Breaking news:

Double F Barber Shop acum și la Galați!

Pentru unii bărbați e o rutină, pentru alții e...

Gustul verii se simte la Gellini Gelato

Există locuri în care timpul pare să se topească...

Ritmul tendințelor în sport începe la Brăila Mall

Tendințele verii își atrag inspirația din dinamismul vieții urbane,...

Cum să alegi un hotel de lux

Rezervarea în sine a unui hotel de lux este partea uşoară, însă căutările şi alegerile prealabile care pot dura ore sau chiar zile de investigaţie, fac ca acest lucru să devină partea cea mai grea. Chiar şi atunci când aţi găsit hotelul care credeţi că este perfect, nu puteţi fi sigur în totalitate dacă acesta e cel potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Din fericire, este posibil să alegeţi un hotel de lux cu un minim de stres, ştiind de dinainte la ce să vă uitaţi înainte de a procesa rezervarea.

1. Puneţi întrebările potrivite şi găsiţi răspunsurile la aceste întrebări.

• Care este cea mai bună cameră din hotel?
• Care este cel mai bun produs de lux din hotel?
• Ce fel de mâncare trebuie să nu rataţi când mâncaţi de la hotel? Există opinii despre felurile de mâncare?

2. Fiţi sigur la ce să vă aşteptaţi de la un hotel.

Doriţi să combinaţi utilul cu plăcutul? Doriţi să aveţi parte de o vacanţă grozavă? Sau doar să staţi acolo pe timpul unei călătorii de afaceri? Oricare ar fi nevoia dumneavoastră, hotelul trebuie să fie în măsură să îndeplinească toate cerinţele specifice.

3. Alegeţi hotelul după amplasarea sa, un lucru foarte important, de altfel.

De exemplu, dacă doriţi să vă rezervaţi hotelul într-un oraş de la malul mării, atunci cu siguranţă veţi căuta hotelurile de pe litoral, nu neapărat unul din centrul oraşului.

4. Fiţi atenţi la alte lucruri pe care trebuie să le luaţi în considerare.

Unele dintre acestea includ:
La ce distanţă faţă de hotel sunt atracţiile turistice?
Cât de departe este aeroportul sau cea mai apropiată staţie de tren?
Unde sunt situate mall-urile?

5. Uitaţi-vă cu grijă la preţuri.

Mai mult decât atât, bugetul dumneavoastră poate fi depăşit deoarece pot apărea costuri suplimentare de la care nu vă aşteptaţi.

6. Verificaţi site-ul hotelului pentru opinii de la turişti şi notaţi ce găsiţi.

Prin feedback-uri, puteţi obţine părerile altor clienţi cu privire la şederea lor în acel loc.

7. Verificaţi ce evenimente ar putea avea loc în zonă din momentul vizitei dumneavoastră.

8. Luaţi în considerare dacă evenimentele organizate la hotel vă vor deranja sejurul.

Sursa foto: www.pexels.com

Fapte şi diferenţe culturale care fac lumea mai interesantă

1. Există peste 6.000 de limbi vorbite în lumea de azi, multe dintre acestea fiind vorbite de mai mult de câteva sute de mii de oameni. Un top de 10 sau 12 limbi, alcătuieste marea majoritate a tuturor vorbitorilor din lume.

2. Mexicanii sărbătoresc Anul Nou consumând câte 12 struguri la miezul nopţii. Această tradiţie este, de fapt destul de comună în rândul ţărilor din America Latină şi datează din vechi strămoşi.

3. Portoricanii au inventat Pina Colada – o băutura delicioasă pe bază de nucă de cocos. Sorbind o Pina Colada pe o plajă din Puerto Rico este, de fapt, foarte Rico.

4. Dubai deţine cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa, care măsoară o impresionantă înaltime de 2717 metri. În plus, Dubai are în prezent un plan de 120 miliarde de dolari pentru a face Water Discus Hotel, care va fi cel mai mare şi luxos hotel subacvatic din lume.

