Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Universul inedit al bijuteriilor Teratai, disponibil până acum doar...

O nouă aventură la Brăila Mall: CĂLĂTORIE ÎN MULTIVERS!

Dacă ești pasionat de inovațiile în tehnologie sau pur...

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

19 trucuri pentru a face o zi ploioasă mai puțin proastă

1. În cazul în care ești prins într-o ploaie torențială, alergarea te va păstra mai uscat.
2. Purtați întotdeauna șosete subțiri, dacă credeți că picioarele dumneavoastră se vor uda.
3. Dacă știți că o să plouă, luați-vă la dumneavoastră șosete suplimentare.
4. Aveți umbrela ruptă? Cu câteva fire de sârmă se rezolvă!
5. Pantalonii scurți de compresie vor reduce uzura.
6. Asigurați-vă că toți pantofii de piele sunt impermeabili.
7. Chiar dacă nu folosiți de obicei, utilizați un pic de fixativ în zilele ploioase sau umede.
8. Folosiți o tavă cu pietricele pentru încălțăminte pentru a evita răspândirea apei prin toată casa dumneavoastră.
9. Luați-vă o husă de telefon impermeabilă, rezistentă la apă, pentru a preveni deteriorarea telefonului.
10. Verificați-vă talpa încălțămintei.
11. Puneți un ziar în pantofi pentru a-i usca.
12. Să aveți la dumneavoastră întotdeauna un prosop din microfibră.
13. În cazul în care telefonul dumneavoastră se udă, puneți-l într-o suprafață cu orez.
14. Bucurați-vă de o umbrelă mai fancy sau una mai transparentă.
15. Puteți utiliza, de asemenea, niște vopsea pentru a vă face propria umbrelă mai originală.
16. Asigurați-vă că luați vitamina D!
17. Nu uitați să faceți o mulțime de fotografii.
18. Mutați-vă antrenamentul zilnic în interiorul casei.
19. Cel mai bun mod pentru a vă pregăti ziua este atunci când știți exact când o să plouă.

Remodelare, slăbire, epilare definitivă – Echipa Epsilon, prietena corpului și a pielii tale!

Dedicare pentru fiecare client, discreție, servicii personalizate și impecabile! Mai mult decât atât, Centrul Epsilon din Galați e și un loc primitor, unde toți cei care îi calcă pragul se simt ca acasă! Ce ți-ai putea dori în plus, dacă ești în căutarea unui beauty salon centrat pe servicii de remodelare, slăbire, rejuvenare facială, epilare definitivă?

Centrul Epsilon își răsfață clienții – doamne, domni și domnișoare – cu numeroase alte servicii. Dar unul dintre serviciile solicitate este cel de epilare! Asta poate și pentru că, aici, epilarea definitivă e fără pic de durere, prin tehnologia SHR E-light. Și e pretabilă oricărui tip de păr, de orice culoare (nu doar negru)! Iar arhicunoscuta interdicție de a merge la solar după ședință nu mai e valabilă!

De altfel, pentru pielea perfectă a verii 2017, consultanții Epsilon vă recomandă să solicitați încă de pe acum serviciile de epilare cu SHR E-light. Eventual, dacă ați exagerat de sărbători, alături de cele de slăbire!

Pentru alte imperfecțiuni, Epsilon are tot atâtea soluții: tratamente anticelulitice, tratamente ale leziunilor vasculare, depigmentare (pete maronii, pistrui etc), lifting corporal, electrostimulare (slăbire sau tonifiere), servicii de radiofrecvență pentru probleme specifice etc. Și adolescenții cu acnee pot veni la centru! La fel ca alț clienți, și ei beneficiază, gratuit, de diagnoză și de o propunere personalizată de tratament.

Pentru informații apelați 0753774566 (răspund chiar esteticienele!) sau accesați pagina de FB ori www.epsilongalati.ro. Cei mai mulți dintre noii clienți aleg să facă direct o vizită la sediul Centrului, de pe Str. Siderurgiștilor (zona General spre Str. Basarabiei, vizavi de UPC).

De altfel, Epsilon e recomandat nu doar pentru servicii, ci și pentru legătura caldă, prietenoasă și bazată pe încredere cu echipa de esteticiene!

Rafinament franțuzesc și ospitalitate românească – Restaurant Bordeaux, o experiență specială

-De ce să alegem Restaurant Bordeaux?

