Breaking news:

Primul magazin Teratai se deschide în Galați, pe 16 mai!

Izvorât din pasiune pentru frumos, armonie și împlinire, brandul...

Aproape și cu de toate… O nouă locație Carrefour Express, în Micro 19!

Carrefour Express continuă să-și extindă rețeaua de magazine din...

Cele mai sănătoase alimente în 2017

În fiecare an, anumite alimente şi ingrediente sunt catalogate de către nutriţionişti ca fiind absolut esenţiale pentru bucătăria unui gurmand.

Acum ceva timp nimeni nu auzise de exemplu de quinoa, deşi aceasta există de mai bine de 5000 de ani, acum însă este prezentă aproape în orice meniu din restaurante, potrivit adevarul.ro.

Pericolul pentru sănătate al consumului exagerat de carne începe să fie tot mai conştientizat de specialiştii în nutriţie, care recomandă introducerea în dieta zilnică a cât mai multor fructe şi legume proaspete.

Avocado

Este una dintre cele mai bune surse de vitamina K, fibre, vitamina B6 şi acid folic. Bogat în grăsimi bune, are un conţinut mare de potasiu, care previne bolile cardiovasculare şi reglează presiunea sanguină. Cei care introduc în dieta lor regulat avocado au un aport cu 36% mai mare de fibre decât cei care nu îl consumă deloc. Mai mult, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, fiind recomandat şi în curele de slăbire, deoarece oferă rapid o senzaţie de saţietate.

Poke – Salata din fructe de mare

Specialitate de origine hawaiană, poke este o salată de peşte crud, de obicei ton. Acesta se marinează într-un amestec de sos de soia şi ulei de susan şi se serveşte cu orez şi legume.

Edamame – Soia verde

Un aliment popular în bucătăria asiatică, edamamele se aseamană foarte mult cu fasolea verde. Sunt ideale pentru cei care adoptă un regim vegetarian deoarece reprezintă o sursă excelentă de nutrimenţi esenţiali. Soia verde este o proteină completă care conţine toţi cei nouă aminoacizi care se regăsesc în sursele animale.

Sursa foto: www.pexels.com

Sfaturi utile pentru a lua masa la un restaurant

În unele restaurante meniurile sunt foarte tentante, porţiile de mâncare sunt uriaşe şi nu e nicio cale de a afla câte calorii mănânci. În această situaţie simţi de cele mai multe ori, că e mult mai simplu să rămâi acasă să mănânci.

A ieşi în oraş la masă cu prietenii este o plăcere şi putem să înţelegem persoanele care nu vor să renunţe la acest privilegiu. A învăţa cum să cinezi “în mod responsabil” este o aptitudine ce merită să fie stăpânită.

Dacă mănânci în oraş de câteva ori pe an, poţi să ieşi şi să te simţi bine fără griji. Dar dacă mănânci aproximativ o treime din mese la restaurant merită să acorzi atenţie unor anumite capcane ale dietei cu care te poţi confrunta în restaurante.

Nu te abate de la planul obişnuit de masă

Ar trebui să ai un plan pregătit, pentru a putea să continui să comanzi ceea ce mănânci de obicei. Dacă în mod normal mănânci o combinaţie de proteine, legume sau salată la prânz, caută ceva similar în meniu şi nu-ţi lăsa privirea să ajungă la sandwich-uri sau paste.

Ai grijă la mâncărurile care par a fi mai sănătoase decât sunt

Sandwich-urile pot fi sănătoase dacă sunt făcute cu carne slabă, legume şi pâine din cereale integrale – dar caloriile pot creşte rapid dacă adaugi brânză sau maioneză sau dacă sandwich-ul este prea mare. În cazul salatelor se întâmplă acelaşi lucru. O salată chinezească de pui poate conţine mai mult de 1000 de calorii datorită tăiţeilor crocanţi prăjiţi şi a sosului.