5. Francezii au cea mai lungă durată de viaţă la femei, cea mai lungă a treia durată de viaţă la bărbaţi, şi au cel mai rapid tren din lume care atinge 357 kilometri pe ora! Dacă simţiţi nevoia de viteză şi dorinţa de a trăi o lungă perioadă de timp, Franţa poate fi ţara dumneavoastră.

6. În Niger, Africa, rata de fertilitate este de 7,1 copii la o femeie – cea mai mare din lume. Africa are mai multe probleme, printre care situaţia lor de fertilitate, cu mulţi copii care nu ajung să trăiască mai mult de cinci ani.

7. Africa este cel mai divers continent lingvistic din lume, cu un interval situat între 800 și 1.500 de limbi vobite.

8. Spania are cea mai mică densitate a populaţiei din toată Europa. Acesta este de cinci ori mai mare decât Marea Britanie în mărime fizică și încă are cu 33% mai puţine persoane.

9. Spania a avut un război civil timp de trei ani, în care au fost ucise peste 500.000 de persoane.

10. Statele Unite cheltuiesc de trei ori mai mult pe armata militară decât următoarele trei ţări puternice la un loc.

Sursa foto: www.pexels.com

“Declarație de iubire” – cartea lunii la Librăria Humanitas din Galați

Cartea va avea 20% reducere în campania 100 de titluri de dragoste cu 20% în lunile februarie și martie.

„Paginile acestei cărţi s-au născut dintr-o idee simplă: fiecare om îşi alcătuieşte de-a lungul vieţii un edificiu afectiv. Măsura în care el este e dată de consistenţa acestui edificiu, de mâna aceea de oameni – ei nu pot fi mulţi – pe care i-a preluat în el şi pe care i-a iubit fără rest, fără umbră, şi împotriva cărora spiritul critic, chiar dacă a fost prezent, a rămas neputincios.

Aceşti oameni puţini care ne fac pe fiecare în parte să nu regretăm că suntem reprezintă, chit că o ştim sau nu, stratul de protecţie care ne ajută să trecem prin viaţă.

Fiecare om face faţă la ce i se întâmplă pentru că este protejat în felul acesta. Fără acest zid de fiinţe iubite care ne înconjoară (indiferent că ele sunt sau nu în viaţă), noi nu am fi buni de nimic. Ne-am destrăma precum într-o atmosferă în care frecarea este prea mare. Sau ne-am pierde, ne-am rătăci pur şi simplu în viaţă. Dacă ura celorlalţi, covârşitoare uneori, invidia lor, mârşăvia lor sunt neputincioase este pentru că există câţiva oameni pe care îi iubim până la capăt”, declară Gabriel Liiceanu vorbind despre volumul „Declaraţie de iubire”.

Cei pe care îi veţi întâlni în paginile acestei cărţi sunt oameni „iubiţi până la capăt”, aşa cum spune autorul ei, de la Monica şi Virgil Ierunca, la Noica sau Creţia, Sebastian sau Dragomir, Henri Wald, Andrei Pleşu sau Horia Bernea. Şi o mărturisire a autorului: „Cu excepţia lui Mihail Sebastian, pe toţi ceilalţi i-am întâlnit în carne şi oase şi ei sunt cei care mi-au construit sau mi-au influenţat destinul”.

Feminitate. Feminism

Noi schimbăm vremurile și vremurile ne schimbă pe noi. Mă uit prin fotografiile de familie și văd cinci generații de femei. Străbunica s-a măritat cu un soț ales de părinți, un bulgar din Sfânta Elena, și a fost gospodină casnică o viață întreagă.

Fiica ei, bunica mea, a trăit două războaie, a asistat la căderea monarhiei și instaurarea comunismului, și a învățat croitorie, pentru că mama ei i-a spus că o femeie trebuie să fie pe picioarele ei și să nu depindă de nimeni.