-Restaurantul Bordeaux este locul potrivit pentru a savura un meniu delicios cu prietenii, pentru o seară relaxantă sau pentru un prânz de afaceri. E perfect pentru o experiență specială, un loc primitor și cald, relaxant și în același timp rafinat. Suntem aici pentru ca orice client să se bucure de servirea ireproșabilă și de preparatele realizate cu măiestrie și cu atenție deplină de o echipă tânără de profesioniști.

-Care sunt specialitățile casei?

-Pasiunea, seriozitatea și un strop de spirit de aventură cu care tratăm arta gătitului! Dacă vorbim de preparate, Pieptul de rață îmbrăcat în fulgi de migdale, cu sos de smochine și piure de mazăre e un preparat savuros, care surprinde prin asocierea de arome și texturi!

-Ce preferă clienții fideli?

-Putem spune că cel mai „curtat” e Ribs-ul! Metoda de preparare slow-cooked e perfectă pentru a obține niște coaste fragede ce se topesc în gură. Apoi le caramelizam în sos barbecue. Iar feedback-ul de la clienți este fantastic!

-Cum își pune amprenta personală chef Enache Sorin în bucătăria Bordeaux?

– Mi-am propus ca împreună cu echipa pe care am format-o aici să readucem în prim-plan tehnici gastronomice clasice franțuzești, multe aproape uitate. Și să le prezentăm într-o formă actuală, modernă, trecută prin filtrul românesc.

-Aveți noutăți în meniu în perioada următoare?

-Călătoria în lumea gusturilor nu se oprește niciodată! Pregătim o serie de preparate definitivate la masă, noi în Galați. Garantat, vă vor încânta simțurile și vă vor îmbia să reveniți!

-Se anunță și alte schimbări în cadrul Restaurantului?

-Pentru a menține la nivelul așteptărilor un restaurant de top, e necesară o constantă evoluție, în sensul asigurării calității produselor oferite, dar și al atenției acordate celor ce ne trec pragul. Ne-am câștigat astfel o carte de vizită care nu doar ne onorează, ci pe care am fost și suntem mereu conștienți că trebuie să o onorăm, la rândul nostru!

O vară de vis la Summer!

Summer înseamnă pentru gălățeni locul acela unde te răcorești după o plimbare ușoară pe Faleză. E restaurantul unde poți vedea show-uri de stand-up, meciurile importante sau poți face karaoke. Din 2017, însă, Summer își propune să te uimească: a angajat unul dintre bucătarii buni din Galați, care a ascultat chemarea Dunării și a rămas acasă, dorind să îți arate ce înseamnă experiența și pasiunea în ale gătitului! Summer trece printr-un proces de rebranding și te invită să te bucuri de experiențe culinare de neuitat!

Gustări pescărești ca în Deltă

La Summer poți încerca, de acum, zacusca de pește făcută în casă, icre, platou perscăresc, somon tartar sau crap marinat ca în Deltă. Rețetele sunt în întregime marca Chef Vali și vă garantăm că nu veți regreta. Meniul de pește continuă cu saramură cu mămăliguță, plachie de crap, somn prăjit, chefal la grătar, doradă sau somon la grătar, cu legume.

Meniu cu de toate pentru toți

Nu lipsesc salatele răcoroase, din care se remarcă, de departe, salata de andive cu nuci și gorgonzola, salata cu muschi de vită sau salata de somon. Fructele de mare sunt gătite cu grijă după rețete inedite: calamar umplut, tentacule calamar în sos roșu, midii Provencale, creveți la grătar. Pentru cei care mănâncă traditional, Chef Vali a pregătit din pui, vită și porc bucate gustoase, din care nu știi ce să alegi mai întâi. Recomandarea lui este să gustați, măcar o dată, coastele de porc barbaque, jambonul de porc copt și afumat după o rețetă proprie, cotlet de porc cu sos brizola (smântână, castraveți murați, mărar, usturoi), Tagliatta (mușchi de vită cu rucola, dulceață de vin roșu și parmesan), T-bone sau antricot de vită la grătar. Puiul e gătit și românește – la ceaun – și chinezește – cu urechi de lemn – în stil italian, Mexican sau coquelet barbaque.

La Summer mai găsești paste făcute în casă, berbecuț gătit în fel și chip, mix-grill-uri, dar și deserturi numai bune de savurat! Poți comanda tiramisu clasic sau cu fructe, lawa cake, cheese cake sau panna cotta.
“Îmi doresc să redau gălățenilor gustul corect, să-i învăț să comande mâncare naturală, să încerce preparate interesante și combinații inedite. Rețeta mea preferată e tagliatelle cu portocale în roșii confiate și proseco. Garantez că vă veți îndrăgosti pe loc!”, explică Chef Vali.