Fii atent la ofertele speciale

Poţi vedea descrieri ale ofertelor speciale ce îţi lasă gura apă aşa că ai grijă. De cele mai multe ori, ofertele speciale nu pot fi modificate, ceea ce înseamnă că este posibil să nu poţi sări peste sos sau să nu poţi alege să ţi se pregătească pe grătar peştele şi nu prăjit în tigaie. Dacă oferta se încadrează în dieta ta, atunci este minunat, dacă nu alege ce vrei să mănânci din meniul obişnuit.

Să nu cazi în capcana porţiilor mari

Trebuie să fii ferm când ţi se oferă mai multă mâncare decât îţi doreşti – chiar dacă sună ca o afacere bună. Când auzi “pentru doar câţiva lei în plus, vei primi o porţie de cartofi“, trebuie să te gândeşti că “pentru câţiva lei vei adăuga 600 de calorii în plus dietei tale şi încă 40 de grame de grăsime”.

Sursa foto: www.pexels.com

Promoțiile lunii APRILIE în Librăria Humanitas Galați

Promoțiile ALEGI 3, PLĂTEȘTI DOAR 2

Toate titlurile incluse în colecția Strada Fictiunii, aparținând Grupului editorial All fac parte din promoția 2+1 pe tot parcursul lunii aprilie.
Strada Fictiunii este o colecție de literatură universală, cu tematică urbană, cosmopolită, eterogena, perfect racordată la prezent și cuprinde romane aflate în cele mai fierbinți topuri ale lumii, traduse în zeci de țări, iubite de mii de cititori.
Seria poate fi usor imaginata ca o stradă cu arhitectură eclectică, pe care modernitatea și tradiția se imbină perfect. Cititorii care vor urmări cu fidelitate ghidul acestei străzi – omulețul cu umbrelă – vor descoperi că aici locuiesc cei mai fascinanți magicieni ai povestirii din ultimul secol.

În aceeași promoție, 2+1, sunt incluse și toate titlurile apărute la Editura Trei, una dintre cele mai puternice edituri de pe piața de carte din România.

Dintre cele mai cunoscute titluri apărute la această editură amintim: seria Cincizeci de umbre ale lui Gray, cele două titluri publicate de Simona Tache: Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut și Bărbații vin de pe Marte, femeil de la coafor, din colecția de romane thriller: seria Millenium, Fata din Tren, dintre titlurile pentru adolescenți foarte cunoscută este seria semnată de Anna Todd iar nu în ultimul rând trebuie amintită seria de cultură general pentru cei mici, Cine a fost?

Promoția 20% reducere pentru titlurile de știință – Humanitas & Herald

Și pentru că luna aprilie este o nouă ocazie pentru a oferi cadouri inspirate, vă ma oferim reduceri de 20% și la toate titlurile incluse în colecția de știintă a editurilor Humanitas și Herald.

Devino Super Fit prin antrenamentele HIIT (P)

HIIT (High Intensity Interval Training) este inspirat din antrenamentul atleţilor care lucrează în stilul Cross Fit, exerciţiile fiind executate cu intensitate mare pe o durată de aproximativ 30 de secunde, cu pauze scurte de refacere sau exerciţii de revenire.

Body Pump HIIT

Un avantaj major al antrenamentului HIIT este eficiența. Cu alte cuvinte, rezultatele obținute sunt foarte mari comparativ cu timpul investit. O sesiune de 20 de minute de antrenament HIIT arde mai multe grăsimi decât 45-60 de cardio clasic. Astfel, nu este nevoie să petreci ore în șir la sală pentru a avea rezultate. Mergi la sală, te antrenezi rapid și intens, apoi te bucuri de timpul liber fără a-ți mai face griji de procesul de reîngrășare.

Beneficiile exerciţiilor de intensitate ridicată sunt: accelerarea metabolismului, rezultate vizibile în timp scurt, îmbunătăţirea funcţionării aparatului cardio-respirator, reducerea riscului de boli cardiovasculare şi mărirea densitatăţii osoase, sculptarea grupelor musculare cheie, arderea caloriilor, creşterea capacitatăţii de coordonare şi agilitate, stabilitatea şi forţă la nivelul musculaturii abdominale şi a spatelui.