Fiica ei, mama mea, a trăit în plină dezvoltare tehnologică – a fost martora tranziției de la trăsură la automobil, de la telefonul cu disc la telefonul mobil, de la cuptorul aragazului la microunde. A avut o meserie practică și destul de masculinină, tehnician proiectant.

Fiica ei, eu, am asistat la căderea comunismului și apariția unei așa-zise democrații, care a însemnat instabilitate și incertitudine, și care m-a îndrumat spre o meserie liber-profesionistă.

Fiica mea, Maria, se îndreaptă spre o carieră în artă și este liberă să aleagă în totalitate cum să își administreză viața.
Fiecare generație a avut o amprentă. Dacă străbunicele noastre își așteptau nepoții cu plăcinte coapte în sobă, eu îmi voi aștepta nepoții cu smoothie, Led Zeppelin, Daft Punk și rafturi întregi de cărți. Va exista măcar o generație de bunice cu brațele tatuate, care își vor cuprinde nepoții în ele cu aceeași dragoste ca și strămoșii lor.
Noi ne schimbăm. Iubirea niciodată.

Conferința TEDxCalea Domnească

Dacă încă nu v-ați făcut planurile, vă anunțăm că la Galați se pregătește una dintre cele mai inovative experiențe socio-educative ale primăverii, Conferința TEDxCalea Domnească. Pe 18 martie, pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” vor răsuna idei menite să genereze în mințile participanților conexiuni neașteptate, persective extraordinare, inspirație puternică și exemple demne de urmat.

Cu backgrounduri diferite și inovații remarcabile în domeniile lor, sub motto-ul “Dare to leave a mark’’ conferința îi are ca invitați pe Dragoș Anastasiu, Gelu Duminică, Cristina Dobrescu, Loredana Munteanu, Andreea Raicu, Andy Szekely, Maia Morgenstern, Alin Comșa, Marian Staș, Mircea Serendiuc, Andrei Dunuță, Flavia Oprea și Cristian Axenie.

Evenimentul va începe la ora 10.00 și se va desfășura pe parcursul a opt ore, timp în care participanții vor lua parte la patru serii de discursuri, momente artistice și coffe breakuri dedicate networkingului.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul www.tedxcaleadomneasca.ro, la prețul de 100 lei.

Echipa Rotaract Club „Dunărea de Jos” , gazda acestui eveniment afirmă cu încredere că “TEDx Calea Domnească va duce conceptul TED în Galați la un alt nivel, prin evenimente anuale, ce îşi propun să prezinte pe aceeaşi scenă oameni de valoare, a căror idei vor putea direcţiona în sens pozitiv comunitatea în care trăim.

Pentru detalii și achiziționarea biletelor urmăriți pagina de Facebook TEDxCaleaDomneasca sau www.tedxcaleadomneasca.ro iar pentru asistență tehnică puteți apela unul dintre numerele de telefon : 0746 589 060 sau 0756 247 182.
Cu respect,
Echipa TEDx CaleaDomnească

