Breaking news:

Double F Barber Shop acum și la Galați!

Pentru unii bărbați e o rutină, pentru alții e...

Gustul verii se simte la Gellini Gelato

Există locuri în care timpul pare să se topească...

Ritmul tendințelor în sport începe la Brăila Mall

Tendințele verii își atrag inspirația din dinamismul vieții urbane,...

Macaron, fursecul care a colorat lumea

Colorat, pufos și cu o aromă delicată, macaron-ul este unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate deserturi franţuzeşti.

Macaron-ul, acest fursec „înrudit” cu bezelele și pricomigdalele, este aproape nelipsit astăzi din meniul unui Candy Bar. Îl găsim într-o largă varietate de culori și arome, de la „clasicul” caramel până la fantezistele varietăți cu smochine sau foie gras.
Macarons au o istorie lungă în spate – însă una fără arome și fără culori. Fursecurile pe bază de făină de migdale, ingredientul-cheie, au apărut în Europa în urmă cu multe veacuri – poate chiar încă din secolul al VIII-lea, când arabii au adus pe continent migdalele.

Strămoșul lor ar fi, se pare, un fursec simplu, preparat din făină de migdale, albușuri de ou și zahăr, pregătit în mod tradițional în Italia și adus pe meleagurile pariziene de patiserii Caterinei de Medici în 1533, atunci când aceasta s-a căsătorit cu viitorul Henric al II-lea al Franței. Denumirea provine din limba italiană, din același maccherone care a dat și numele macaroanelor (paste cu brânză), însemnând „aluat fin”. Fursecurile din migdale au pătruns în bucătăriile francezilor, dar au ajuns cunoscute abia în anii Revoluției, când două măicuțe, refugiindu-se la Nancy din pricina tulburărilor politice, au început să vândă aceste deserturi pentru a se întreține. Ele au devenit cunoscute drept les Soeurs Macarons („surorile Macarons”).

Căpătând o oarecare faimă, fursecurile au ajuns și în cofetăriile chic din Paris, inclusiv în cea a domnului Louis-Ernest Ladurée. Astăzi, numele morarului devenit proprietar de brutărie și cofetărie este deja un simbol în lumea gastronomiei franceze și inseparabil de universul fursecurilor colorate. În cofetăria sa (deschisă încă din 1862), în anii ’30 ai secolului trecut, nepotul său a avut ideea de a lipi două fursecuri cu cremă ganache și de a le prepara cu diverse arome. Succesul a fost instantaneu, iar în prezent Ladurée este cel mai cunoscut brand de macarons din lume, având buticuri pe toate continentele, potrivit historia.ro.

Sursa foto: www.pexels.com

Lucruri despre temperatură pe care nu le ştiai

• Când fulgerul loveste se poate ajunge pana la 30.000 de grade Celsius

• Bureții retin mai multă apa rece decât caldă

• Urechile unui elefant sunt folosite pentru a regla temperatura corpului

• Temperatura unei camere este între 20 și 25° C

• Benzile de cauciuc rezistă mai mult atunci când sunt păstrate într-un loc înghețat.

• Când apa îngheață aceasta se extinde cu 9%

• În timpul unei eclipse totale de soare temperatura poate scădea cu aproximativ 6°C

• Apă caldă îngheață mai repede decât apa rece

• Temperatura normala a corpului este 37° C

• Minus 40° C este exact aceeași temperatură ca și minus 40F

• Alimentele congelate au fost introduse pentru prima dată în 1920.

• Temperatura ideala pentru a adormi este între 18-30° C

• Mercur este singurul metal care rămâne lichid la temperatura camerei

• Singurul lucru care poate distruge un diamant este o căldură foarte intensă

• Benzina nu are nici un punct de îngheț specific (poate îngheța la orice temperatură între -82 și -115° C)

• Temperatura medie a unui duș este 38° C

• Cafeaua în general se prăjește la temperaturi între 204 – 218 ° C

• În iarna anului 1932 a fost atât de frig încât Cascada Niagara a înghețat complet

• Centrul Soarelui are aproximativ 15 milioane° C

Sursa foto: www.pexels.com

Lucruri pe care nu le ştiai despre cărţi

Mulţi dintre pasionaţii de lectură nu se limitează doar la cărţile pe care le-a citit. Aceştia au încercat să afle cât mai multe despre autorul lor preferat, cărţile citite sau pur şi simplu să fie la curent cu lumea cărţilor.