TRX – SFT (Free Surface Training)

Antrenamentul S.F.T. (Surface Free Training) este unul dintre popularele şi concepte noi de antrenament funcţional care au intrat pe piaţă. Exerciţiile sunt executate cu propria greutate, putându-se regla nivelul de dificultate, antrenând toţi muşchii corpului.

Tae Bo

Tae Bo este un program care foloseşte tehnicile clasice din box şi arte marţiale mixte, executate pe muzică într-un ritm alert. Tae Bo necesita forţa, anduranţa, tehnica şi concentrare, întărindu-ţi mintea, sufletul şi corpul şi este ceva mai mult decât un antrenament fizic sau o intrare în formă.

Body Pump

Body Pump este un bun program de fitness. Antrenamentul îmbunătăţeşte tonusul muscular şi rezistenţa musculară, intensifică metabolismul şi contribuie la arderea grăsimilor, creşte rezistenţa organismului la efort, iar efortul se percepe ca fiind minim datorită execuţiei pe muzică şi a lucrului în grup care imprimă mult entuziasm şi motivare.

Ciprian Miclaus – Instructor Personal Trainer TRX, Body Pump, HIIT, Tae Bo la MaxFitness Bălcescu

Bucătar dublu medaliat cu aur, pentru rețetele proprii de preparare a pastelor

A participat la Campionatul Internațional de Pizza și Paste, de la București, a concurat cu peste 70 de persoane din 12 țări și…a câștigat! Bucătarul dublu medaliat cu aur, pentru rețetele proprii de preparare a pastelor, lucrează în Galați, iar paste premiate, ca în povești, se mănâncă doar la Summer Time, pe Faleza Dunării! Așa că, dacă vreți să vă simțiți ca la Masterchef, dați o fugă la Summer Time și comandați Paste cu fructe de mare, roșii confiate și prosecco sau Paste cu brânzeturi (gorgonzolla, pecorino, brie, ulei de trufe și struguri). Maestrul se numește Vali Enică, adică Chef Vali, iar noi am mai scris despre el, în Urbania.

Am plecat la București cu o tigaie și trusa mea de cuțite. Nu mă așteptam să câștig, mai ales că printre concurenți erau și bucătari italieni. A fost extraordinar!

“Cel mai mult au contat rețeta originară și platingul. Am luat două medalii și locul II la categoria Paste dar cel mai important lucru a fost că am fost jurizat de Maeștri Internaționali și aplaudat la scenă deschisă!,” a mărturisit Vali Enică.

Cine e Chef Vali?

Chef Vali vine din Constanța și are o experiență de 27 de ani în bucătărie. A lucrat în țară, pentru restaurante mari, unde a pregătit masa pentru sute de persoane, dar și-a impus stilul în Galați la Viva Club, Divino Club, Flow sau Union Jack – unde se mai gătește și acum după rețetele sale. A fost și în bucătării din mari restaurante în Europa, a furat meserie de la cei mai experimentați, la rândul său a creat discipoli cu care se mândrește. Ideile sale sunt rodul unui proces de inspirație. “Noaptea îmi vin rețetele bune. Le vizualizez, iau pixul și scriu! Așa a apărut și rețeta aceasta de paste, cu care am câștigat medalia de aur! Bucătăria e o armată. Eu sunt singurul bucătar din familie și am convingerea că bărbații pot găti mai bine decât femeile, pentru că nu se tem să inoveze. Femeile sunt mai conservatoare,” spune Vali Enică.

O rețetă …secretă!

Cât despre rețeta câștigătoare, aceasta conține paste de casă, creveți, roșii uscate, unt, ceapă albă, pătrunjel, peperoncinno și prosecco. Proporțiile și combinația ideală le veți putea afla la Summer Time, când veți savura felul gătit chiar de Chef Vali. Care mai spune că secretul pastelor e să nu fie fierte în exces. “Pastele trebuie să fie al dente – adică ușor ferme la mestecat. Apoi mai contează combinațiile pe care le faci, pastele nu merg cu orice! În cazul meu, juriul a apreciat combinația inedită dintre paste și prosecco, de exemplu. Din experiența de la București am înțeles că trebuie să am încredere în rețetele mele. Așa că voi continua să inovez și să particip la alte evenimente de gen”, a explicat Vali Enică.