19 trucuri pentru a face o zi ploioasă mai puțin proastă

1. În cazul în care ești prins într-o ploaie torențială, alergarea te va păstra mai uscat.
2. Purtați întotdeauna șosete subțiri, dacă credeți că picioarele dumneavoastră se vor uda.
3. Dacă știți că o să plouă, luați-vă la dumneavoastră șosete suplimentare.
4. Aveți umbrela ruptă? Cu câteva fire de sârmă se rezolvă!
5. Pantalonii scurți de compresie vor reduce uzura.
6. Asigurați-vă că toți pantofii de piele sunt impermeabili.
7. Chiar dacă nu folosiți de obicei, utilizați un pic de fixativ în zilele ploioase sau umede.
8. Folosiți o tavă cu pietricele pentru încălțăminte pentru a evita răspândirea apei prin toată casa dumneavoastră.
9. Luați-vă o husă de telefon impermeabilă, rezistentă la apă, pentru a preveni deteriorarea telefonului.
10. Verificați-vă talpa încălțămintei.
11. Puneți un ziar în pantofi pentru a-i usca.
12. Să aveți la dumneavoastră întotdeauna un prosop din microfibră.
13. În cazul în care telefonul dumneavoastră se udă, puneți-l într-o suprafață cu orez.
14. Bucurați-vă de o umbrelă mai fancy sau una mai transparentă.
15. Puteți utiliza, de asemenea, niște vopsea pentru a vă face propria umbrelă mai originală.
16. Asigurați-vă că luați vitamina D!
17. Nu uitați să faceți o mulțime de fotografii.
18. Mutați-vă antrenamentul zilnic în interiorul casei.
19. Cel mai bun mod pentru a vă pregăti ziua este atunci când știți exact când o să plouă.

Remodelare, slăbire, epilare definitivă – Echipa Epsilon, prietena corpului și a pielii tale!

Dedicare pentru fiecare client, discreție, servicii personalizate și impecabile! Mai mult decât atât, Centrul Epsilon din Galați e și un loc primitor, unde toți cei care îi calcă pragul se simt ca acasă! Ce ți-ai putea dori în plus, dacă ești în căutarea unui beauty salon centrat pe servicii de remodelare, slăbire, rejuvenare facială, epilare definitivă?

Centrul Epsilon își răsfață clienții – doamne, domni și domnișoare – cu numeroase alte servicii. Dar unul dintre serviciile solicitate este cel de epilare! Asta poate și pentru că, aici, epilarea definitivă e fără pic de durere, prin tehnologia SHR E-light. Și e pretabilă oricărui tip de păr, de orice culoare (nu doar negru)! Iar arhicunoscuta interdicție de a merge la solar după ședință nu mai e valabilă!

De altfel, pentru pielea perfectă a verii 2017, consultanții Epsilon vă recomandă să solicitați încă de pe acum serviciile de epilare cu SHR E-light. Eventual, dacă ați exagerat de sărbători, alături de cele de slăbire!

Pentru alte imperfecțiuni, Epsilon are tot atâtea soluții: tratamente anticelulitice, tratamente ale leziunilor vasculare, depigmentare (pete maronii, pistrui etc), lifting corporal, electrostimulare (slăbire sau tonifiere), servicii de radiofrecvență pentru probleme specifice etc. Și adolescenții cu acnee pot veni la centru! La fel ca alț clienți, și ei beneficiază, gratuit, de diagnoză și de o propunere personalizată de tratament.

Pentru informații apelați 0753774566 (răspund chiar esteticienele!) sau accesați pagina de FB ori www.epsilongalati.ro. Cei mai mulți dintre noii clienți aleg să facă direct o vizită la sediul Centrului, de pe Str. Siderurgiștilor (zona General spre Str. Basarabiei, vizavi de UPC).

De altfel, Epsilon e recomandat nu doar pentru servicii, ci și pentru legătura caldă, prietenoasă și bazată pe încredere cu echipa de esteticiene!

Rafinament franțuzesc și ospitalitate românească – Restaurant Bordeaux, o experiență specială

-De ce să alegem Restaurant Bordeaux?

-Restaurantul Bordeaux este locul potrivit pentru a savura un meniu delicios cu prietenii, pentru o seară relaxantă sau pentru un prânz de afaceri. E perfect pentru o experiență specială, un loc primitor și cald, relaxant și în același timp rafinat. Suntem aici pentru ca orice client să se bucure de servirea ireproșabilă și de preparatele realizate cu măiestrie și cu atenție deplină de o echipă tânără de profesioniști.

-Care sunt specialitățile casei?

-Pasiunea, seriozitatea și un strop de spirit de aventură cu care tratăm arta gătitului! Dacă vorbim de preparate, Pieptul de rață îmbrăcat în fulgi de migdale, cu sos de smochine și piure de mazăre e un preparat savuros, care surprinde prin asocierea de arome și texturi!

