & Wine.

Haideți împreună să ne bucurăm de cele mai gustoase preparate din raci, pește și fructe de mare lângă un pahar de vin!

Foto: Facebook/Taverna Racilor Herastrau

Aparatură medicală modernă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi

Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Galaţi se poate mândri cu echipamente medicale de ultimă oră pentru secţia de neonatologie.

Acest lucru se datorează Combinatului Siderurgic, printr-un proiect care a constat în înlocuirea tuturor sistemelor de distribuire a gazelor medicale şi energiei electrice care deservesc incubatoarele pentru nou născuţi şi sălile acestei secţii.

Pentru acest lucru, au fost instalate 9 „rampe” de distribuire a gazelor medicale, energie şi iluminare, 14 seturi de aspiraţie şi 14 oxigenatoare precum şi alte repere. Valoarea totală a proiectului a fost de circa 180.000 de lei.

Aparatura modernă vine în completarea proiectului de modernizare aflat în derulare.
Combinatul Siderurgic de la Galaţi face periodic donaţii constând în aparatură pentru spitalele din zonă.

Instalarea s-a făcut într-un timp record pentru a putea fi pusă în funcţiune odată cu proiectul de modernizare a secţiei, iar actul medical să se poată relua la timp şi în condiţii mai bune.

FOTO: CSLG