34 artshop, locul unde esteticul devine o necesitate în viaţa noastră 

 

Galeria de Artă „34 artshop” este locul ideal pentru cei care sunt interesaţi de achiziţionarea unor cadouri sau obiecte deosebite, lucruri ce nu au vârstă sau termen de valabilitate, lucrate cu mult entuziasm şi bucurie de artişti plastici gălăţeni.

Acestea pot fi lucrate sau pictate manual în diferite tehnici, materiale şi dimensiuni, şi pot acoperi o paletă cât mai largă de preferinţe. Poate că un perete nu vă spune nimic şi aţi vrea să-i daţi viaţă printr-o lucrare de artă. Fie ea pictură, grafică sau artă decorativă, oricare dintre acestea va fi o alegere deosebită.

Dacă doriţi să îi daţi o nouă imagine casei dumneavoastră, să o decoraţi sau să o redecoraţi, veţi putea beneficia de consultanţa echipei „34 artshop” în designul ambiental, care vă poate ajuta să-i creaţi stilul ce vă defineşte, într-o manieră unică şi personală. Dacă un perete este prea mare şi prea apăsător şi aţi vrea să-i creaţi spaţialitate, o pictură murală, cu o imagine tridimensională, atunci aici veţi găsi soluţiile care vă vor ajuta în această alegere. Vizitând Galeria de Artă „34 artshop”, fie şi numai pentru a înrăma o lucrare mai veche, dar foarte dragă, dându-i astfel o nouă viaţă, veţi pleca cu spiritul mai revigorat şi mintea mai eliberată, şi veţi continua să găsiţi soluţii pentru viaţa cotidiană agitată, care vă oprea să lăsaţi frumosul să vă pătrundă în suflet şi în viaţă.

Galaţi, Str. Brăilei Nr. 34

(vis a vis CEC/ Potcoava de Aur)                                                                           

Tel. 0735 355 100

www.34artshop.ro

34artshop@facebook.com

Două soluții Epsilon ca să te simți excelent în pielea ta!

 

Masată, hidratată, machiată și etern răsfățată: pielea feței e, poate, prima carte de vizită a oricărei femei. De aici grija continuă pentru un ten luminos, plăcut vederii și preocuparea de a rezolva micile imperfecțiuni inerente vârstei ori tipului de piele.
Toate acestea sunt bine cunoscute de esteticienele de la Centrul Epsilon. În funcție de doleanțe și de diagnoza gratuită de la centru, clientelor li se propun servicii personalizate.

Îmblânzirea porilor: radiofrecvența facială

Aproape orice tratament facial începe cu o încălzire ușoară a pielii, cu ajutorul radiofrecvenței. Astfel, aceasta e pregătită pentru următorul pas din tratament. Ședințele de reducere a ridurilor, cele de eliminare a cicatricilor post-acneice, de soluționare a oricărui tip de pete faciale, de reducere a gușei de grăsime, precum și intervențiile în cazul vaselor capilare sparte debutează cu câteva minute de stimulare prin radiofrecvență. Concomitent, în funcție de situație, se aplică diferite creme cu proprietăți specifice.

Soluția-minune: SHR E-Light

O mare parte dintre ședințele faciale includ tratamente cu SHR E-Light: cele antirid, cele pentru cicatricile post-acneice, vasele sparte, cuperoze, pielea flască, pistrui, pete solare. Amintim aici și despre rejuvenare. Și asta dacă enumerăm doar imperfecțiunile rezolvate la nivel facial! E-Light SHR este, de altfel, o soluție de ultimă generație în înfrumsețarea corporală, cu o largă aplicare și la Epsilon, inclusiv în epilarea definitivă.
Orice propunere de tratament este însă atent elaborată și pe larg explicată doamnelor, domnișoarelor și domnilor de către esteticienele de la Centrul Epsilon Galați. Cine alege să vină la cabinetul de la General (vizavi de casieria UPC) alege, de fapt, nu doar servicii impecabile, ci și o echipă deschisă, prietenoasă și gata să ofere sfaturi în privința oricărei probleme!