-Ce preferă clienții fideli?

-Putem spune că cel mai „curtat” e Ribs-ul! Metoda de preparare slow-cooked e perfectă pentru a obține niște coaste fragede ce se topesc în gură. Apoi le caramelizam în sos barbecue. Iar feedback-ul de la clienți este fantastic!

-Cum își pune amprenta personală chef Enache Sorin în bucătăria Bordeaux?

– Mi-am propus ca împreună cu echipa pe care am format-o aici să readucem în prim-plan tehnici gastronomice clasice franțuzești, multe aproape uitate. Și să le prezentăm într-o formă actuală, modernă, trecută prin filtrul românesc.

-Aveți noutăți în meniu în perioada următoare?

-Călătoria în lumea gusturilor nu se oprește niciodată! Pregătim o serie de preparate definitivate la masă, noi în Galați. Garantat, vă vor încânta simțurile și vă vor îmbia să reveniți!

-Se anunță și alte schimbări în cadrul Restaurantului?

-Pentru a menține la nivelul așteptărilor un restaurant de top, e necesară o constantă evoluție, în sensul asigurării calității produselor oferite, dar și al atenției acordate celor ce ne trec pragul. Ne-am câștigat astfel o carte de vizită care nu doar ne onorează, ci pe care am fost și suntem mereu conștienți că trebuie să o onorăm, la rândul nostru!

O vară de vis la Summer!

Summer înseamnă pentru gălățeni locul acela unde te răcorești după o plimbare ușoară pe Faleză. E restaurantul unde poți vedea show-uri de stand-up, meciurile importante sau poți face karaoke. Din 2017, însă, Summer își propune să te uimească: a angajat unul dintre bucătarii buni din Galați, care a ascultat chemarea Dunării și a rămas acasă, dorind să îți arate ce înseamnă experiența și pasiunea în ale gătitului! Summer trece printr-un proces de rebranding și te invită să te bucuri de experiențe culinare de neuitat!

Gustări pescărești ca în Deltă

La Summer poți încerca, de acum, zacusca de pește făcută în casă, icre, platou perscăresc, somon tartar sau crap marinat ca în Deltă. Rețetele sunt în întregime marca Chef Vali și vă garantăm că nu veți regreta. Meniul de pește continuă cu saramură cu mămăliguță, plachie de crap, somn prăjit, chefal la grătar, doradă sau somon la grătar, cu legume.

Meniu cu de toate pentru toți

Nu lipsesc salatele răcoroase, din care se remarcă, de departe, salata de andive cu nuci și gorgonzola, salata cu muschi de vită sau salata de somon. Fructele de mare sunt gătite cu grijă după rețete inedite: calamar umplut, tentacule calamar în sos roșu, midii Provencale, creveți la grătar. Pentru cei care mănâncă traditional, Chef Vali a pregătit din pui, vită și porc bucate gustoase, din care nu știi ce să alegi mai întâi. Recomandarea lui este să gustați, măcar o dată, coastele de porc barbaque, jambonul de porc copt și afumat după o rețetă proprie, cotlet de porc cu sos brizola (smântână, castraveți murați, mărar, usturoi), Tagliatta (mușchi de vită cu rucola, dulceață de vin roșu și parmesan), T-bone sau antricot de vită la grătar. Puiul e gătit și românește – la ceaun – și chinezește – cu urechi de lemn – în stil italian, Mexican sau coquelet barbaque.

La Summer mai găsești paste făcute în casă, berbecuț gătit în fel și chip, mix-grill-uri, dar și deserturi numai bune de savurat! Poți comanda tiramisu clasic sau cu fructe, lawa cake, cheese cake sau panna cotta.
“Îmi doresc să redau gălățenilor gustul corect, să-i învăț să comande mâncare naturală, să încerce preparate interesante și combinații inedite. Rețeta mea preferată e tagliatelle cu portocale în roșii confiate și proseco. Garantez că vă veți îndrăgosti pe loc!”, explică Chef Vali.