O experiență cât o viață de om!

Chef Vali, pe numele său Vali Enică, vine din Constanța și are o experiență de 27 de ani în bucătărie. A lucrat în țară, pentru restaurante mari, unde a pregătit masa pentru sute de persoane, dar și-a impus stilul în Galați la Viva Club, Divino Club, Flow sau Union Jack – unde se mai gătește și acum după rețetele sale. A fost și în bucătării din mari restaurante în Europa, a furat meserie de la oameni experimentați, la rândul său a creat discipoli cu care se mândrește. Ideile sale sunt rodul unui proces de inspirație. “Noaptea îmi vin cele mai bune rețete. Le vizualizez, iau pixul și scriu! Bucătăria e o armată. Eu sunt singurul bucătar din familie și am convingerea că bărbații pot găti mai bine decât femeile, pentru că nu se tem să inoveze. Femeile sunt mai conservatoare,” spune Chef Vali.

Mâncare bună și naturală, atmosferă estivală, evenimente inedite – e rețeta perfectă pentru o vară de vis la Summer! Iar noi zicem că merită încercat!

Candy Pet Studio – și câinele tău va zâmbi, fericit!

Știu că îl iubiți, pentru că le aduceți, de fiecare dată, ceva bun, îl plimbați prin parc și îl lăsați să vă guste cafeaua. Și totuși, pentru cei care vor să le arate prietenilor lor necuvântători că sunt topiți după ei, există, în Galați, Candy Pet Studio. Un loc unde patrupedele se vor simți răsfățate și iubite. Aici, câinii pot beneficia de spălat, tuns, tratamente speciale pentru blană și pernițe, curățat urechiușe, își pot îngriji unghiile, ba chiar își pot împrospăta respirația.

Salonul e pentru VIP-uri, așa că personalul e pregătit să execute  interesante tunsori: de show sau coafuri speciale, însă atunci când simt nevoia să fie alintați, câinii pot trece pe la salon pentru un simplu periaj sau pentru descâlcirea blăniței.

“Afacerea a pornit din pasiunea mea pentru animale. Am și eu un prieten necuvântător și am făcut cursuri speciale ca să aflu cum să îl îngrijesc.

Acum știu că periajul e  important pentru el și că o blăniță neaerisită poate duce la boli de piele”, a declarat Andreea Petic, managerul Salonului canin Candy Pet Studio. Toate produsele de îngrijire folosite la salon sunt profesionale, din extracte naturiste, iar salonul este dotat cu echipamente de ultimă generaţie. Patrupedele sunt uscate cu un uscător special, care le suflă și evaporă apa din blăniță.

Candy Pet Studio are adresă de facebook și un număr de telefon unde puteți face programări. “Iubitorii de animale știu deja că îngrijirea părului are o serie de avantaje: se elimină firele de păr moarte, se activează circulația sangvină la nivelul pielii, se stimulează secreția de sebum, se pot descoperi mai ușor leziuni ale pielii. Vă așteptăm la Candy Pet Studio ca să le arătați celor mai buni și fideli prieteni ce este fericirea!”

Candy Pet Studio, str. Roșiori nr. 2,
Bl. BR2, lângă Curățătoria Greenline
Programari: 0756.686.433

De la Vocea României, la Vocea Galațiului – Cristina Vasopol!

Cristina Vasopol are doi copii, o carieră de invidiat și un nume cunoscut, în urma participării la Vocea României. E solistă a Teatrului Muzical “Nae Leonard” din Galați, susține spectacole în toată țara și coordonează (împreună cu Valentin Vasopol) o Școală de Canto intitulată CrissMusic Canto School. Are propriul band – Jampa Orchestra – cu care cântă live și o mulțime de planuri pe care a dorit să ni le împărtășească.

Cum te-a influențat/ schimbat Vocea României?

Vocea României mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște oameni de muzică, de a cântă alături de ei și mai ales de a apărea pe sticlă. Am avut sentimente care nu se pot descrie în cuvinte, emoții și lacrimi de bucurie, lucruri pe care nu le pot uita prea curând! Am primit încurajări și susținere de la oameni din toată țara, asta nu se întâmplă în fiecare zi!:)

Viața mea după Voce a fost un vis, un vis împlinit, un vis care continuă…

Imediat după ce am născut – eram însărcinată când am participat la show – am început activitatea artistică și la Teatrul Muzical unde am intrat în spectacolul-premieră “Amor cu parfum de altădată”, în regia lui Octavian Jighirgiu.