Nu fac decât filmele pe care le simt! – Interviu cu scenarista și regizoarea Cristina Iacob

Licenţiată în regie de film şi absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, gălățeanca Cristina Iacob este unul dintre cei mai tineri scenarişti şi regizori români. Este cea căreia îi datorăm “Poveste de dragoste” (cu Raluca Aprodu şi Dragoş Bucur), „#Selfie” – cel mai vizionat film românesc – (cu Crina Semciuc şi Olimpia Melinte), „#Selfie 2” sau filmul după cartea “Suge-o Ramona”. Cristina este președintele Casei de Producție ZAZU FILM și al Asociaţiei Scenariştilor Români și a acceptat să ne vorbească despre pasiunea pentru film, bucuria de a fi și dorul de Galați.

„Selfie” tratează preocupările şi trăirile tinerilor de azi. „Poveste de dragoste” e despre tineri îndrăgostiți. Ce mai urmează? Vă mențineți în sfera subiectelor despre și cu tineri sau schimbați registrul?

Cristina Iacob, scenaristă şi regizoare

Fac mereu filmul pe care îl simt. Fiecare film/poveste are momentul ei. De exemplu, acum simt că e nevoie de filme pentru adolescenți și eu sunt încă la vârsta la care pot să fac asta. Poate peste 30 de ani o să mă apuc să fac alt gen de filme. Am mereu mai mult de 5 scenarii în dezvoltare și mă apuc doar de cel pe care-l simt. Trebuie să simt că am trecut prin experiențe asemănătoare și că pot transmite ceva veridic publicului.

Ați introdus pe piață un nou concept de film românesc: cel la care tinerii se duc cu plăcere! Cum e să faci astfel de filme? Ce surse de inspirație folosiți?

Norocul, în cazul acesta, este că m-am născut în ‘89, odată cu Revoluția.

Am crescut cu filmele americane, cu filmele color și mă inspir din multe filme care mi-au marcat adolescența.

Dar, cel mai des mă inspir din viață de zi cu zi și din propriile experiențe. Folosesc în filmele mele de toate: de la ce citesc, la ce văd, ce aud, ce trăiesc!

Cartea „Suge-o Ramona” nu e una confortabilă. Cum va fi filmul?

Ne propunem că filmul să fie ceva mai mult decât e cartea. Sunt ceva surprize față de ce ați citit în carte, cu povestea de dragoste și peripețiile prin care treci ca adolescent îndrăgostit. Toți am trecut prin asta și cu toții ne vom regăsi în film!

Cum colaborați cu ținerii actori? Multă vreme s-a spus că dacă generația de seniori se stinge, nu prea mai avem ce pune în locul lor. Pe cine vă bazați dintre tinerii absolvenți?

Cu cei din filmul Selfie am colaborat bine, a fost muncă multă și frumoasă, care ne-a format aproape că o familie. Din păcate e greu să lucrezi cu cei foarte tineri astăzi, pentru că au alte preocupări. Prea puțini mai sunt pasionați de actorie și chiar lucrează zilnic la asta. Sunt și copii talentați, dar …rara avis! La castingul ultimului film, pot spune că am văzut peste 800 de tineri din toată țara și nu am reușit să găsesc trei actori principali care să poată duce un astfel de film… Din cauza acestei experiențe, e foarte posibil să mă întorc către actorii străini, care de mici se pregătesc, au părinții care îi încurajează în acesta direcție și lucrează zilnic.

Ce vă aduce bucurie, atunci când nu sunteți pe platoul de filmare?

Totul. Faptul că mă trezesc în fiecare dimineață, faptul că pot vedea, mirosi, simți. Faptul că pot iubi și munci cu iubire. Fiecare zi cu soare și lipsă lui care-mi provoacă dor. A te bucura de orice e o decizie, trebuie doar să îți dai seama că ai în fiecare zi motive de bucurie. Mulțumesc lui Dumnezeu!