Aşadar, vă prezentăm mai jos câteva informaţii interesante despre cărţi pe care nu le ştiaţi.

1. Locuitorii Indiei sunt cei mai pasionaţi cititori din lume, un pasionat de lectură din India citeşte în medie cam 10,7 ore pe săptămână.

2. „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain este primul roman din lume redactat pe o maşină de scris.

3. În anul 1984, autorul romanului SF „Neuromancer” a folosit pentru prima oară cuvântul „Cyberspaţiu”. William Gibson este considerat în prezent unul dintre pionierii culturii cyberpunk.

4. Islandezii citesc cele mai mai multe cărți pe cap de locuitor, mai mult decât în orice altă țară.

5. „Fifty Shades of Gray” reprezintă un fenomen internaţional şi sunt cele mai bine vândute cărţi scrise de E.L. James. Ştiaţi că volumele au fost publicate pentru prima oară pe un site creat de o comunitate de fani?

6. Prima carte cumpărată de pe Amazon se numeşte „Concepte Fluide şi Analogii Creative: Modele de Computere ale Mecanismelor Fundamentale ale Gândirii” scrisă de Douglas R. Hofstadter.

7. Cuvântul japonez „Tsundoku” se referă la cel care îşi cumpără tot timpul cărţi, dar nu le citeşte niciodată.

8. Plăcerea de a mirosi cărţi vechi poartă numele de „Bibliosmia”.

9. Cea mai mică carte din lume este deţinută de Biblioteca Naţională din Ţara Galilor şi se numeste „Bătrânul rege Cole”. Cărticica are un 1 mm lungime şi 1 mm lăţime, pentru a trece la o alta pagină ai nevoie de un ac.

10. Pentru a se simţi mai bine conectată cu proza pe care o scrie, autoarea Joan Didion doarme mereu în aceeaşi cameră cu lucrarea sa.

11. Cartea cu cel mai lent ritm de vânzări este o traducere din limba latină din anul 1716 a „Noului Testament”. Ultimele 500 de exemplare ale ediţiei respective au fost vândute în anul 1907.

12. Cărţile din seria „Harry Potter” sunt pe lista celor mai interzise cărţi din Statele Unite ale Americii, din cauza plângerilor din partea cultelor religioase.

Sursa foto: www.pexels.com

Bretelele, un accesoriu perfect pentru bărbaţi

Iniţial erau considerate o necesitate pentru a susține pantalonii prea largi, însă acum bretelele sunt un accesoriu rafinat, potrivit atât pentru ținutele elegante ale bărbaților, cât și pentru cele casual sau smart casual. Modelul modern al bretelelor a fost inventat de Albert Thurston în 1820, din acel moment, bretelele începând să facă istorie și să devină un simbol al gentlemanilor.
Albert Thurston vindea acest accesoriu tuturor bărbaților celebri, recunoscuți pentru eleganța lor, indiferent că era vorba despre politicieni, președinți, oameni de afaceri sau staruri din lumea cinematografiei.

Cum se poartă bretelele?

Dar cum trebuie purtate bretelele? În primul rând, este necesar să fiți atenți la pantaloni pentru că bretelele se poartă cu pantalonii care nu au fost croiți pentru curea. Acest accesoriu se prinde de pantaloni cu cleme sau cu nasturi. Un detaliu foarte important este acela că nu se poartă în același timp cu cureaua. Alegeți ori bretele, ori curea.