Ești profesor și artist, ai propriul band, ai concerte și spectacole, dar te ocupi și de tinerele talente de la școala ta de canto. Cum reușești să faci față ritmului?

Într-adevăr, ritmul în care trăiesc este unul alert. Încerc să fac lucrurile să meargă cât mai eficient posibil, din prima! Dăruirea mea în activitățile pe care le am este totală! Recunosc, mai am momente de oboseală, însă mă ajut cu vitamine și cu exerciții fizice la sală!

Ce le insufli tinerilor talentați din Galați pe care tu îi pregătești la CrissMusic Canto School?

Încerc, atât eu cât și soțul meu, Valentin, să le valorificăm la maximum talentul pe care-l au de la Dumnezeu. Apoi le spun că noi, artiștii, avem posibilități extraordinar de mari să cultivăm binele și frumosul, să transmitem mesaje de impact și să devenim noi înșine mai buni!

Mai are timp Cristina Vasopol să fie și mamă și femeie?

Mă străduiesc! Viața m-a învățat să prețuiesc timpul, mai ales cel petrecut în familie…

Sunteți o familie de artiști. Soțul tău, Valentin Vasopol e, de asemenea, o mare voce. Cine cântă mai tare acasă: Cristina sau Valentin? Și cum vă susțineți reciproc în carieră?

Cu certitudine soțul meu cântă mai tare decât mine, în sensul că are mult mai mult volum în voce, însă hotărârile în casă, cele importante, le luăm împreună! Soțul meu este tenor la Teatrul Muzical, probabil că l-ați văzut în multe spectacole (Contesa Marița, Silvia, Amor cu parfum de altădată-spectacol în care jucăm și cântăm împreună). Suntem împreună și acasă și la școala de canto și la teatru! Suntem binecuvântați din acest punct de vedere! În plus, am avut câteva evenimente private unde am cântat împreună și a fost minunat!

Ce planuri ai după ce trecem de această perioadă delicată?

Îmi doresc să scoatem micii artiști de la CrissMusic pe scene, la concursuri, la televiziuni atât în țară cât și peste hotare, îmi mai doresc ca proiectul Jampa Orchestra să strălucească. Această trupă cu oameni de muzică dornici să cânte și să se dăruiască, îmi aduce una din cele mai mari împliniri profesionale: aceea de a cânta cu trupa 100% live. Îmi mai doresc să fiu sănătoasă să pot face tot ce mi-am propus!

O urare pentru publicul gălățean!

Urez publicului gălățean să se bucure de viață, să se ferească de stres și să se hrănescă spiritual! Asta înseamnă că îi aștept pe toți la teatru și la spectacole după ce trecem peste această perioadă dificilă!

Când visurile devin realitate: Andreea Cadar

Andreea Cadar – Manager & PR Havana Ballrooms & Events

Are 32 de ani, doi copii și o carieră de invidiat în două domenii aparent diferite: e un avocat de succes și conduce o afacere care s-a impus în scurt timp: administrează unul dintre elegantele și profesionalele restaurante din Galați – Havana. Andreea-Gabriela Cadar spune că reușești în viață doar urmându-ți visul, înconjurându-te de oameni buni și găsind bucurie în orice lucru.

Trecerea de la avocatură la managementul unui restaurant pare, la prima vedere, neobișnuită:. Ce a declanșat nevoia de schimbare și cum reușiți să faceți faţă solicitărilor de la ambele joburi?
Avocatura este profesia pe care mi-am dorit-o încă din copilărie, afacerea cu restaurantul a venit mai târziu. Există un moment în viață în care realizezi că profesia aleasă își are locul ei bine definit, o practici cu plăcere, însă îți dorești să îți pui amprenta într-un bussines “de suflet”, care te apropie de oameni, care te face să trăiești momente fericite alături de clienții tăi, care îți devin prieteni.

Avocatura reprezintă “obligația” asumată sub forma profesiei, iar managementul saloanelor de evenimente reprezintă pasiunea pentru un altfel de business.