Sunteți gălățeancă, plecată în București de ceva timp. Ce vă mai leagă de orașul natal?

Mă leagă faptul că am crescut cu Dunărea în față și asta-mi lipsește mult în București. Mă leagă educația pe care am primit-o și copilăria petrecută acolo. Când am ajus în București, la început, mi-a fost greu să mă adaptez. În Galați și în provincie, în general, am observat că încă se păstrează relațiile de prietenie și bunătatea dintre oameni. În București abia dacă se cunosc vecinii între ei. La Galați, oamenii se ajută, vorbesc, se știu…Mătușile mele și tatăl meu încă locuiesc în Galați.

Ce vă doriți de la filmul românesc acum și în viitor?

Îmi doresc să ajungem să ne facem treaba bine. Publicul să vină la filmele noastre, cu drag, că sunt ale lor, făcute de ai lor, și poate asta va îmbunătăți industria filmului românesc. Astăzi este o provocare majoră să ajungi să faci un film! Sper ca peste 10 ani să fie mai ușor, să existe mai multe genuri de film, de calitate, iar așteptările publicului să fie împlinite!

 

De la Pietricica la Piedra – sau cum să câştigi din construcţii în secolul 21

Bogdan Olaru are, la numai 24 de ani, o experienţă în antreprenoriat de invidiat! A studiat în Elveţia, la College du Leman – International School – Geneva, apoi şi-a desăvârşit studiile la Universitatea Româno-Americană din Bucureşti. Când a terminat facultatea, nu a trait liniştit pe banii lui papa, ci a devenit administrator al afacerii familiei: un business cu 50 de angajaţi, care s-a transformat şi a crescut, timp de 20 de ani, structurându-se în jurul unui depozit de materiale. “Nu mi-a fost uşor: era afacerea construită de tata de la zero, devenită deja un brand, toţi ştiau de Pietricica. Aveam 50 de angajaţi pe care trebuia să îi plătesc, o mulţime de clienţi, marfă de livrat şi un parc auto în grijă. Am beneficiat de experienţa tatălui, iar perioada a fost una de ucenicie, fundamentală aş zice, pentru ceea ce a urmat”, mărturiseşte Bogdan. S-a desprins de firma tatălui, pentru că a vrut să-şi demonstreze că poate. Şi a putut: în 2015, cu bani împrumutaţi, a deschis la Galaţi magazinul Diego, situat în locul Reprezentanţei Peugeot, la parterul Hotelului Moldova de pe Bulevadrul Coşbuc. “Spaţiul e al nostru acum, am cumpărat, am renovat, cele trei etaje arată spectaculos,” explică Bogdan, care are în grijă şi Hotelul ce se numeşte Jolie.

Secretul succesului: muncă, muncă şi iar muncă

Ca să pună pe picioare magazinul Diego – o franciză ungurească cu produse de top în amenajări interioare: parchet, draperii, covoare şi mochete, Bogdan a muncit zi şi noapte: a instruit angajaţii, s-a ocupat de livrări şi comenzi, a verificat personal ca marfa să fie de calitate bună. Acum, Diego e un nume în oraş! Clienţii sunt serviţi cu o cafea în timp ce primesc sfaturi bune şi nu pleacă acasă fără un catalog cu produse, pentru a se putea sfătui cu membrii familiei. “Am returnat împrumutul şi, după un an, m-am extins. Am deschis un magazin Diego şi la Focşani, cu o suprafaţă de două ori mai mare decât cel de la Galaţi. Ca să îl ridic, m-am mutat timp de trei luni acolo, am dormit, efectiv, în sediul firmei, undeva, într-o cămăruţă, la etaj. Cum totul merge bine, Bogdan Olaru vrea să se extindă cu franciza pe toată zona Moldovei.