O experiență cât o viață de om!

Chef Vali, pe numele său Vali Enică, vine din Constanța și are o experiență de 27 de ani în bucătărie. A lucrat în țară, pentru restaurante mari, unde a pregătit masa pentru sute de persoane, dar și-a impus stilul în Galați la Viva Club, Divino Club, Flow sau Union Jack – unde se mai gătește și acum după rețetele sale. A fost și în bucătării din mari restaurante în Europa, a furat meserie de la oameni experimentați, la rândul său a creat discipoli cu care se mândrește. Ideile sale sunt rodul unui proces de inspirație. “Noaptea îmi vin cele mai bune rețete. Le vizualizez, iau pixul și scriu! Bucătăria e o armată. Eu sunt singurul bucătar din familie și am convingerea că bărbații pot găti mai bine decât femeile, pentru că nu se tem să inoveze. Femeile sunt mai conservatoare,” spune Chef Vali.

Mâncare bună și naturală, atmosferă estivală, evenimente inedite – e rețeta perfectă pentru o vară de vis la Summer! Iar noi zicem că merită încercat!

Candy Pet Studio – și câinele tău va zâmbi, fericit!

Știu că îl iubiți, pentru că le aduceți, de fiecare dată, ceva bun, îl plimbați prin parc și îl lăsați să vă guste cafeaua. Și totuși, pentru cei care vor să le arate prietenilor lor necuvântători că sunt topiți după ei, există, în Galați, Candy Pet Studio. Un loc unde patrupedele se vor simți răsfățate și iubite. Aici, câinii pot beneficia de spălat, tuns, tratamente speciale pentru blană și pernițe, curățat urechiușe, își pot îngriji unghiile, ba chiar își pot împrospăta respirația.

Salonul e pentru VIP-uri, așa că personalul e pregătit să execute  interesante tunsori: de show sau coafuri speciale, însă atunci când simt nevoia să fie alintați, câinii pot trece pe la salon pentru un simplu periaj sau pentru descâlcirea blăniței.

“Afacerea a pornit din pasiunea mea pentru animale. Am și eu un prieten necuvântător și am făcut cursuri speciale ca să aflu cum să îl îngrijesc.

Acum știu că periajul e  important pentru el și că o blăniță neaerisită poate duce la boli de piele”, a declarat Andreea Petic, managerul Salonului canin Candy Pet Studio. Toate produsele de îngrijire folosite la salon sunt profesionale, din extracte naturiste, iar salonul este dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Patrupedele sunt uscate cu un uscător special, care le suflă și evaporă apa din blăniță.

Candy Pet Studio are adresă de facebook și un număr de telefon unde puteți face programări. “Iubitorii de animale știu deja că îngrijirea părului are o serie de avantaje: se elimină firele de păr moarte, se activează circulația sangvină la nivelul pielii, se stimulează secreția de sebum, se pot descoperi mai ușor leziuni ale pielii. Vă așteptăm la Candy Pet Studio ca să le arătați celor mai buni și fideli prieteni ce este fericirea!”

Candy Pet Studio, str. Roșiori nr. 2,
Bl. BR2, lângă Curățătoria Greenline
Programari: 0756.686.433

De la Vocea României, la Vocea Galațiului – Cristina Vasopol!

Cristina Vasopol are doi copii, o carieră de invidiat și un nume cunoscut, în urma participării la Vocea României. E solistă a Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Galați, susține spectacole în toată țara și coordonează (împreună cu Valentin Vasopol) o Școală de Canto intitulată CrissMusic Canto School. Are propriul band – Jampa Orchestra – cu care cântă live și o mulțime de planuri pe care a dorit să ni le împărtășească.