În ambele, interacționezi cu oameni! Havana, așa cum am numit Restaurantul, reprezintă Centrul de Evenimente Fericite, unde oamenii vin și lasă în grijă ta cele mai frumoase momente din viață lor: nuntă, botez, majorat, petrecere de sfârșit de an, etc. Știi sigur că își vor aminti de tine peste ani și ani, important este să își amintească frumos! Havana înseamnă pentru mine pasiune, dedicație, continuă dezvoltare, implicare.

Cât de greu e să schimbi mentalităţi și să încerci să aduci servicii de calitate în zona de consum?

Este adevărat că mentalitatea preconcepută încă există, însă în zona de organizare de evenimente mă pot mândri cu o echipă de oameni pregătiți care reușesc să arate partea frumoasă a lucrurilor, să câștige încrederea clienților și, la final, au mulțumirea datoriei împlinite. În ceea ce privește serviciile, da, clienții din Galați, atât pe parte de companii, cât și persoanele fizice, sunt deschiși la nou și încep să meargă pe calitate și nu pe cantitate, ca pe vremuri. Ne apropiem de gândirea ocidentală, vrem și noi eleganța și luxul care se văd, uneori, la TV.

Cât de ofertant e orașul Galați pentru o femeie de carieră, care se ocupă și de o afacere, pe cont propriu?

Galațiul este un oraș cu mult potențial, este un oraș care se dezvoltă pe zi ce trece. Regretul este că, deși există potențial, așa cum am mai spus, forța de muncă cu adevărat pregătită alege să plece în orașe precum București, Constanța, Brașov, Cluj, etc, unde oportunitățile de dezvoltare personală și profesională sunt mai mari. Nu poți fi bun la toate și nu le poți face de unul singur pe toate, de aceea ai nevoie de oameni pregătiți, care să fie pe aceeași lungime cu ține, oameni cu inițiativă, oameni pozitivi, iar în Galați este dificil să găsești, nu pentru că nu ar exista, ci pentru că aleg să migreze.

Cea mai importantă lecție învăţată până acum?

Clientul nu iartă! În ambele job-uri pe care le practic, oamenii cu care interacționez sunt clienți. Nu îți poți permite să ai o zi proastă, pentru că acea zi este fie decisivă, fie cea mai fericită zi din viață lor, iar ei se bazează pe ține, omul care i-a asigurat că lucrurile vor decurge conform planului, în cele mai mici detalii. Trebuie să fii prezent, să fii acolo, implicat 100% în ceea ce faci!

Cel mai greu moment de până acum?

Din fericire, nu au existat momente grele nici în plan personal, nici profesional, au fost momente neplăcute, în care a fost dificil să iau o decizie importantă. În astfel de momente, mă bazez doar pe feeling și îi dau înainte!

Planuri de dezvoltare pe 2017?

În curând vom fi pe piața de catering&delivery cu produse marca “Havana”. Totodată, lucrez la proiectul privind deschiderea unui restaurant à la carte, cu specific. Avem și alte planuri, însă, momentan, suntem la fază de “pus pe hârtie.”

Mihai Albu: un pantof e ca o casă!

Mihai Albu – designer pantofi

Este arhitect – a absolvit Institutul de Arhitectură „Ion Mincu”- și totuși, a performat într-un alt domeniu: pantofii săi se vând ca pâinea caldă în țară și peste hotare iar numele său e un brand în designul de încălțăminte. Creațiile Mihai Albu sunt feminine și șocante, tocurile scad rar sub 7 centimetri, culorile sunt tari și fiecare accesoriu are o „poveste”. Designerul nu se ferește de liniile îndrăznețe, formele structurale, asocierile neobișnuite. Din atelierul propriu, în care se făuresc cele mai interesante perechi de pantofi, Mihai Albu a vorbit despre tendințe, planuri de viitor, despre artă și stil.

Adio platforme!

Eu nu țin cont de tendințe, eu am reperele mele. Nu mă inspir din ce se întâmplă pe piață, fie ea și internațională, ci creez în funcție de eveniment și persoană, păstrând doar niște cerințe firești, cum ar fi forma tocului sau a vârfului.

Voi renunța, în 2017 la platforme.

Asta înseamnă că renunț la structuri, tocuri suprapuse, voi apela la alte artificii: prinderi spectaculoase sau combinații inedite de culori. Păstrez tocul, care trebuie să aibă între 7 și 11 centimetri. Există două linii de creație: tocuri groase sau foarte subțiri, iar culorile sunt de primăvară-vară, tari, metalizate. 95% dintre pantofii mei au tocurile foarte înalte, pentru că atunci când tocul e mare, poți construi. Spectaculozitatea și rafinamentul unui model de pantof apar atunci când acesta are toc. Un pantof înalt poate schimba lumea, pentru că inspiră eleganță, prestanță, rafinament.