Piedra – brandul propriu

Aşchia nu sare departe de trunchi, aşa că afacerea lui Bogdan este tot în domeniul construcţiilor: are în lucru o Fabrică de acoperiş, în spatele Depozitului Metro, dotată cu utilaje performante, capabilă să producă acoperiş din ţiglă metalică (rulouri de tablă vopsită, importate din Cehia şi Polonia şi prelucrate la Galaţi). Piedra, căci aşa se va numi, va fi o afacere de familie şi îşi va deschide porţile în curând! Bogdan e un norocos: spune că e nevoie de bani să îţi pui ideile în practică, şi el i-a avut. Apoi mai spune că a fost educat să fie determinat şi să muncească în mod constant. “Nu am grija zilei de mâine, însă am responsabilitatea angajaţilor care depind de deciziile pe care le iau. Celor ca mine, care doresc să înceapă o afacere le spun să îşi aleagă un mentor, să înveţe de la oamenii mai experimentaţi decât ei şi apoi să pornească la drum.”

Nou în Galați: Cursuri de dans pentru mamă și bebelușii „purtați”

Proaspetele mămici din Galați sunt norocoase! Ele se relaxează și dansează, fără a fi nevoite să-și lase bebelușii în grija altcuiva. Salsa, vals vienez sau bachata, orice ritm e excelent când parteneri devin micuții din brațe.

Ideea de a promova mișcarea prin dans printre mămici nu e nouă. Dar a ajuns în premieră la Galați datorită Clubului de Dans Sportiv „Phoenix Dance Studio”. Iar cei care pun preț pe apropierea de bebeluș nu s-au lăsat mult așteptați. Cursurile bi-săptămânale de la „Phoenix Dance Studio” (a câte 45 de minute) sunt deja frecventate de 20 de mămici. Tații sunt și ei bineveniți! Însă, până acum, au preferat să stea pe margine, să le aplaude pe soții și să-i fotografieze de zor pe bebeluși.

Pentru sănătatea mamelor și a celor mici, singura noastră recomandare este de a avea un sistem ergonomic pentru purtat bebelușul.

„Cât despre beneficii, sunt nenumărate”, spune președintele clubului, Adrian George Dinu, cel care a adus proiectul „I wear you proudly” din București.
Mămicile fac mișcarea atât de dorită după sarcină. Apoi, se deconectează de la rutina zilnică. Și, mai ales, au prilejul să schimbe impresii și idei cu alți părinți.
În centrul atenției rămâne însă tot mezinul familiei. Fie că are doar 3 luni, fie că a împlinit deja 2 ani! În timp ce mama învață pașii de dans, bebelușul purtat la piept se bucură de muzică în felul său: râde molipsitor, își mișcă brațele și picioarele în ritmul muzicii sau își face somnul de după-amiază. Așa că, cine vrea o conectare specială cu cel mic n-ar trebui să rateze sub niciun pretext experiența singulară în oraș de la „Phoenix Dance Studio”.
Părinții trebuie să mai știe că aici găsesc toate condițiile (de la parcare generoasă în fața sediului, până la loc special pentru cărucior, în interior). Mai ales că e vorba de un club cu o tradiție de peste 4 ani în cursuri destinate atât adulților, cât și copiilor! În plus, pentru optima desfășurare a cursului de dans cu bebeluși, există doi antrenori experimentați, nu doar unul: Adina Dragomir alături de Adrian George Dinu.
Detalii aflați la 0744.485.102, de pe pagina www.facebook/DanseazaInGalati sau direct de la clubul de pe Str. Brăilei nr. 148A, între supermarketul Kaufland de la Rondou și blocurile Privilège.