Cum te-a influențat/ schimbat Vocea României?

Vocea României mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște oameni de muzică, de a cântă alături de ei și mai ales de a apărea pe sticlă. Am avut sentimente care nu se pot descrie în cuvinte, emoții și lacrimi de bucurie, lucruri pe care nu le pot uita prea curând! Am primit încurajări și susținere de la oameni din toată țara, asta nu se întâmplă în fiecare zi!:)

Viața mea după Voce a fost un vis, un vis împlinit, un vis care continuă…

Imediat după ce am născut – eram însărcinată când am participat la show – am început activitatea artistică și la Teatrul Muzical unde am intrat în spectacolul-premieră “Amor cu parfum de altădată”, în regia lui Octavian Jighirgiu.

Ești profesor și artist, ai propriul band, ai concerte și spectacole, dar te ocupi și de tinerele talente de la școala ta de canto. Cum reușești să faci față ritmului?

Într-adevăr, ritmul în care trăiesc este unul alert. Încerc să fac lucrurile să meargă cât mai eficient posibil, din prima! Dăruirea mea în activitățile pe care le am este totală! Recunosc, mai am momente de oboseală, însă mă ajut cu vitamine și cu exerciții fizice la sală!

Ce le insufli tinerilor talentați din Galați pe care tu îi pregătești la CrissMusic Canto School?

Încerc, atât eu cât și soțul meu, Valentin, să le valorificăm la maximum talentul pe care-l au de la Dumnezeu. Apoi le spun că noi, artiștii, avem posibilități extraordinar de mari să cultivăm binele și frumosul, să transmitem mesaje de impact și să devenim noi înșine mai buni!

Mai are timp Cristina Vasopol să fie și mamă și femeie?

Mă străduiesc! Viața m-a învățat să prețuiesc timpul, mai ales cel petrecut în familie…

Sunteți o familie de artiști. Soțul tău, Valentin Vasopol e, de asemenea, o mare voce. Cine cântă mai tare acasă: Cristina sau Valentin? Și cum vă susțineți reciproc în carieră?

Cu certitudine soțul meu cântă mai tare decât mine, în sensul că are mult mai mult volum în voce, însă hotărârile în casă, cele importante, le luăm împreună! Soțul meu este tenor la Teatrul Muzical, probabil că l-ați văzut în multe spectacole (Contesa Marița, Silvia, Amor cu parfum de altădată-spectacol în care jucăm și cântăm împreună). Suntem împreună și acasă și la școala de canto și la teatru! Suntem binecuvântați din acest punct de vedere! În plus, am avut câteva evenimente private unde am cântat împreună și a fost minunat!

Ce planuri ai după ce trecem de această perioadă delicată?

Îmi doresc să scoatem micii artiști de la CrissMusic pe scene, la concursuri, la televiziuni atât în țară cât și peste hotare, îmi mai doresc ca proiectul Jampa Orchestra să strălucească. Această trupă cu oameni de muzică dornici să cânte și să se dăruiască, îmi aduce una din cele mai mari împliniri profesionale: aceea de a cânta cu trupa 100% live. Îmi mai doresc să fiu sănătoasă să pot face tot ce mi-am propus!

O urare pentru publicul gălățean!

Urez publicului gălățean să se bucure de viață, să se ferească de stres și să se hrănescă spiritual! Asta înseamnă că îi aștept pe toți la teatru și la spectacole după ce trecem peste această perioadă dificilă!

Când visurile devin realitate: Andreea Cadar

Andreea Cadar – Manager & PR Havana Ballrooms & Events

Are 32 de ani, doi copii și o carieră de invidiat în două domenii aparent diferite: e un avocat de succes și conduce o afacere care s-a impus în scurt timp: administrează unul dintre elegantele și profesionalele restaurante din Galați – Havana. Andreea-Gabriela Cadar spune că reușești în viață doar urmându-ți visul, înconjurându-te de oameni buni și găsind bucurie în orice lucru.