Arhitectul pantofilor

Stilul meu e consecvent, doar temele se schimbă. Eu sunt un arhitect: pantofii mei păstrează compoziția, structura și formula artistică a unei construcții. În creație eu adopt, transform linii și tendințe din arhitectură, cu o compoziție studiată: baroc, rocoro, deconstructivism, cubism, art-nouveau, etc. Un pantof e ca o casă mai mică, are bază, fațadă, coloane, structură de rezistență, prinderi, legături. Construcția se mulează pe anatomia piciorului, care trebuie să se simtă în pantof așa cum se simte un om la el acasă.

Operele de artă se expun în muzeu!

Pe 2017, voi expune creațiile mele în cadrul unor Expoziții de Încălțăminte la Muzeul de Artă Contemporană din Londra. Nu e o noutate, în ultimii 4-5 ani am reușit să particip la peste 10 astfel de expoziții. Și voi continua colaborarea mea cu designeri și stiliști, în special cu brăileanca voastră, Mimi Chipăilă. Împreună am conceput teme pentru ședințe foto profesionale, în plan național și internațional.

Accentul pe detalii

Primele criterii avute în vedere în alegerea pantofilor potriviți pentru o ținută sunt: comoditatea și aspectul. Un pantof frumos poate salva o rochie ternă, pe de altă parte, o încălțăminte prost aleasă poate strica efectul unei rochii elegante. Când asortăm, facem focus de culoare pe unul dintre accesorii și ținem cont de cele mai mici detalii ale ținutei. Sunt ocazii – cum ar fi, de exemplu, participarea la un bal – unde geanta se asortează cu pantofii. Alminteri, nu! Cred cu tărie că, în decursul unei vieți, o femeie trebuie să treacă prin toate tendințele și să poarte toate tipurile de toc: platformă, pătrat, stiletto sau zero.

Cine este Mihai Albu?

-1999 inaugurează lanțul de magazine AMI Design, de al căror design interior se ocupă personal
-colaborează cu designerii de succes din România: Răzvan Ciobanu, Ingrid Vlasov, Rita Mureșan, Cătălin Botezatu, Liliana Turoiu Udrea, Laura Olteanu, Zina Dumitrescu, Eli Laslean, Casa I.D.Sarrierri.
-din 2002, semnătura designerului Mihai Albu se regăsește pe trei colecții distincte de încălțăminte și marochinărie: „Mihai Albu”- colecții de sezon, disponibile în magazinele Mihai Albu, „Mihai Albu pentru…”-colecții exclusive de încălțăminte și marochinărie, create pentru casele de modă din România și „Mihai Albu Exclusive”-creații unicat, personalizate.
-este autorul unor inovații cum ar fi pantoful cu trenă (creat pentru Laura Olteanu) sau piesa care reunește caracteristicile unei sanda-pantof-sabot-gheată-cizmă (creată pentru ARGOS).
– are două recorduri mondiale: pentru cei mai înalți pantofi purtabili (31 și, ulterior, 37 cm).
-numele său apare în “Shoegasm”, catalogul enciclopedic de istorie a pantofului, alaturi de Loboutin sau Manolo Blahnik.

 

Credite foto: www.mihaialbu.ro

Modul corect de a comanda o băutură într-un bar

Românilor le place sa meargă în cluburi si baruri pentru a bea ceva și pentru a socializa, dar mulți nu înțeleg modul corect de a comanda o băutură. Iată cum să faci acest lucru:

1. Când ajungi la bar, ar trebui să știi deja ce vrei. Dacă nu, uită-te mai întâi ce băuturi sunt disponibile. Dacă vrei să comanzi o bere sau un shot, poți sări peste această etapă.

2. Decide dacă dorești rom, gin, vodkă, tequila, whiskey sau vreun fel de lichior. Alege tipul de alcool mai întâi, şi apoi cu ce să fie mixat. În cazul în care barmanul aude suc sau apă minerală prima oară, va presupune că doar asta vrei să bei, fără partea cu alcoolul.

3. Când vrei să comanzi şi eşti în faţa barului, asigură-te că ai banii pregătiţi în mână, iar barmanul îşi va da seama că eşti gata pentru a comanda.