Asortarea cu bretelele

Acest lucru fiind stabilit, urmează asortarea. Specialiștii în vestimentație spun că bretelele trebuie asortate cu cravata, iar apoi se vor alege cămașa și pantalonii. Este important ca la final, bretelele să fie integrate în ținută.
Dacă aveți o cravată cu modele, bretelele trebuie să fie într-o singură culoare sau cu dungi verticale. Este de preferat să evitați bretelele cu modele. Fiți atenți și la dimensiunea lor: să nu fie mai late de trei centimetri. Dacă alegeți bretele subțiri veți avea un aer tineresc, dacă optați pentru cele mai late, veți arăta distins și elegant.
În ceea ce privește culoarea acestora, designerii vestimentari au păreri împărțite. Unii recomandă culorile închise dacă sunt purtate la o ținută elegantă, sobră, alții, din contră, merg pe culori tari, îndrăznețe. Până la urmă, totul depinde de gusturile fiecăruia.

Așadar, domnilor, veți avea doar de câștigat dacă sunteți altfel. Ieșiți din tipare!

Sursa foto: www.pexels.com

Culoarea anului 2017, verde kale

Conform Institutului Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, culoarea anului 2017 este verdele proaspăt, verde kale sau verdele verzei creţe.
Institutul Pantone spune că această culoare, verde kale, va domina moda şi designul anul acesta și că această culoare încearcă să atragă atenţia asupra climatului politic global destul de turbulent din ultima perioadă, potrivit „The Independent“.

„Culoarea aceasta aduce o notă răcoritoare şi impune nevoia de a explora, de a experimenta şi de a reinventa“, au mai spus reprezentanţii Pantone, care adaugă că „verdele proaspăt“ te poate determina să iei o gură de oxigen şi să te revigorezi.

Anul trecut, Pantone alesese roz-cuarţ şi albastru-seren drept culorile oficiale ale anului 2016, pe care le-a descris drept „culori primitoare care ne îndeplinesc dorinţa de siguranţă şi securitate“. „Acum acest verde ne oferă speranţa că vom învăţa împreună pe fondul unui peisaj politic complex la nivel global“, ne informează reprezentanţii Pantone.

Pantone determină culoarea anului prin studierea tendinţelor modei şi prin studierea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate. Predicţiile oferite de institut influenţează şi retailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor.

Sursa foto: www.pexels.com

Ce trebuie să eviţi după ce bei vin

Dacă ţi-ai chemat vreodată prietenii în vizită la un pahar de vin, trebuie să ştii că de multe ori se comite o greşeală după ce se consumă această băutură, specialiştii explicându-ne de ce nu este bine să procedezi astfel.

Este binecunoscut sentimentul de uscăciune a cavităţii bucale pe care îl capeţi după ce ai consumat un pahar cu vin, deşi de multe ori ai folosit periuţa şi la pasta de dinţi pentru a o îndepărta, dar acest lucru este dăunător. Aciditatea vinului este considerabilă, în special când vine vorba de vinurile albe, astfel că demineralizează dantura, potrivit specialiştilor.

După ce ai consumat vin, periajul dinţilor poate duce la deteriorarea smalţului şi nu există modalităţi de a-l înlocui. Însă există o pauză pe care trebuie să o respecţi dacă vrei ca dantura ta să nu aibă de suferit, de preferat fiind să aştepţi cel puţin jumătate de oră.

Această regulă nu se aplică şi pentru alte băuturi alcoolice, întrucât nu au acelaşi nivel de aciditate, însă o poţi avea în vedere când consumi un cocktail, de exemplu, care conţine sucuri de fructe, în special cele acrişoare. Periajul dinţilor după ce ai consumat un astfel de cocktail poate fi chiar mai dăunător, mai spun specialiştii.

Sursa foto: www.pexels.com

Când e cel mai bine să ne cântărim?

Atunci când ții o dietă sau pur și simplu vrei să ții evidența greutății tale, trebuie să ții cont de fluctuațiile naturale de greutate cauzate de mesele zilnice și consumul de apă. Cel mai bine este să te cântărești într-un moment al zilei în care greutatea ta este cât mai puțin fluctuantă și cât mai puțin influențată de acești factori. Cel mai bun moment al zilei este dimineața, pe stomacul gol, după vizita la toaletă. Atunci să zicem că suntem cel mai aproape de situația ideală a ”sistemului gol”, deci cel mai aproape de punctul în care am putea vedea valoarea reală a greutății corpului nostru.