De la afacere la brand: O poveste de succes semnată Paula și Daniel Lepădatu

Paula Lepădatu, manager Cafe Anglais şi Dulce by Paula

Când un inginer și un jurist au pasiuni comune și își pun visurile în practică, orașul nu are decât de câștigat!
Daniel și Paula Lepădatu aveau joburi bune și confortabile, dar au vrut altceva pentru ei și copilul lor. Și așa a apărut în peisajul gălățean, undeva în 2003, plăcintăria Corso. Au urmat, în timp, Horse Shoe, Restaurantul Cafe Anglais și mai târziu, patria deserturilor de calitate, Dulce by Paula. “Ne-a plăcut să gătim, suntem doi pasionați, rețetele le-am luat de la ai noștri, apoi de la prieteni sau din vizitele noastre în diverse locuri. Mergem pe ingrediente naturale, pe combinații probate acasă, pe mâncare ca la mama. Orice rețetă e, mai întâi, încercată în bucătăria proprie, apoi adusă în restaurant, unde oamenii noștri gătesc natural și firesc. În ceea ce privește dulciurile, folosim doar ce e de bună calitate și investim în aspect și în gust”, a declarat Paula Lepădatu. Ideea era să facă o afacere din care să supraviețuiască și au creat un brand! La Cafe Anglais se mănâncă bine meniul zilei și tot ce înseamnă mâncăruri românești tradiționale. Aici se pun murături, se fac zacuscă și pate de casă, se coace pâinea cu măsline și se prepară mâncăruri delicioase de post. Iar la Dulce există prăjituri frumoase, vedete fiind dulciurile pictate manual și deserturile franțuzești. Secretul succesului?

Fac lucrurile ca pentru mine și vreau să fie totul perfect!

“Tot timpul investesc în ceva nou: cursuri pentru angajați, în țară sau în străinătate, meniu împrospătat periodic, noi metode de lucru. Apoi, am grijă să vin la muncă de plăcere, să nu devină o corvoadă”, mărturisește Paula. Nu a fost întotdeauna ușor, dar au fost o echipă! Și, dovadă că se face totul cu pasiune, anul acesta, lângă Dulce by Paula va răsări și o gelaterie. “Înghețata e pasiunea lui Daniel: noi facem de ceva timp înghețată, însă anul acesta ne extindem,” explică Paula.

Prăjituri franțuzești și torturi geometrice cu poveste

Dulce ne-a obișnuit cu tot ce e mai nou pe piață și anul acesta la mare căutare sunt prăjiturile franțuzești, multi-stratificate, cu mousse-uri de ciocolată, cafea, caramel și fructe sau inserție din piure de fructe, adevărate bijuterii culinare ce vă așteaptă să le încercați! În materie de torturi de nuntă, în 2017 Paula recomandă pe cele geometrice (hexagonale, pătrate), torturile geoda – care imită cristelele de rocă, făcute din zaharuri cu textură cristalizată, torturile botanice, floralscape – cu flori de zahăr – torturile marmorate sau cu foiță de aur. “Se poartă torturile mari, cu monograme, citate preferate sau chiar inscripționate cu povestea mirilor,” a explicat Paula Lepădatu.
Pare ușor și frumos! Și pe alocuri și este! Norocoși? “Da, că ne-am cunoscut și că avem acest punct comun – bucătăria! Nici juristul și nici inginerul nu regretă alegerea făcută. Nu cred că ne-am fi dorit altceva! E o afacere în care încercăm să fim noi, pe care o urmărim zilnic și care ne aduce satisfacții,” spune Paula. E o poveste de succes a Galațiului și un exemplu de urmat, spunem noi!

 

Foto: Ţuţu Ionatan
www.tutuionatan.ro

Veselia în mediul online

Popularitatea acronimului „LOL” pentru „laugh out loud” este în scădere pe Facebook, în locul lui fiind folosite tot mai des termenul „haha” și diverse emoticoane vesele, arată un studiu realizat de Facebook și citat de The Telegraph.

Facebook a realizat acest studiu pentru a observa modul în care s-au schimbat în ultimii ani tiparele în ce privește exprimarea veseliei în mediul online. Participanții au fost utilizatori americani ai rețelei sociale, al căror comportament a arătat că cea mai comună modalitate de exprimare a râsului pe Facebook este „haha” (51,4%), urmată de emoticoane variate (33,7%) şi de „hehe” (13,1%). „LOL” este folosit în doar 1,9% dintre mesajele publicate.

Autorii studiului au mai remarcat că bărbații și femeile își exprimă veselia în mod diferit. Bărbații au tendința de a folosi mai mult „haha” și „hehe”, în timp ce femeile aleg emoticoanele. Acronimul „LOL” rămâne folosit mai ales de tinerii cu vârsta de până la 29 de ani.

Sursa foto: www.pexels.com