Trecerea de la avocatură la managementul unui restaurant pare, la prima vedere, neobișnuită:. Ce a declanșat nevoia de schimbare și cum reușiți să faceți faţă solicitărilor de la ambele joburi?
Avocatura este profesia pe care mi-am dorit-o încă din copilărie, afacerea cu restaurantul a venit mai târziu. Există un moment în viață în care realizezi că profesia aleasă își are locul ei bine definit, o practici cu plăcere, însă îți dorești să îți pui amprenta într-un bussines “de suflet”, care te apropie de oameni, care te face să trăiești momente fericite alături de clienții tăi, care îți devin prieteni.

Avocatura reprezintă “obligația” asumată sub forma profesiei, iar managementul saloanelor de evenimente reprezintă pasiunea pentru un altfel de business.

În ambele, interacționezi cu oameni! Havana, așa cum am numit Restaurantul, reprezintă Centrul de Evenimente Fericite, unde oamenii vin și lasă în grijă ta cele mai frumoase momente din viață lor: nuntă, botez, majorat, petrecere de sfârșit de an, etc. Știi sigur că își vor aminti de tine peste ani și ani, important este să își amintească frumos! Havana înseamnă pentru mine pasiune, dedicație, continuă dezvoltare, implicare.

Cât de greu e să schimbi mentalităţi și să încerci să aduci servicii de calitate în zona de consum?

Este adevărat că mentalitatea preconcepută încă există, însă în zona de organizare de evenimente mă pot mândri cu o echipă de oameni pregătiți care reușesc să arate partea frumoasă a lucrurilor, să câștige încrederea clienților și, la final, au mulțumirea datoriei împlinite. În ceea ce privește serviciile, da, clienții din Galați, atât pe parte de companii, cât și persoanele fizice, sunt deschiși la nou și încep să meargă pe calitate și nu pe cantitate, ca pe vremuri. Ne apropiem de gândirea ocidentală, vrem și noi eleganța și luxul care se văd, uneori, la TV.

Cât de ofertant e orașul Galați pentru o femeie de carieră, care se ocupă și de o afacere, pe cont propriu?

Galațiul este un oraș cu mult potențial, este un oraș care se dezvoltă pe zi ce trece. Regretul este că, deși există potențial, așa cum am mai spus, forța de muncă cu adevărat pregătită alege să plece în orașe precum București, Constanța, Brașov, Cluj, etc, unde oportunitățile de dezvoltare personală și profesională sunt mai mari. Nu poți fi bun la toate și nu le poți face de unul singur pe toate, de aceea ai nevoie de oameni pregătiți, care să fie pe aceeași lungime cu ține, oameni cu inițiativă, oameni pozitivi, iar în Galați este dificil să găsești, nu pentru că nu ar exista, ci pentru că aleg să migreze.

Cea mai importantă lecție învăţată până acum?

Clientul nu iartă! În ambele job-uri pe care le practic, oamenii cu care interacționez sunt clienți. Nu îți poți permite să ai o zi proastă, pentru că acea zi este fie decisivă, fie cea mai fericită zi din viață lor, iar ei se bazează pe ține, omul care i-a asigurat că lucrurile vor decurge conform planului, în cele mai mici detalii. Trebuie să fii prezent, să fii acolo, implicat 100% în ceea ce faci!

Cel mai greu moment de până acum?

Din fericire, nu au existat momente grele nici în plan personal, nici profesional, au fost momente neplăcute, în care a fost dificil să iau o decizie importantă. În astfel de momente, mă bazez doar pe feeling și îi dau înainte!

Planuri de dezvoltare pe 2017?

În curând vom fi pe piața de catering&delivery cu produse marca “Havana”. Totodată, lucrez la proiectul privind deschiderea unui restaurant à la carte, cu specific. Avem și alte planuri, însă, momentan, suntem la fază de “pus pe hârtie.”