Dimineața ai cea mai constantă greutate

Ce mănânci peste zi îți influențează greutatea din acea zi. La fel și consumul de lichide. Cu toate astea, nu în fiecare zi consumi aceeași cantitate de alimente și lichide. Prin urmare, dimineața, când încă nu ai apucat să îți bei cafeaua sau să iei micul dejun, greutatea ta este mai constantă decât seara, când se iau în considerare alimentele și fluidele consumate peste zi.

Lucruri de ştiut

Dacă programul tău de muncă este unul de noapte sau nu ai dormit noaptea trecută, corpul tău are o altă rutină. În acest caz este cel mai bine să te cântărești după ce ți-ai împlinit somnul, deci după masa când te trezești.

Dacă ai consumat alcool cu o seară înainte, greutatea ta va fluctua dimineața. Asta pentru că alcoolul deshidratează corpul și pe moment ți se va părea că ai scăzut în greutate, datorită lipsei de lichide din corp. Totuși, nu te lăsa influențată de asta. Alcoolul conține multe calorii, iar dacă este consumat cu regularitate, acesta poate crește greutatea corporală.

În cele din urmă, ia în considerare că schimbările importante în greutate nu se vor vedea pe cântar, dacă te cântărești în fiecare zi. Specialiștii recomandă să te cântărești doar o dată pe săptămână sau chiar o dată pe lună. De asemenea, înainte să te cântărești verifică dacă este corect calibrat cântarul tău, astfel încât să nu înregistreze o greutate eronată.

Sursa foto: www.pexels.com

Curiozități despre parfumuri

Parfumul este, pentru majoritatea femeilor (și, poate, bărbaților), nota finală care completează ținutele de zi cu zi. Unele rămân fidele ani de zile aceleiași arome, altele schimbă mirosurile fine imediat cum se termină sticluța.

Ingredientele din conținutul parfumurilor reacționează mai bine atunci când intră în contact cu pielea hidratata, aceasta păstrând mirosul proaspăt pentru mai mult timp.
Primul parfum modern, ce avea la bază alcool, a fost lansat în 1370 și se numea Hungary Water.

Parfumarea părului

Podoaba ta capilară suferă mult din cauza alcoolului din conținutul parfumurilor. Această substanță îți poate deshidrata foarte mult părul.

Primul creator de parfumuri a fost de fapt o creatoare – Tapputi.

Apa de colonie, frecvent produs din gama parfumurilor cumpărat pe scară largă, are cea mai mică concentrație de parfum. Denumirea „apa de colonie” provine de la numele orașului german Cologne (Koln). Aici s-a fabricat pentru prima dată această varietate de parfum în 1709 de către Giovanni Maria Farina.

Regimul alimentar, uleiurile produse de propriul corp sau împrejurimile au o influență asupra modalității în care se comportă un parfum.

Cel mai bine vândut parfum

Cel mai bine vândut parfum din perioada modernă este Chanel No 5. Lansat acum aproape un secol, în 1921, celebrul No 5 este prima creație a creatoarei de moda Gabrielle „Coco” Channel și de atunci se vinde fără întrerupere. La fiecare 55 de secunde, în lume se vinde o sticluță din acest parfum.

Parfumurile destinate bărbaților au în general o concentrație mai mică de parfum decât parfumurile destinate femeilor. Concentrația uzuală maximă sub care se vând parfumurile bărbătești este cea a apei de colonie, iar în cazul produselor pentru femei, cea a apei de toaletă.

Parfumurile nu oferă doar o doză de originalitate propriei persoane, acestea au capacitatea de a influența și starea de spirit. Studii de specialitate au demonstrat că unele arome, precum cel de levănțică, îți pot induce o stare de relaxare, iar notele de citrice te vor trezi și învigora instantaneu.

Sursa foto: www.pexels.com

Cum să ai un mic dejun regal

Probabil mulţi dintre noi avem dimineţi când vrem să ne răsfăţăm ca nişte regi/regine, sau pur şi simplu vrem să ne răsfăţăm partenerul în acest mod.
Pe lângă mâncarea ce trebuie să arate ca la un hotel de 5 stele, mai există şi câteva accesorii care transformă un mic dejun la alt nivel. Aşadar, vă prezentăm care ar fi piesele ce pot transforma ritualul matinal într-o adevărată experiență.