4. În cele mai multe baruri si cluburi este gălăgie, aşa că ideal ar fi să comanzi cu voce tare şi clar, însă nu omite un detaliu important. Dacă ceri de exemplu „whiskey și cola”, fără a specifica tipul de whiskey, pentru barman va fi frustrant pentru că nu va şti exact ce fel de combinaţie să facă, deoarece nu ştie preferinţele tale. Din această cauză, acesta este obligat să te întrebe toate detaliile pentru a nu da greş comenzii tale, și asltfel s-ar pierde timp pentru alţi clienţi care îşi aşteaptă rândul.

5. Nu este necesar să repeţi întreaga comandă barmanului decât dacă îţi cere el asta.

6. Un barman nu va reţine băuturile tale într-o tură aglomerată. Majoritatea barmanilor nu au o memorie perfectă, așa că ajută-i, nu-i hărţui, cerându-le ceea ce ai avut ultima oară, și să te simţi ofensat dacă nu-şi amintesc. Ei sunt oameni ocupati ce fac o mulțime de lucruri asa că fi fericit că aceştia îţi pot lua comanda.

Sursa foto: www.pexels.com

Lucruri interesante despre somn

Este bine ştiut faptul că somnul reprezintă o stare fiziologică de repaus total, timp în care tot organismul se reface pentru ca a doua zi să ne reluăm activitatea. Deşi savanţii nu au reuşit să desluşească pe deplin acest fenomen, există totuşi destule informaţii care să ne ajute să ne dăm seama ce se întâmplă cu noi în momentul în care adormim. Aşadar, vă prezentăm câteva lucruri interesante de ştiut.

1. Fiecare dintre noi are nevoie de un anumit număr de ore de somn zilnic, bineînţeles în funcţie de vârstă. Aşadar, bebeluşii au nevoie de circa 16 ore de somn pe zi, copiii cu vârstele între 3 şi 12 ani dorm în jur de 10 ore, între 13 şi 18 ani – 9 ore, după 19 ani, dormim cam 8 ore, iar după 65 de ani ne sunt suficiente 6 ore.

2. Atunci când dormim, organismul eliberează hormoni importanţi pentru ca celulele şi creierul să se poată regenera, iar întreg corpul să elimine toxinele acumulate peste zi.
[interscroller_banner_mobile bannerid=”3″]
[interscroller_banner_web bannerid=”2″]

3. Se spune că nu există vise ştiinţifico-fantastice. Visăm numai persoane şi locuri pe care le-am mai văzut, chiar dacă nu ne mai amintim de ele. Referitor la “premoniţii”, oamenii de ştiinţă preferă să nu se pronunţe asupra acestui concept.

4. Parasomnia reprezintă totalitatea tulburărilor ce însoţesc somnul, normale în timpul copilăriei şi patologice dacă persistă la maturitate. De exemplu, agitaţia şi mişcările bruşte, generate de coşmaruri, somnambulismul, bruxismul.

5. Ştiaţi că 12% dintre noi visează numai în alb şi negru? Potrivit cercetătorilor, procentul era mai mare înainte de apariţia televizoarelor color!

6. A visa este un lucru cât se poate de normal. Se spune că persoanele care nu visează niciodată au tulburări de personalitate.

7. Până şi poziţia în care dormim poate spune câte ceva despre personalitatea noastră. Poziţia fetusului (pe o parte, cu genunchii adunaţi) este preferata a 41% dintre noi. Poziţia soldatului (pe spate) este adoptată de 8% dintre noi. Aici se încadrează o mare pate dintre femeile care şi în timpul somnului sunt obsedate de frumuseţe. Specialiştii spun că somnul pe o parte facilitează apariţia ridurilor, în timp ce somnul pe spate întinde tenul.

8. Deşi sună trist, însă este adevărat, 1 din 4 cupluri căsătorite dorm în paturi separate. Este vorba, desigur, în cea mai mare parte, despre persoanele în vârstă, deranjate de sforăitul partenerului sau de alte tabieturi ale acestuia.

9. În caz că nu ştiaţi, somnul este mai important decât mâncarea. În lipsa alimentaţiei, decesul cauzat de foame survine în 2 săptămâni, în timp ce 10 zile fără somn sunt suficiente pentru a ne fi fatale.

10. Ţineţi minte ce aţi visat? După 5 minute de la trezire, 50% din vis va fi şters, iar după 10 minute nu ne vom mai aminti circa 90% din vis.