Un lucru elegant este ca untul, de exemplu, să fie servit dintr-o untieră și desigur, cu un cuțit pentru unt. Ideal ar fi să alegeţi o untieră din porțelan, metal sau sticlă. Cu siguranţă nu va trece neobservată.

Pentru servirea ceaiului sau cafelei există deja un set complet. Multă lume foloseşte doar ceștile cu farfurioare, însă ar fi de preferat să folosiţi tot tacâmul, adica şi latiera, zaharnița și mici lingurițe.

Mulți preferă pâinea prăjită dimineața. Pe lângă toaster, asigurați-vă că aveți un suport pentru feliile prăjite și un clește, cu care să le manevrați.

Pentru a servi dulceața și gemurile, acestea trebuie de asemenea, să fie prezentate în recipiente mici, fiecare cu lingurița lor. De asemenea, şi mierea va avea nevoie de o piesă specială.

Pentru ceai, asigurați-vă că aveți apă fierbinte în fierbător. Laptele fierbinte trebuie lăsat într-o carafă, pe masă, iar cerealele se vor servi din boluri mari din sticlă transparentă.
Nu uitați de suporturile pentru ouă fierte moi. În lipsa acestora, nu veți putea servi acest deliciu matinal, oul fiert moale. Atât de simplu și atât de gustos.

Mai putem folosi platourile pe mai multe niveluri, deobicei acestea sunt bune pentru servirea dulciurilor, pentru că sunt foarte aspectuoase și aduc o notă importantă de eleganță mesei.

Fructele trebuie să fie și ele prezentate în fructiere generoase, iar aici posibilitățile de alegere sunt nenumărate. Vă puteți alege fructiera după stilul camerei, veselei sau a bugetului disponibil. Dacă tot vorbim de mic dejun regal, o idee ar fi să investiți într-o fructieră de argint sau măcar argintată. Cu siguranţă nu veţi da greş.

Sursa foto: www.pexels.com

Soluţii pentru dezinfectat fructe şi legume

Fructele şi legumele sunt parte integrată din hrana noastră zilnică. Indiferent dacă le cumpărăm dintr-un supermarket sau de la piaţă, acestea conţin urme de pământ, îngrăşăminte chimice şi bacterii, cum ar fi Salmonella sau E.coli care pot produce chiar moartea. Din dorinţa de a dezinfecta, atât cât este cu putinţă, fructele şi legumele, au apărut soluţiile bio sau organice care conţin substanţe naturale şi care elimină mare parte din impurităţile aflate pe coaja vegetalelor.

Soluţie dezinfectantă fructe şi legume I

– 1 cană apă
– 1 cană oţet de vin alb
– 1 lingura bicarbonat de sodiu
– 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
Se amestecă bine ingredientele într-o sticlă şi apoi se pun într-un flacon cu pulverizator. Se agită înainte de folosire.

Soluţie dezinfectantă fructe şi legume II

– 1 cană apă
– 1 cana oţet vin alb
– zeamă de la o lămâie
– câteva picături de ulei esenţial de tea tree (arbore de ceai)
Se amestecă bine ingredientele într-o sticlă şi apoi se pun într-un flacon cu pulverizator. Se agită înainte de folosire.
Mod de utilizare:
Fructele/legumele se clătesc bine cu apă.
Se pulverizează soluţia pe ele şi se freacă uşor în palme timp de 10-15 secunde.
Se clătesc bine cu apă.

Sursa foto: www.pexels.com

Fapte uimitoare despre prăjituri

Majoritatea dintre noi iubim să măncăm prăjiturile. Însă cu siguranţă nu ştiaţi nişte fapte interesante și uimitoare despre ele.

1. Prăjiturile au făcut parte din ritualuri ciudate cu milioane de ani în urmă. Ați auzit de oamenii celți? Ei celebrau un festival ce se numea festivalul Beltane. În timpul festivalului, aceștia luminau vârful unui deal cu focuri și dădeau drumul în jos la prăjiturile rotunde din deal. Dacă prăjitura nu se spărgea, ei credeau că acest lucru va aduce noroc.

2. Prăjiturile joacă cu siguranţă un rol important în timpul unei nunți, dar cum se terminau ceremoniile de nuntă în cele mai vechi timpuri? Fie se spărgea o pâine mare pe partea de sus a capului miresei sau pur și simplu se aruncau în ea cu bucăți de pâine.

3. Vă plac prăjiturile cu brânză? Cât de vechi sunt ele? Se crede că aceste prăjituri există încă din vremurile vechi. La primele Jocuri Olimpice, sportivilor li s-a dat să mănânce aşa ceva.

4. Aţi auzit de plăcintele Whoopie?

Prăjiturile ale căror strat la mijloc este glazurat cu cremă sunt cunoscute ca plăcintele Whoopie. De ce sunt ele numite în acest fel?

Când fermierii se duceau la muncă, femeile Amish au vrut să le dea la pachet ceva bun; prin urmare, ele făceau aceste plăcinte și le puneau bărbaţilor în cutia de pachet. Acești oameni au fost surprinși să vadă plăcinta la pachet și au strigat „Whoopie.” Aşadar, acesta este modul în care aceste plăcinte au ajuns să aibă acest nume. Interesant, nu?

5. Aţi auzit de acele prăjituri mari numite „Babka”? Acestea au fost prăjituri tradiționale făcute de persoanele slave. Aluatul a fost prevăzut ca o plapumă de puf, înainte de a coace prăjitura în cuptor. Prăjiturile „Babka” erau preparate de femeile bune, iar bărbații nu aveau voie să intre în bucătărie până când prăjitura nu era coaptă. De asemenea, ei credeau că atunci când se coace prăjitura, nu trebuia să existe niciun zgomot. Nici măcar să vorbească în șoaptă.

6. În timpul secolului al 17-lea, în Anglia, oamenii credeau că dacă cei necăsătoriţi aveau sub pernă prăjituri cu fructe, vor avea vise dulci cu logodnica lor. Nu este într-adevăr un vis dulce?

Sursa foto: www.pexels.com

Cum să evaluezi un restaurant

Plăcerea de a mânca la restaurante este îndrăgită de o varietate mare de persoane, de la tineri la bătrâni. Dar, desigur, orice restaurant nu atrage mulţimea pentru alte scopuri, ci doar pentru mâncare! Dacă sunteți un consumator pretenţios, acest articol vă va ajuta să alegeți o locaţie bună, în cazul în care ați avut vreodată probleme în a găsi locuri bune pentru a le recomanda prietenilor.

1. Atmosfera / ambianţa

Când păşiţi într-un restaurant, care este primul sentiment pe care îl aveţi? Este elegant, confortabil şi primitor? Prima impresie poate spune foarte multe despre un restaurant. La urma urmei, dacă aveți de gând să petreceţi cel puțin 20 de minute undeva pentru a mânca, ar trebui să vă simţiţi confortabil, nu?

2. Curăţenia

Pare restaurantul a fi curat? Vă vedeţi ștergând scaunele și, probabil, masa înainte de a sta jos? Vă vedeţi gândindu-vă unde să staţi, și nu din cauza peisajului?

3. Serviciile

Ospătarii sunt plăcuţi, comunicativi, eficienţi şi cunoscători? Acest lucru are procentul cel mai ridicat în experienţa restaurantului.

4. Mâncarea

Acest lucru este, fără îndoială, principalul factor al ieşirii dumneavoastră la masă. Dar cum arată mâncarea? Cum este prezentată? Ce gust are? Și cât de mult costă?

Cu aceste întrebări în minte atunci când mâncaţi în oraş, vă puteți dezvolta propria scară de evaluare a oricărui restaurant în care luaţi masa. Desigur, restaurantele bune vor avea, în general, evaluări bune din partea clienţilor obişnuiţi şi nu numai! Ca o persoană ce ia masa în oraş, veţi fi capabil să găsiţi câteva restaurante de bună calitate pe care le veţi putea recomanda şi prietenilor dumneavoastră şi pe care le puteţi frecventa destul de des.

Sursa foto: www.pexels.com