Sursa foto: www.pexels.com

Greşeli de evitat la sală

Mulţi dintre noi am mers de multe ori la sală şi nu ştiam cu ce să începem, având de ales între prea multe echipamente şi fără să ne dăm seama, am trecut peste unele etape importante din cadrul antrenamentului. Vă prezentăm care sunt cele mai importante greşeli de evitat la sală pentru a obţine rezultate mult mai bune şi într-un timp mai scurt.

Sari peste încălzire

Poate că nu faci această greşeală foarte des, însă sunt zile în care sari peste acest lucru important al antrenamentului tău. Oricât de scurt vrei să fie antrenamentul, este important să îţi pregăteşti muşchii cu exerciţii uşoare şi întinderi, ca apoi să poţi rezista fără probleme unui antrenament mai intens.

Faci exerciţii cardio înainte de a ridica greutăţi

Deşi ai impresia că 30 de minute pe banda de alergat îţi vor oferi încălzirea necesară pentru ridicarea greutăţilor, faptul că vei avea un puls mai ridicat, te va face să te simţi mult mai obosit, iar exerciţiile nu vor fi la fel de eficiente. E mult mai bine să începi cu ridicarea greutăţilor şi apoi să treci la cardio.

Foloseşti mereu aceleaşi aparate

Din pricina faptului că te vei plictisi, această greşeală va duce la obţinerea mult mai greoaie a rezultatelor dorite. Rutina ta trebuie schimbată la fiecare câteva săptămâni, pentru a vedea care exerciţii funcţionează cel mai bine pentru tine.

Nu-ţi cronometrezi pauzele

Evită pauzele inutile şi foloseşte un cronometru pentru a nu avea pauze mai mari de un minut între exerciţii. O sesiune de 60 de minute, ar trebui să fie suficientă ca să includă şi încălzirea, şi relaxarea de după o sesiune consistentă de ridicat greutăţi.

Aşadar, tu ce trucuri foloseşti pentru o eficacitate mai bună la sală şi ce greşeli încerci să eviţi în timpul antrenamentelor?

Sursa foto: www.pexels.com

Cum să alegi încălțămintea perfectă

Pentru a avea o pereche de încălțăminte perfectă, trebuie să ţii cont de anumite criterii precum stil, calitate și confort. De asemenea, îţi doreşti ca acea pereche să nu dăuneze picioarelor sau gleznelor. Din aceste motive, vă prezentăm câteva ponturi pentru a alege încălțămintea ideală.

Alege cu ce te încalţi în funcţie de ocazie

Cu siguranţă că este evident faptul că dacă vei vrea să alergi îți vei lua o pereche de adidaşi pentru alergat, iar pentru o ieşire în oraș, o pereche de pantofi cu toc este alegerea potrivită pentru femei, în schimb bărbaţii pot opta pentru nişte pantofi eleganţi sau casual, în funcţie şi ţinuta aleasă. Așadar, înainte să mergi la cumpărături, decide pentru ce vei folosi pereche de încălţăminte, ca să îi poți stabili punctele tari și cele slabe. Încălțămintea pentru femei, în special, are o mulțime de modele pentru diverse funcționalități, așa că trebuie să te gândești bine.

Ține cont de vremea de afară

Deşi poţi alege cu uşurinţă cu ce să te încalţi, trebuie să ții cont și de sezonul încălţămintelor. Este normal să îți dorești să încalţi ceva gros care să îți țină de cald iarna și papuci sau sandele care să îți lase piciorul să respire vara. Pentru sezonul rece, ghetele sunt esențiale. Trebuie ținut cont și de interiorul acestora, dar și de talpă, care trebuie să aibă elemente antiderapante. De asemenea, ține cont și de ocaziile pentru care te vei încălţa.

Mărimea exactă nu este obligatorie

Deşi mărimea unei încălţăminte este extrem de importantă pentru confortul picioarelor tale, ideal ar fi să nu ții cont de numărul pe care îl porți, întrucât acesta poate diferi în funcție de producător. Aceeași mărime îți poate fi perfectă într-un anumit model, iar în altul îți poate fi mică. Așadar, dacă îţi cumperi încălțăminte nouă, asigură-te că găseşti mărimea în care piciorul tău se simte cel mai confortabil.

Sperăm ca ponturile de mai sus să te ajute să alegi cea mai bună încălțăminte pentru picioarele tale, conform dorinţelor tale.

Sursa foto: www.pexels.com